Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Υπόθεση Βαγγέλη Γιακουμάκη: Νέο πρόσωπο στο “κάδρο” των ερευνών

Φωτογραφία ΑΡΧΕΙΟΥ - Πηγή: Eurokinissi
Φωτογραφία ΑΡΧΕΙΟΥ - Πηγή: Eurokinissi

Πρόκειται για συμφοιτητή του άτυχου 20χρονου Βαγγέλη Γιακουμάκη, με καταγωγή από τη Βόρειο Ελλάδα, ο οποίος τις επόμενες ημέρες αναμένεται να κληθεί στην Ασφάλεια Ιωαννίνων προκειμένου να δώσει κατάθεση για την υπόθεση.

Στα πλαίσια των ερευνών επίσης τις επόμενες ημέρες αναμένεται να κληθεί για κατάθεση κι άλλο ένα πρόσωπο, το οποίο φέρεται να συμμετείχε στα καψόνια που είχε υποστεί από συμφοιτητές του ο άτυχος 20χρονος φοιτητής της Γαλακτοκομικής Σχολής.

Όλα αυτά, ενώ υπάρχουν δραματικές ανατροπές στην υπόθεση θανάτου του Βαγγέλη Γιακουκάκη. Σύμφωνα με το δικηγόρο της οικογένειας, ο ιατροδικαστής που πραγματοποίησε τη νεκροτομή στο πτώμα του άτυχου φοιτητή, κάνει λόγο για «φαινόμενη αυτοχειρία».

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο δικηγόρος της οικογένειας Δημήτρης Μπούκας, ο ιατροδικαστής στην έκθεση που συνέταξε και παρέδωσε στις αστυνομικές Αρχές που ερευνούν την υπόθεση, δεν κάνει λόγο για σαφή αυτοχειρία αλλά για φαινόμενη αυτοχειρία και αυτό γιατί λείπει ένα μέρος του σώματος του Β. Γιακουμάκη καθώς το έχουν φάει τα αγρίμια στο ερημικό σημείο που είχε βρεθεί το άψυχο σώμα του 20χρονου παιδιού.

Αυτό σημαίνει πως εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα από τους ερευνητές της υπόθεσης, ακόμα και αυτό της δολοφονίας.

Μάλιστα και ο ίδιος ο ιατροδικαστής, καθηγητής ιατροδικαστικής στο Πανεπιστήμιο των Ιωαννίνων, Θεόδωρος Βουγιουκλάκης, λέει πως πλέον η έρευνα είναι στα χέρια τις ΕΛ.ΑΣ που θα αξιολογήσει τα ευρήματα, αποφεύγοντας να πει εάν πρόκειται για αυτοχειρία 100%: «Δεν μπορώ εγώ να πω εάν πρόκειται για αυτοχειρία ή δολοφονία, αυτή είναι αρμοδιότητα των Αρχών που ερευνούν την υπόθεση».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε