Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Υποχρεωτική 35ετια για τους ένστολους-ποιοι μένουν 12 χρόνια χωρίς σύνταξη

(ΦΩΤΟ EUROKINISSI)
Από το 2015 όσοι ένστολοι θεμελιώνουν δικαίωμα υποχρεωτικά θα αποστρατεύονται μετά από θητεία 35 ετών.

Από το 2011 ως το 2014 η περίοδος θεωρείται μεταβατική, ενώ όσοι στρατιωτικοί επιλέξουν να παραιτηθούν μπορεί να μείνουν ως και 12 χρόνια χωρίς σύνταξη και αυτό γιατί με βάση το νέο ασφαλιστικό για να την πάρουν θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει το 60ο έτος ηλικίας.
Οι αποστρατείες θα πάρουν τέλος αφού το νέο ασφαλιστικό φτιάχνει… επετηρίδα. Για την ακρίβεια φτιάχνει δυο επετηρίδες. Την κανονική και μια “παράλληλη” για θέσεις εκτός πρώτης γραμμής.

Κάποιοι αξιωματικοί θα παραμένουν στάσιμοι στο βαθμό τους, αλλά δεν θα αποστρατεύονται όπως συνέβαινε μέχρι τώρα.

Μέχρι να συμπληρώσουν 35 έτη θητείας (συμπεριλαμβανομένων των ετών της σχολής) θα τοποθετούνται εκτός οργανικών θέσεων, ενώ τις οργανικές θέσεις του στρατεύματος θα καταλαμβάνουν νεώτεροι αξιωματικοί .

 
Στα 65 χρόνια οι νέοι
Όσοι μπουν από δω και πέρα σε μια από τις παραγωγικές σχολές μπορούν να βγουν σε σύνταξη σε 35 έτη, όμως δεν θα μπορούν να πάρουν τη σύνταξη πριν συμπληρώσουν το 65ο έτος της ηλικίας του.
 
Μόνο αν αν κάποιος βγει σε σύνταξη αυτεπαγγέλτως, θα παίρνει τη σύνταξη όταν συμπληρώσει το 60ο έτος ή την ηλικία που αντιστοιχεί στα 35 χρόνια πραγματικής υπηρεσίας.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε