Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Υπουργεία υπό πολιορκία – Θέλουν να εμποδίσουν τη συνάντηση Βενιζέλου-τρόικας

Κόσμος συγκεντρωμένος στο υπουργείο Εργασίας
Κόσμος συγκεντρωμένος στο υπουργείο Εργασίας

Αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν να γίνει καμία συνάντηση της κυβέρνησης με την τρόικα είναι οι εργαζόμενοι στο υπουργείο Οικονομικών. Δεν άφησαν συνεργάτη του Ευάγγελου Βενιζέλου να μπει στο υπουργείο.

Και για να το πετύχουν αυτό, είναι έτοιμοι να μείνουν 48ώρες στο υπουργείο, όπου από το πρωί της Πέμπτης πραγματοποιούν κατάληψη. Και δεν είναι οι μόνοι, αφού εργαζόμενοι σε πολλά υπουργεία έχουν κάνει καταλήψεις σε υπουργεία, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων της ΑΔΕΔΥ.

Ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, Ηλίας Βρετάκος, βρέθηκε στην κατάληψη του υπουργείου Οικονομικών και τόνισε στους εργαζομένους πως η Ομοσπονδία στηρίζει την απόφασή τους για 48ωρη κατάληψη προκειμένου να εμποδίσουν τις συναντήσεις της τρόικας με το οικονομικό επιτελείο.

Η αρχή έγινε νωρίς το πρωί, όταν περίπου 100 εργαζόμενοι μπλόκαραν την είσοδο του υπουργείου Οικονομικών.
Από τις 07:00 το πρωί, οι εργαζόμενοι βρίσκονται μπροστά στην είσοδο του υπουργείου και προειδοποιούν πως αν δεν συναντηθούν με τον υπουργό δεν πρόκειται να φύγουν. Όπως είπαν, είναι αποφασισμένοι να μείνουν εκεί ακόμη και 48 ώρες, με στόχο να μην αφήσουν τον Ευάγγελο Βενιζέλο να δει την τρόικα.
Μπλοκαρισμένη η είσοδος του υπουργείου Οικονομικών
Σήμερα, πάντως, οι έλεγκτές της τρόικας θα πάνε στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Κανείς δε μπαίνει και κανείς δε βγαίνει από το υπουργείο, μεταξύ των οποίων και οι υπάλληλοι της τρόικας (Διαβάστε εδώ τη σχετική είδηση). Όπως είπαν οι εργαζόμενοι, θα επιτρέψουν την είσοδο μόνο σε συναδέλφους τους, που θέλουν να πάρουν εξουσιοδότηση.

Καταλήψεις έγιναν, επίσης, στα υπουργεία Εσωτερικών, Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Ανάπτυξης, Περιβάλλοντος, Αγροτικής Ανάπτυξης, Δικαιοσύνης, Υγείας και Εργασίας. Στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους αναρτήθηκε πανώ διαμαρτυρίας.

Στο υπουργείο Δικαιοσύνης, οι υπάλληλοι είχαν κατάληψη από χθες και σήμερα μαζί με τους συναδέλφους τους του υπουργείου Ανάπτυξης έκλεισαν για λίγη ώρα, συμβολικά, τη λεωφόρο Μεσογείων.

Από νωρίς το πρωί συνδικαλιστικά στελέχη των συλλόγων, με τη στήριξη μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, εμπόδιζαν την είσοδο στους χώρους εργασίας και ενημέρωναν τους εργαζόμενους για τις συνέπειες των νέων μέτρων.



Σε ανακοίνωσή της, η ΑΔΕΔΥ τονίζει πως “οι καταλήψεις πραγματοποιούνται σήμερα που επανέρχεται η τρόικα στη χώρα μας και μπροστά στα νέα βάρβαρα μέτρα που αποφασίστηκαν και αποφασίζονται για παραπέρα μείωση εισοδημάτων, το νέο μισθολόγιο – φτωχολόγιο, τα νέα φορολογικά χαράτσια και μαζικές απολύσεις ακόμα και από το στενό δημόσιο τομέα”.
Υπουργείο Υγείας

Κατάληψη και στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης
Το απόγευμα, στις 18:00, η ΑΔΕΔΥ πραγματοποιεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κλαυθμώνος. Αργότερα στο Σύνταγμα, η ΠΟΣΠΕΡΤ και ενώσεις εργαζομένων των φορέων του Δημοσίου από τους οποίους ξεκινά η εφαρμογή της εργασιακής εφεδρείας, οργανώνουν συναυλία με τη συμμετοχή πολλών γνωστών καλλιτεχνών.

Οι κινητοποιήσεις θα συνεχισθούν, καθώς ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, έχουν προγραμματίσει να πραγματοποιήσουν εικοσιτετράωρες απεργίες στις 5 και 19 Οκτωβρίου.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΟΥΧΑΪΜΠ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Έριξαν πόρτα» στον τροϊκανό! Δείτε φωτογραφίες

Άφησαν τον Παπακωνσταντίνου έξω από το υπουργείο!

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε