Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Υψηλές θερμοκρασίες και έως 39 σήμερα σε όλη τη χώρα

καιρός

Γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις μεσημβρινές ώρες στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας ενδέχεται να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες. Η θερμοκρασία στα ηπειρωτικά τοπικά θα φτάσει τους 39 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρός προβλέπεται με λίγες νεφώσεις οι οποίες από το μεσημέρι θα αυξηθούν και είναι πιθανό να εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 37 βαθμούς Κελσίου. 

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο ο καιρός προβλέπεται αρχικά αίθριος και από το απόγευμα τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 και στο Ιόνιο βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 37 βαθμούς Κελσίου. 

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος και μόνο τις μεσημβρινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και υπάρχει πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων στα ορεινά των βορειότερων περιοχών. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 39 βαθμούς Κελσίου. 

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα ανατολικά από το μεσημέρι τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 35 βαθμούς Κελσίου. 

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 34 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Αττική ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 38 βαθμούς Κελσίου. 

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός προβλέπεται με αραιές νεφώσεις οι οποίες τις μεσημβρινές ώρες θα είναι κατά τόπους πιο πυκνές. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 36 βαθμούς Κελσίου. 

Διαβάστε επίσης συμβουλές προστασίες από τον καύσωνα

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε