Τετάρτη, 17 Απρ.
20oC Αθήνα

Υψηλές θερμοκρασίες

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Σχετικά υψηλές θερμοκρασίες το Σάββατο και για μια ακόμη μέρα μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης στη νότια Ελλάδα.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες τοπικές βροχές, κυρίως στα ορεινά, όπου είναι πιθανό τις απογευματινές ώρες να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά Ιονίου, την Ηπείρου, τη δυτική Στέρεα και τη δυτική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, κυρίως στα βόρεια. Πιθανότητα πρόσκαιρων τοπικών βροχών τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στέρεα, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες κυρίως στα βόρεια. Πιθανότητα πρόσκαιρων τοπικών βροχών τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στέρεας. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ που βαθμιαία από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικών διευθύνσεων ίδιας έντασης. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπεται επίσης γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ που βαθμιαία στα βόρεια θα στραφούν σε βορειοανατολικούς 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα πρόσκαιρων τοπικών βροχών κυρίως στα ορεινά. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι βόρειων διευθύνσεων 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε