Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Ζέστη και άπνοια σε όλη τη χώρα σήμερα – Που χαλάει ο καιρός από αύριο

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

– Δείτε τις πόλεις με τις υψηλότερες θερμοκρασίες – Που θα χτυπήσει κόκκινο ο υδράργυρος
– Ζέστη άπνοια και υγράσια σε όλη τη χώρα
– Χαλάει από αύριο ο καιρός – Που θα έχουμε καταιγίδες και βροχές
– Ξεκίνησε το κύμα φυγής από τα αστικά κέντρα
 

Βράζει από το πρωί όλη η χώρα και αυτό θα συνεχιστεί μέχρι αύριο το απόγευμα. Ήδη στις 05:30 το πρωί η θερμοκρασία στην Αθήνα ήταν στους 31 βαθμούς Κελσίου ενώ το μεσημέρι στο Κέντρο της πόλη θα φτάσει τους 40 βαθμούς και ίσως τους ξεπεράσει. Στις 12:30 στο Κέντρο της Αθήνας το θερμόμετρο έδειχνε 37 βαθμούς κελσίου.

Σε αρκετές περιοχές στα Ηπειρωτικά της χώρας το θερμόμετρο θα αγγίξει τους 41 βαθμούς Κελσίου.

Οι θερμοκρασίες που αναμένουμε σήμερα στις 10 μεγαλύτερες πόλεις είναι:

Αθήνα              40
Θεσσαλονίκη  39
Ηράκλειο        36
Λάρισα            41
Βόλος             38
Καβάλα          36
Ιωάννινα         37
Ρόδος            36
Αλεξ/πολη      36

Πιο αναλυτικά:

Σήμερα Σάββατο μπορεί ο υδράργυρος να ξεπεράσει τους 40 βαθμούς, αλλά το απόγευμα στη Μακεδονία και τη Θράκη αναμένεται να εκδηλωθούν και τοπικές καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.

Στα νησιά του Ιόνιου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο υπάρχει επίσης πιθανότητα καταιγίδων, κατά τη διάρκεια της νύχτας. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και τοπικά στο Ιόνιο δυτικοί ως 4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 39 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι αίθριος και μόνο το απόγευμα στη Θεσσαλία θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Ασθενείς οι άνεμοι, από 21 έως 40 και πιθανόν κατά τόπους ως 41 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 26 έως 35 βαθμούς και οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ σταδιακά νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα νότια 5 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Αίθριος καιρός και ασθενείς άνεμοι στην Αττική, όπου η θερμοκρασία θα φτάσει τους 39 βαθμούς Κελσίου και πιθανόν στο κέντρο της πόλης τους 40.

Αίθριος ο καιρός στη Θεσσαλονίκη, αργά το απόγευμα όμως αναμένονται τοπικές νεφώσεις. Πιθανότητα τοπικών καταιγίδων τη νύχτα. Θερμοκρασία από  23 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Αλλάζει το σκηνικό την Κυριακή

Με συννεφιές και βροχές και καταιγίδες θα ξυπνήσουν στον βορρά την Κυριακή και η κακαοκαιρία θα επεκταθεί στα κεντρικά ηπειρωτικά. 

Οι περισσότερες καταιγίδες αναμένονται σε περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης: Δράμα, Καβάλα, Σέρρες και Ροδόπη. Ισχυρές βροχές περιμένουμε αύριο από το μεσημέρι σε περιοχές των Ιωαννίνων αλλά και στην υπόλοιπη Ήπεριο. Μάλιστα τη νύχτα τα φαινόμενα στη Μακεδονία θα είναι κατά τόπους ισχυρά.

Η θερμοκρασία θα πέσει στα δυτικά κεντρικά και βόρεια, όμως στην υπόλοιπη χώρα θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα.

Συμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για την Κυριακή υπάρχει πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς στις περιοχές: Δυτικής Αττικής, Πειραιώς (Κύθηρα), Κορινθίας, Αχαΐας, Ηλείας, Λακωνίας, Μεσσηνίας, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας, Κερκύρας, Λευκάδας, Αιτωλοακαρνανίας και Πρεβέζης.

Το πρώτο μεγάλο κύμα εξόδου για τις καλοκαιρινές διακοπές

Με τον υδράργυρο να χτυπάει κόκκινο, οι κάτοικοι της πρωτεύουσας και γενικότερα των αστικών κέντρων ξεκινούν τις διακοπές τους.

Το πρώτο κύμα εκδρομέων αναμένεται να εγκαταλείψει την Αθήνα το Σαββατοκύριακο για αυτό έχει σημάνει συναγερμός στην Τροχαία και το λιμενικό, καθώς στο λιμάνι του Πειραιά η κίνηση αναμένεται ιδιαίτερα αυξημένη.

Όσοι θα μείνετε στην Αθήνα αυτό το Σαββατοκύριακο καλό θα ήταν είτε να πάτε σε μία παραλία είτε να μείνετε στο σπίτι σας αφού στους δρόμους και ειδικά στο κέντρο τα πράγματα δεν θα είναι και τόσο ευχάριστα. Το καυσαέριο και ο καύσωνας θα κάνουν αποπνικτική την ατμόσφαιρα στην Αθήνα.

Από το λιμάνι του Πειραιά  σήμερα θα αναχωρήσουν 33 πλοία για Κυκλάδες, Κρήτη και Δωδεκάνησα.

Χωρίς προβλήματα γίνονται οι πτήσεις από το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος. Η απεργία που είχαν κηρύξει για την Κυριακή οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας κρίθηκε παράνομη, ωστόσο αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο νέων κινητοποιήσεων. Οι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν σήμερα σε έκτακτη γενική συνέλευση των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας.

Στο αεροδρόμιο για σήμερα έχουν προγραμματιστεί 498 αναχωρήσεις και αφίξεις ενώ για την Κυριακή 519.

Κανονικά και χωρίς προβλήματα η κίνηση και στις δυο εθνικές οδούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ
Πάνω απο τα επιτρεπτά όρια το όζον στην Αθήνα

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε