Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Ζήγρας: Ο Τσοχατζόπουλος ξόδεψε εκατομμύρια για να έχει βουλευτική ασυλία

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Το κουβάρι της διακίνησης “μαύρου χρήματος” στο πλαίσιο των προμηθειών για τα εξοπλιστικά προγράμματα των υποβρυχίων και των TOR-M1 με φερόμενο τελικό αποδέκτη τον πρώην υπουργό Εθνικής Άμυνας, Άκη Τσοχατζόπουλο άρχισε να ξετυλίγει σήμερα στην απολογία του ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας ο πρώτος του εξάδελφος, Νίκος Ζήγρας.

Για μία ακόμα φορά ο Νίκος Ζήγρας ο οποίος για πολλά χρόνια ήταν ο εξ απορρήτων του Άκη Τσοχατζόπουλου έβαλε στο “κάδρο” τον πρώην υπουργό, κατονομάζοντας τον ως τελικό αποδέκτη μιζών για την προμήθεια των δύο εξοπλιστικών προγραμμάτων, δηλώντας, παράλληλα, μετανιωμένος για την εμπλοκή του στην υπόθεση και ζητώντας την επιείκεια του Δικαστηρίου. “Είμαι ο μόνος που δηλώνει ένοχος ανάμεσα σε 18 κατηγορούμενους.

Ανέλαβα την ευθύνη για τις πράξεις μου. Απολογήθηκα πρώτη φορά το καλοκαίρι του 2012 (σσ συνελήφθη τον  Απρίλιο του 2012) διότι ο πρώην συνήγορος μου και νυν πρόεδρος του ΔΣΑ μου είχε επιβάλει τη σιωπή(…) Δέχθηκα απειλές για τη ζωή μου. Ο τωρινός συνήγορος μου ξυλοκοπήθηκε έξω από το σπίτι του την ημέρα της απολογίας μου. Τα παιδιά μου στη Θεσσαλονίκη δέχθηκαν απειλές για τη ζωή τους. Οι απειλές συνεχίζονται και σήμερα μέσα στο Δικαστήριο”.

Ο Νίκος Ζήγρας τόνισε πως ο Άκης Τσοχατζόπουλος, τον οποίο εμπιστευόταν, τον παραπλάνησε. “Δεν μου είπε από που ήταν τα χρήματα. Ο πρώην υπουργός Εσωτερικών της Κύπρου, Ντίνος Μιχαηλίδης, μου είπε ξεκάθαρα. Η αλήθεια είναι μία και αποκαλύπτεται από τα έγγραφα που έρχονται από την Ελβετία. Ο ίδιος ο Άκης Τσοχατζόπουλος το γνωρίζει. Βρέθηκα ξαφνικά από το πουθενά να έχω επαφές με πολιτικούς, εργοστάσια, πολλά χρήματα. Μου γνώρισε ο Άκης Τσοχατζόπουλος τον Ντίνο Μιχαηλίδη ως φίλο του που εκπροσωπεί αραβικά fund και θα έκαναν επενδύσεις σε ακίνητα. Τελικά όπως μου είπε ο Ντίνος Μιχαηλίδης τα χρήματα προέρχονταν από εξοπλιστικά προγράμματα, μίζες από ρωσικούς πυραύλους και αντισταθμιστικά”.

Μάλιστα ο Νίκος Ζήγρας περιέγραψε πως ο Άκης Τσοχατζόπουλος ξόδεψε περίπου 2, 5 εκ ευρώ στις εκλογικές αναμετρήσεις του 2004 και του 2007 προκειμένου να εκλεγεί. “Ξόδεψε πάνω από 2,5 εκ ευρώ ανά εκλογική περίοδο. Έλεγε ότι πρέπει να εκλεγεί για να έχει βουλευτική ασυλία” και διερωτήθηκε : “Πως πλήρωνε τις διακοπές στη Σαρδηνία με ιδιωτικό αεροπλάνο;Πως πλήρωσε το γάμο του στο Παρίσι; Τα βαφτίσια του παιδιού του στο Πατριαρχείο;Πως αγοράστηκαν ακίνητα της Λεωφόρου Νίκης στη Θεσσαλονίκη, στο Παλαιό Ψυχικό, στη Δεινοκράτους, το διαμέρισμα και το υπόγειο στην οδό Κεφαλλονίας, το διαμέρισμα στην  Ευελπίδων, στους Αμπελόκηπους, στην Αρεοπαγίτου, στο  Φαληρικό δέλτα, το ποσοστό σε κέντρο διασκέδασης στη Πατησίων, το διαμέρισμα της πρώην συζύγου του στο Βερολίνο;”

Ο Νίκος Ζήγρας τόνισε πως όλες οι κινήσεις που έκανε ήταν κατ΄ εντολή του πρώην υπουργού, επισημαίνοντας πως ουδέποτε προέβη σε κάποια ενέργεια παρά τη θέληση του και υποστήριξε πως όλες οι αγοροπωλησίες ακινήτων με την εμπλοκή υπεράκτιων εταιριών ήταν εικονικές χωρίς να καταβληθεί τίμημα αλλά γινόταν μόνο λογιστικές καταγραφές. Επιπλέον, επανέλαβε πως ο Άκης Τσοχατζόπουλος χρησιμοποιούσε το διαβατήριο του και ταξίδευε στο εξωτερικό ακόμα και όταν ήταν υπουργός ενώ εν αγνοία του είχε κάνει ασφαλιστήριο συμβόλαιο στο όνομα του και είχε ανοίξει τραπεζικό λογαριασμό. Παράλληλα, ο Νίκος Ζήγρας πρόσθεσε πως η Βίκυ Σταμάτη εμφανιζόταν ως σύζυγος του. “Έχει κάνει ασφαλιστήριο συμβόλαιο χρησιμοποιώντας το όνομα μου, χρησιμοποιούσε εν αγνοία μου το διαβατήριο μου και κυκλοφορούσε στον εξωτερικό ως Ζηγρας ενώ ήταν υπουργός. Όταν του ζήτησα το διαβατήριο, μου είπε ότι το έχει χάσει.

Επίσης, άνοιξε λογαριασμό στη UBS στην Ελβετία στο όνομα μου” ανέφερε στο Δικαστήριο ο Νίκος Ζήγρας, προσθέτοντας : “Υπάρχουν έγγραφα που εμφανίζουν τη Βίκυ Σταμάτη ως σύζυγο μου και θα σας τα παραδώσω διότι έχει μεγάλη σημασία για μένα. Αν είμαι σύζυγος της Βίκυ Σταμάτη πρέπει να μου δώσει διαζύγιο!” Σε μία προσωπική εξομολόγηση τόνισε πως το μόνο όφελος που είχε ο ίδιος από τον Άκη Τσοχατζόπουλο ήταν η στήριξη του στην αρρώστια του. “Με έσωσε από τον θάνατο και αυτό με έκανε να νιώθω μια τεράστια ευγνωμοσύνη” τόνισε, προσθέτοντας πως αργότερα κατάλαβε πως όλα έγιναν με υστεροβουλία διότι ο πρώην υπουργός φοβόταν ότι θα πεθάνει.

Η απολογία του Νίκου Ζήγρα συνεχίζεται στις 21 Δεκεμβρίου.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε