Τρίτη, 16 Απρ.
21oC Αθήνα

Ζητάει την έκδοση του στην Κύπρο ένας από τους κατηγορούμενους της δολοφονίας Χατζηκωστή

Ο Γρηγόρης Ξενοφώντος ένας από τους κατηγορούμενους για την δολοφονία του Άντη Χατζηκωστή. Συνελήφθη και κρατείται στην Μολδαβία.
Ο Γρηγόρης Ξενοφώντος ένας από τους κατηγορούμενους για την δολοφονία του Άντη Χατζηκωστή. Συνελήφθη και κρατείται στην Μολδαβία.
Νέες εξελίξεις σημειώνονται στην υπόθεση δολοφονίας του Αντη Χατζηκωστή. Ο Γρηγόρης Ξενοφώντος ο οποίος συνελήφθη στη Μολδαβία, απέστειλε επιστολή με την οποία εκφράζει την συναίνεση του να εκδοθεί στην Κύπρο.
 

 

Η επιστολή βρίσκεται ήδη στα χέρια της Νομικής Υπηρεσίας και του Αρχηγού Αστυνομίας.
 
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομίας Μιχάλη Κατσουνωτό, “Την προηγούμενη Παρασκευή συγγενικό πρόσωπο του Γρηγόρη Ξενοφώντος, παρέδωσε στον Αρχηγό της Αστυνομίας επιστολή, στην οποία περιλαμβανόταν χειρόγραφο σημείωμα που φαίνεται να έγραψε ο Γρηγόρης Ξενοφώντος στη Μολδαβία με το οποίο εκδηλώνει την πρόθεση του να συναινέσει στο να εκδοθεί στην Κυπριακή Δημοκρατία στη βάση αιτήματος των κυπριακών Αρχών, που αφορά την υπόθεση του φόνου του Αντη Χατζηκωστή”.
 
Η επιστολή και το χειρόγραφο σημείωμα του υπόπτου για το φόνο του διευθύνοντος συμβούλου του συγκροτήματος ΔΙΑ Αντη Χατζηκωστή, Γρηγόρη Ξενοφώντος, έχει διαβιβαστεί στη Νομική Υπηρεσία της Δημοκρατίας για αξιοποίηση, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας.
 
Το συγγενικό πρόσωπο του Γρηγόρη Ξενοφώντος παρέλαβε την εν λόγω επιστολή κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησε στην Μολδαβία, σημείωσε ο κ. Κατσουνωτός.
 
“Μετά την παραλαβή της επιστολής και του σημειώματος και μετά από οδηγίες του Αρχηγού της Αστυνομίας”, πρόσθεσε, “επιβεβαιώθηκε ότι η επιστολή πράγματι προέρχεται από τον Γρηγόρη Ξενοφώντος και διαβιβάστηκε στη νομική υπηρεσία ούτως ώστε να τύχει αξιοποίησης στα πλαίσια του αιτήματος της Κυπριακής Δημοκρατίας για έκδοση και παράδοση του”.
 
«Εχει ήδη αποσταλεί στις αρμόδιες αρχές Μολδαβίας και, συγκεκριμένα, στη νομική υπηρεσία και στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, που χειρίζεται το αίτημα των κυπριακών Αρχών ούτως ώστε να ενημερωθεί το Δικαστήριο για την επιθυμία του Γρηγόρη Ξενοφώντος», ανέφερε ο κ. Κατσουνωτός.
 
Από πλευράς Αστυνομίας, είπε, «επισημάνεται ότι για να έχει αξία η συγκεκριμένη δήλωση θα πρέπει να γίνει και ενώπιον του αρμόδιου Δικαστηρίου της Μολδαβίας που χειρίζεται το αίτημα».
 
“Εάν όντως ο Γρηγόρης Ξενοφώντος συναινέσει”, είπε καταλήγοντας ο κ. Κατσουνωτός, “Τότε το Δικαστήριο θα πρέπει να εκδώσει απόφαση για έκδοση και παράδοση του και για το σκοπό αυτό θα μεταβούν ανακριτές στη Μολδαβία για να τον μεταφέρουν στην Κυπριακή Δημοκρατία όταν και εφόσον εγκριθεί το αίτημα μας”.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε