Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Ζήτησε λάδωμα εφοριακός; Καρφώστε τον!

Ζήτησε λάδωμα εφοριακός; Καρφώστε τον!

Με έναν πρωτότυπο τρόπο απάντησε ο πρώην γ.γ. του υπουργείου Οικονομικών στην μήνυση που κατέθεσε εναντίον του η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εφοριακών. Ο κ. Σπινέλλης είχε μιλήσει για τον κανόνα 4-4-2 στα πρόστιμα των φορολογουμένων. Δηλαδή 40% έκπτωση επι του προστίμου, 40% για τον ελεγκτή και 20% στο κράτος.

Ο πόλεμος λοιπόν μεταξύ του πρώην γ.γ. του υπουργείου Οικονομικών Διομήδη Σπινέλλη με τους εφοριακούς καλά κρατεί. Και ο κ. Σπινέλλης πέρασε στην αντεπίθεση. Η τελευταία πράξη στο έργο είναι σε εξέλιξη. Μετά από την μήνυση που κατέθεσε εναντίον του η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εφοριακών για να υπερασπιστεί την τιμή του κλάδου ο κ. Σπινέλλης απάντησε. Πως;

Μέσω διαδικτύου. Μέσω του twitter του ενημέρωνε κατ’ αρχήν για την μήνυση και ζητούσε την βοήθειά τους. Εφτιαξε και μια φόρμα υποδοχής καταγγελιών στην προσωπική του ιστοσελίδα. Μέσω αυτής καλούσε όσους έχουν πέσει θύματα επίορκων εφοριακών να καταθέσουν εκεί τις εμπειρίες τους. KANTE ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Γράφει ο κ. Σπινέλλης:

Περιγραφή περιστατικού διαφθοράς

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες (ΠΟΕ ΔΟΥ), δηλαδή των εφοριακών υπαλλήλων, κος Χαράλαμπος Νικολακόπουλος κατέθεσε στην Εισαγγελία Αθηνών μήνυση εναντίον μου σχετικά με την αναφορά μου σε εκδήλωση με θέμα «Φοροδιαφυγή και Κοινωνική Δικαιοσύνη» για προβλήματα διαφθοράς στον φοροεισπρακτικό μηχανισμό. Είναι κρίμα που η ΠΟΕ ΔΟΥ, αντί να υιοθετήσει και να εφαρμόσει έναν αυστηρό κώδικα δεοντολογίας και ηθικής που να δεσμεύει όλα τα μέλη της και να απομονώσει έτσι τους (εύχομαι λίγους) επίορκους υπαλλήλους, προχωρά σε μηνύσεις κατά αυτών που μίλησαν για ένα πρόβλημα που γνωρίζει όλη η ελληνική κοινωνία.

Η έκταση της διαφθοράς στην οποία αναφέρθηκα στην ομιλία μου είναι γνωστή από στοιχεία που έχουν δημοσιευτεί από τη Διεθνή Διαφάνεια Ελλάς το 2010 και το Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης το 2011· δεν είπα κάτι που δεν ήταν γνωστό. Μέσω αυτής της φόρμας συλλέγω πρόσθετα στοιχεία για περιστατικά διαφθοράς που σχετίζονται με το φοροεισπρακτικό μηχανισμό προκειμένου να μπορέσω να υπερασπιστώ αποτελεσματικότερα τον εαυτό μου. Διευκρινίζω ότι οι υπάλληλοι των εφοριών δεν υπάγονται στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων στην οποία υπηρετούσα και έτσι δεν μπορούσα να έχω εύκολα εικόνα της κατάστασης ούτε δυνατότητα άμεσης παρέμβασης για τη βελτίωσή της. Για το λόγο αυτό στην ομιλία μου αναφέρθηκα στα προβλήματα όπως αυτά έχουν τεκμηριωθεί από τις εκθέσεις φορέων που μελέτησαν την κατάσταση και δημοσιεύματα στον τύπο. Επιπλέον, και κατά τη γνώμη μου πιο σημαντικό, παρουσίασα μια πλήρη πρόταση για την αναμόρφωση του συστήματος είσπραξης των δημοσίων εσόδων [6], διότι θεωρώ ότι η τεχνολογία από μόνη της δεν μπορεί να λύσει τα προβλήματα που παρουσίασα. Αντίστοιχες προτάσεις είχα καταθέσει και κατά το διάστημα στο οποίο υπηρετούσα στο Υπουργείο Οικονομικών. Μπορείτε να καταχωρήσετε στοιχεία επώνυμα ή ανώνυμα, αλλά οι επώνυμες αναφορές είναι σίγουρα περισσότερο χρήσιμες.

Ευχαριστώ προκαταβολικά για τη συμμετοχή σας.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε