Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Ζοσέ Μπαρόζο : ” Παράλογες οι φήμες και τα σενάρια περί αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους”

Με αυτόν τον κατηγορηματικό τρόπο διέψευσε τα σενάρια και ο πρόεδρος της Κομισιόν ο οποίος θα έχει κρίσιμη συνάντηση με την Α.Μέρκελ την Τρίτη στο Βερολίνο.
Με τον πιο εμφατικό τρόπο ο Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο αρνείται να εμπλακεί στα σενάρια περί αναδιάρθρωσης του χρέους της Ελλάδας.
 
“Οι φήμες και τα σενάρια περί αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους ούτε βοηθούν, ούτε έχουν λογική. Δεν πρόκειται να εμπλακώ σε αυτά τα σενάρια”, λέει ο κ. Μπαρόζο σε συνέντευξή του στην εφημερίδα του Βερολίνου Der Tagesspiegel.
Μάλιστα ο κ. Μπαρόζο διαβεβαίωσε ότι “ως Κομισιόν θα κάνουμε το παν, ώστε να επανέλθουν σε καθεστώς δημοσιονομικής πειθαρχίας τα κράτη εκείνα που δεν το έκαναν μέχρι σήμερα”
 
Όμως όλη η Ευρώπη περιμένει με αγωνία τη συνάντηση της Α.Μέρκελ με τον πρόεδρο της Κομισιόν την ερχόμενη Τρίτη στο Βερολίνο καθώς η πρόσφατη αντιπαράθεσή τους είχε ξεφύγει από τα συνηθισμένα πλαίσια.
 
Τώρα ο Μπαρόζο ”χαμηλώνει” τους τόνους του, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει διχογνωμία ανάμεσα στην καγκελάριο Μέρκελ και την Κομισιόν.
 
“Η γερμανίδα Καγκελάριος είναι αποφασισμένη να κάνει ότι είναι δυνατόν για τη διασφάλιση της σταθερότητας του ευρώ. Ακολουθούμε και οι δύο την ίδια γραμμή”, λέει ο κ. Μπαρόζο.
 
Διευκρινίζει ότι ο ίδιος δεν ζήτησε αύξηση του ποσού του Ταμείου Σταθερότητας, αλλά ότι επεσήμανε την αναγκαιότητα να είναι διαθέσιμο το συνολικό ποσό που έχει αποφασισθεί για τον μηχανισμό διάσωσης, κάτι που δεν ισχύει σήμερα.
 
”Πρέπει να είμαστε σε θέση ανά πάσα στιγμή να κάνουμε χρήση του πλήρους ποσού και είναι καλύτερα οι αποφάσεις αυτές να λαμβάνονται σε περιόδους σχετικής ηρεμίας και όχι υπό πίεση”, κατέληξε ο πρόεδρος της Κομισιόν.
 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε