Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Αναλυτικά ο κατάλογος των… καταλήψεων σε ολόκληρη τη χώρα

Από την κατάληψη στην Πρυτανεία - ΦΩΤΟ ΑΠΕ-ΜΠΕ
Από την κατάληψη στην Πρυτανεία - ΦΩΤΟ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Από το κέντρο της Αθήνας στην Πάτρα κι από την Κόρινθο στο Ηράκλειο… Όλες οι καταλήψεις που έχουν γίνει τις τελευταίες ημέρες σε όλα τα σημεία της χώρας.

Η Νομική Σχολή της Αθήνας ήταν που… “έσπασε το ρόδι” των καταλήψεων που γίνονται τις τελευταίες ημέρες σε πολλά σημεία της Ελλάδας.

Η κατάληψη αυτή έγινε πρις από περίπου δύο εβδομάδες, ενώ την σκυτάλη πήραν η Πρυτανεία, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, αλλά και τα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κόρινθο και την Πάτρα.

Επίσης, κατάληψη έγινε στο δημαρχείο της Νέας Σμύρνης και στο πολιτικό γραφείο του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Μιχελογιαννάκη, στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Περισσότερα από δέκα είναι τα κτίρια που τελούν αυτή την ώρα υπό κατάληψη από αντιεξουσιαστές σε ολόκληρη την χώρα και για συμπαράσταση στους απεργούς πείνας. Κύριο αίτημά τους η αποφυλάκιση του καταδικασμένου για τρομοκρατία Σάββα Ξηρού, καθώς και η κατάργηση των φυλακών τύπου Γ

Η κατάληψη στο ΑΠΘ έληξε με την αποχώρηση των αντιεξουσιαστών το βράδυ της Τετάρτης, ενώ υπό κατάληψη τελούν και τα γραφεία των νομαρχιακών επιτροπών του ΣΥΡΙΖΑ σε Κόρινθο και Πάτρα.

Η Βασιλική του Αγίου Μάρκου στο Ηράκλειο έχει ήδη καταληφθεί -εκτός από το γραφείο του Γ. Μιχελογιαννάκη στην ίδια πόλη- την ώρα που από τις 07:00 το πρωί της Δευτέρας, υπό κατάληψη τελεί και το δημαρχείο Ξάνθης.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε