Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Τα πρακτικά του… χαμού! Διαμαντόπουλος σε Άδωνι: Χωρίς εσάς δεν θα έχει χρώμα η Βουλή

Τα πρακτικά του… χαμού! Διαμαντόπουλος σε Άδωνι: Χωρίς εσάς δεν θα έχει χρώμα η Βουλή

Κουβέντες όχι απλά βαριές αλλά του… πεζοδρομίου στη Βουλή, την Επιτροπή Οικονομικών που κλήθηκε να συζητήσει το θέμα της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο προεδρεύων της Επιτροπής, Βαγγέλης Διαμαντόπουλος θέλησε να δώσει πρώτα στον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Δημήτρη Μάρδα και όχι στους βουλευτές. Και εκεί ξεκίνησε το… πανηγύρι!

Έντονη ήταν η αντίδραση του Ανδρέα Λοβέρδου από το ΠΑΣΟΚ που ζητούσε επίμονα το λογο για να θέσει θέμα διαδικασίας. “Τι δουλειά έχει η κυβέρνηση με τη διαδικασία της Βουλής; Δεν μπορεί να προηγηθεί. Ούτε καν βουλευτής δεν είναι”, είπε και όταν ο Δημήτρης Μάρδας ανέβηκε στο βήμα, ο κ. Λοβέρδος εξερράγη φωνάζοντας “εδώ είναι αντιπρόσωποι του λαού. Εσείς τι θελετε εδώ; Θα πάρετε μετά το λογο”.

“Εσείς δίνετε λόγο στους υπουργούς; Και μετά κατηγορείτε άλλους, για τρομολάγνους” αντέδρασε ο Βαγγέλης Διαμαντόπουλος.

“Εσύ θα μας μιλήσεις για ήθος και αγωγή, ρε τρομοκράτη; Μάθε πρώτα τον κανονισμό και μετά έλα να προεδρεύσεις” είπε απευθυνόμενος στον Βαγγέλη Διαμαντόπουλο ο Άδωνις Γεωργιάδης.

“Να μου δώσεις το λόγο, να σου πω που το γράφει (σ.σ. ο Κανονισμός της Βουλής) για να το μάθεις” είπε επίσης ο βουλευτής της ΝΔ στον προεδρεύοντα. Οι δυο τους είχαν και άλλη μια στιγμή, προς το τέλος της διαδικασίας, όταν ο κ. Γεωργιάδης κάτι είπε εκτός μικροφώνου και ο Βαγγέλης Διαμαντόπουλος του απάντησε: “Χωρίς εσάς δεν θα έχει χρώμα η Βουλή, κ. Γεωργιάδη, αλλά πρέπει να συνεχίσουμε”.

Τα πρακτικά της συνεδρίασης της… ντροπής

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ (Αντιπρόεδρος της Επιτροπής): Πριν να ξεκινήσει η συζήτηση, έχει ζητήσει το λόγο επί της διαδικασίας, ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών κ. Μάρδας. Κύριε Υπουργέ, να προχωρήσετε στο σχόλιο …..

ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ : Αναγιγνώσκοντας την ημερήσια διάταξη, γεννιέται ένα θέμα διαδικασιών με κριτήριο και τα όσα έχουμε ακούσει. Θέλω να σας απευθύνω ένα ερώτημα, πριν πάρει το λόγο ο κ. Υπουργός.

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ (Αντιπρόεδρος της Επιτροπής) : Κύριε Λοβέρδο, επί της διαδικασίας, κάθε κοινοβουλευτική ομάδα ορίζει ή τον Εισηγητή ή κάποιον από τους βουλευτές για να θέσει τέτοια ζητήματα. Επειδή πρώτα ζήτησε ο Υπουργός, σας παρακαλώ για να διευκολύνουμε τη διαδικασία, να τοποθετηθεί επί της αρχής και μετά, θα σας ακούσω ευχαρίστως.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ : Δώστε μου το λόγο, πριν τοποθετηθεί επί της αρχής.

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ (Αντιπρόεδρος της Επιτροπής): Αφού ζητήσατε πρώτος το λόγο, θα συνεχίσουμε με εσάς.

(Πολλοί βουλευτές μη ακουόμενοι – θόρυβος στην αίθουσα)

ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ : Κύριε Πρόεδρε, είναι η διαδικασία.

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ (Αντιπρόεδρος της Επιτροπής) : Πώς θα πάρετε το λόγο, εδώ είναι Βουλή.

(Πολλοί βουλευτές μη ακουόμενοι – θόρυβος στην αίθουσα)

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ (Αντιπρόεδρος της Επιτροπής) : Παρακαλώ κύριε Υπουργέ, τοποθετηθείτε επί της διαδικασίας. Με συγχωρείτε λίγο …..

(Πολλοί βουλευτές μη ακουόμενοι – θόρυβος στην αίθουσα)

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ (Αντιπρόεδρος της Επιτροπής) : Ηρεμήστε σας παρακαλώ. Δεν υπήρχε κανένας λόγος να ξεκινήσουμε έτσι. Ο Υπουργός ζήτησε το λόγο επί της διαδικασίας. Δεν ξεκίνησε κάποια εισήγηση. Οπότε επί της διαδικασίας, θα ακούσουμε τι έχει να μας πει και από κει και πέρα, με τη σειρά που ζητήθηκε, θα ακούσουμε και τους υπολοίπους.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ : Εάν ο Υπουργός έχει να πει κάτι επί της διαδικασίας, αφορά έτερον θέμα που ίσως σχετίζεται με την Κυβέρνησή του. Εδώ είναι Επιτροπή της Βουλής. Για τη διαδικασία που εσείς ακολουθείτε, σας ζητώ το λόγο και απευθύνομαι σε εσάς, όχι στο Σώμα. Σε εσάς προσωπικά.

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ (Αντιπρόεδρος της Επιτροπής) : Σας το είπα. Επειδή ζητήθηκε ο λόγος πρώτα από τον Υπουργό, θα τοποθετηθείτε εσείς μετά.

(Πολλοί βουλευτές μη ακουόμενοι – θόρυβος στην αίθουσα)

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ (Αντιπρόεδρος της Επιτροπής) : Σας ευχαριστώ κύριε Λοβέρδο και επιτρέψτε μου να συνεχίσουμε τη διαδικασία.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ : Μα, αυτή είναι η διαδικασία.

(Πολλοί βουλευτές μη ακουόμενοι – θόρυβος στην αίθουσα)

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ (Αντιπρόεδρος της Επιτροπής) : Κύριε Υπουργέ, παρακαλώ. Δεν υπάρχει πουθενά στον Κανονισμό. Έχει ζητήσει το λόγο επί της διαδικασίας.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ : Ποιας διαδικασίας; Τι δουλειά έχει η Κυβέρνηση με τη διαδικασία της Βουλής;

(Πολλοί βουλευτές μη ακουόμενοι – θόρυβος στην αίθουσα)

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ (Αντιπρόεδρος της Επιτροπής) : Ακούστε κάτι….

ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ : Δεν έχει δουλειά η Κυβέρνηση με τη διαδικασία της Βουλής. Είναι θέμα που αφορά τη λειτουργία της Επιτροπής μας. Προηγείται. Ούτε βουλευτής είναι.

(Πολλοί βουλευτές μη ακουόμενοι – θόρυβος στην αίθουσα)

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ (Αντιπρόεδρος της Επιτροπής) : Κύριε Λοβέρδο, λοιπόν, δεν αντιλαμβάνομαι για ποιο λόγο γίνεται αυτό. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να ξεκινήσει έτσι αυτή η διαδικασία. Επειδή θα γίνει επί της διαδικασίας, θα αποτυπώσετε εκεί πραγματικά όποια ένσταση έχετε.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ (Ειδικός Αγορητής του ΠΑΣΟΚ): Μα δεν μπορεί να προηγηθεί ο Υπουργός επί διαδικασίας που αφορά Κοινοβουλευτική Επιτροπή. Ούτε καν βουλευτής δεν είναι.

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ (Αντιπρόεδρος της Επιτροπής): Ο κ. Υπουργός μου ζήτησε το λόγο για να εξηγήσει γιατί η κυβέρνηση νομοθετεί με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου …

ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ (Ειδικός Αγορητής του ΠΑΣΟΚ): Αυτό είναι μετά. Δεν είναι διαδικαστικό αυτό.

(θόρυβος στην αίθουσα)

ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ (Ειδικός Αγορητής του ΠΑΣΟΚ): Εσείς τώρα γιατί το κάνετε αυτό; Γιατί το κάνετε αυτό; Δεν είστε καν βουλευτής. Θέλουμε να ζητήσουμε δικά μας θέματα που δεν σας αφορούν.

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ (Αντιπρόεδρος της Επιτροπής): Κύριε Λοβέρδο, σας παρακαλώ. Αυτός δεν είναι τρόπος. Δεν ξέρω για ποιο λόγο έχετε ξεκινήσει αυτή την κατάσταση.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ (Ειδικός Αγορητής του ΠΑΣΟΚ): Γιατί το λέτε αυτό;

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ (Αντιπρόεδρος της Επιτροπής): Επιτρέψτε μου, αυτό που λέτε δεν ορίζεται πουθενά στον Κανονισμό. Ο κ. Υπουργός ζήτησε το λόγο επί της διαδικασίας.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ (Ειδικός Αγορητής του ΠΑΣΟΚ): Ποιας διαδικασίας;

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ (Ειδικός Αγορητής του Κ.Κ.Ε.): (Ομιλεί εκτός μικροφώνου)

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ (Αντιπρόεδρος της Επιτροπής): Κύριε Καραθανασόπουλε, με συγχωρείτε. Αυτή τη στιγμή ποιος απαγόρευσε ή πώς μετά την παρέμβαση του Υπουργού θα έχει παγιωθεί μια διαδικασία στην οποία δεν θα έχετε παρέμβει; Δεν υπάρχει αυτό. Ο Υπουργός θέλει να κάνει μια παρέμβαση επί της διαδικασίας και μετά θα ακούσουμε τους υπόλοιπους.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ (Ειδικός Αγορητής του ΠΑΣΟΚ): Δεν τον αφορά τον Υπουργό.

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ (Αντιπρόεδρος της Επιτροπής): Σας παρακαλώ, επιτρέψτε στον κ. Υπουργό να συνεχίσει.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ (Ειδικός Αγορητής του ΠΑΣΟΚ): Μα δεν τον αφορά.

(θόρυβος στην αίθουσα)

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ (Αντιπρόεδρος της Επιτροπής): Τώρα αυτό που κάνετε είναι ντροπή πραγματικά.

ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ: Έχει απόλυτο δίκιο ο κ. Πανούσης που λέει, πώς σας εκλέγουν.

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ (Αντιπρόεδρος της Επιτροπής): Κύριε Υπουργέ, προχωρήστε και σας ζητώ συγγνώμη εκ μέρους όλων.

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΑΡΔΑΣ (Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών): Για 30 δευτερόλεπτα θα μιλήσω, απλά και μόνο σε ό,τι αφορά το διαδικαστικό για το πώς θα συνεχιστεί η συζήτηση στη Βουλή. Μια πρόταση θα σας κάνω…

ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ (Ειδικός Αγορητής του ΠΑΣΟΚ): Είμαστε εκλεγμένοι αντιπρόσωποι του λαού. Εσείς δεν είστε. Τι θέλετε εδώ;

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ (Αντιπρόεδρος της Επιτροπής): Παρακαλώ να μην γράφονται στα πρακτικά αυτά που λέει ο κ. Λοβέρδος αυτή τη στιγμή.

Ακούμε την πρόταση του κ. Υπουργού.

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΑΡΔΑΣ (Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών): Ας κάνω την πρόταση και κρίνετε.

(θόρυβος στην αίθουσα)

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ (Αντιπρόεδρος της Επιτροπής): Παρακαλώ, κύριε Υπουργέ, προχωρήστε επί της διαδικασίας.

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΑΡΔΑΣ (Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών): Θα είχα τελειώσει και ήδη θα ήμουν στην θέση μου για να μιλήσετε.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ (Ειδικός Αγορητής του ΠΑΣΟΚ): Σας λέμε ότι δεν πρέπει να αρχίσετε, τι θα είχατε τελειώσει;

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ (Αντιπρόεδρος της Επιτροπής): Τι λέτε κ. Λοβέρδο, που δεν πρέπει να αρχίσει; Εσείς δίνετε το λόγο; Εσείς αφαιρείτε το λόγο από τους Υπουργούς; Σας παρακαλώ πολύ.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ (Ειδικός Αγορητής του ΠΑΣΟΚ): Όχι, αλλά πρέπει πρώτα να συνεννοηθούμε δι΄υμών –σε σας απευθύνομαι- για τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί και μετά έχει προτεραιότητα, προφανώς. Ανατρέπετε τον Κανονισμό τώρα.

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ (Αντιπρόεδρος της Επιτροπής): Δεν ανατρέπω κανέναν Κανονισμό, κύριε Λοβέρδο. Δεν γράφεται πουθενά αυτό που λέτε.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ (Ειδικός Αγορητής του ΠΑΣΟΚ): Γιατί μας έχετε συγκαλέσει εδώ;

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ: Κύριε Πρόεδρε, εσείς πρέπει να εισηγηγηθείτε τη διαδικασία, να πάρει τον λόγο η πλειοψηφία, εμείς και μετά να τοποθετηθεί η κυβέρνηση. Έτσι γίνεται.

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ (Αντιπρόεδρος της Επιτροπής): Μου ζητήθηκε ο λόγος από τον Υπουργό για μια μικρή παρέμβαση. Ποιο το πρόβλημα; Εσείς κατηγορείτε άλλους για τρομολάγνους, αλλά όταν σας συμφέρει….

ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ (Ειδικός Αγορητής του ΠΑΣΟΚ):… όταν η διαδικασία είναι αδιευκρίνιστη …

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ (Αντιπρόεδρος της Επιτροπής): Σας παρακαλώ σεβαστείτε και την αίθουσα και τον κ. Υπουργό.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ (Ειδικός Αγορητής του ΠΑΣΟΚ): Απευθυνόμαστε σε εσάς να σεβαστείτε το ρόλο σας. Απευθυνόμαστε σε σας.

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ (Αντιπρόεδρος της Επιτροπής): Τον σέβομαι και προσπαθώ να φέρω την αποστολή μου εις πέρας με τον καλύτερο και με τον πιο ήπιο τρόπο. Δυστυχώς δεν βοηθάτε, κύριε Λοβέρδο.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ (Ειδικός Αγορητής του ΠΑΣΟΚ): Δεν καταλαβαίνετε, δυστυχώς. Δεν είστε νέος, είστε δεύτερη φορά εδώ. Δεν είστε νέος βουλευτής πρέπει να ξέρετε τον Κανονισμό. Μας έχετε εδώ χωρίς να ξέρουμε τη διαδικασία.

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ (Αντιπρόεδρος της Επιτροπής): Δεν μου δείξατε πουθενά ότι ο Κανονισμός λέει αυτό που επικαλείστε. Σας παρακαλώ.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ (Ειδικός Αγορητής του ΠΑΣΟΚ): Έχετε ευαισθησία στην κυβέρνηση. Αναφέρομαι στο άρθρο 108 του Κανονισμού της Βουλής.

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ (Αντιπρόεδρος της Επιτροπής): Παρακαλώ, κύριε Υπουργέ.

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΑΡΔΑΣ (Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών): Σε ό,τι αφορά το διαδικαστικό της συζήτησης που θα ακολουθήσει στην Ολομέλεια της Βουλής, η πρότασή μου – τριάντα δευτερόλεπτα θα μιλήσω και από κει και πέρα κρίνετε τι ακριβώς πρέπει να γίνει- θα σας πρότεινα το ότι πρέπει να γίνει μια συνεδρίαση για να κλείσει …

(θόρυβος στην αίθουσα)

ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ (Ειδικός Αγορητής του ΠΑΣΟΚ): Ο Υπουργός θα το πει αυτό;

(θόρυβος στην αίθουσα)

ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ (Ειδικός Αγορητής του ΠΑΣΟΚ): Αυτό δεν είναι δυνατόν. Θα μας πει ο Υπουργός πως θα γίνει η διαδικασία;

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ (Αντιπρόεδρος της Επιτροπής): Η κυβέρνηση δεν έχει άποψη;

ΣΠΥΡΙΔΩΝ – ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Δεν μπορείτε είναι επικίνδυνο.

(Θόρυβος στην αίθουσα)

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ (Αντιπρόεδρος της Επιτροπής): Δεν ξεκινήσαμε καθόλου καλά και αυτό δείχνει την διάθεσή σας. Εκτίθεστε σε όλο τον κόσμο. Να μην γράφονται στα πρακτικά και παρακαλώ να ανακαλέσετε. Δεν είναι αυτή διαδικασία. Κύριε Δήμα μπορείτε να συγκρατήσετε την Κοινοβουλευτική σας Ομάδα; Πραγματικά δεν σας τιμά.

(Θόρυβος στην αίθουσα)

ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ (Ειδικός Αγορητής του ΠΑΣΟΚ): Ένας εξωκοινοβουλευτικός Υπουργός θα μας πει πως θα δουλέψουμε.

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ (Αντιπρόεδρος της Επιτροπής): Πρόταση θα μας κάνει κύριε Λοβέρδο.

(Θόρυβος στην αίθουσα)

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ (Αντιπρόεδρος της Επιτροπής): Ειλικρινά αυτό που γίνεται είναι ο αθλιότερος χουλιγκανισμός που έχει συμβεί και παρακαλώ αυτή τη στιγμή να ανακαλέσετε και να διαγραφούν από τα πρακτικά.

Έτσι δεν μπορούμε να συνεχίσουμε φαίνεται ξεκάθαρα η διάθεσή σας. Διακόπτουμε για 5 λεπτά. Αν μπορέσετε και τα καταφέρετε να ηρεμήσετε έχει καλώς.

(ΜΕΤΑ ΤΗ ΔΙΑΚΟΠΗ)

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ (Αντιπρόεδρος της Επιτροπής): Κύριοι συνάδελφοι, παρακαλώ να υπάρξει λίγη ησυχία για να συνεχίσουμε.

Καταρχήν, θα ήθελα να δηλώσω την απογοήτευσή μου, διότι υπήρξε γεγονός το οποίο για μένα δεν είχε τη διάσταση που πήρε και δεν χρειαζόταν να γίνει όλο αυτό, αφού ο Υπουργός ζήτησε να κάνει μία απλή παρέμβαση. Εννοείται ότι η διαδικασία και η συζήτηση δεν θα σταματούσε εκεί, αλλά θα υπήρχε αυτό που υπάρχει σε κάθε Επιτροπή.

Δυστυχώς, υπήρξε μια ένταση η οποία για μένα δεν δικαιολογείται.

Αναλαμβάνω την ευθύνη στο μέρος που μπορεί να προκλήθηκε, αλλά θεωρώ ότι δεν υπήρξε διάθεση και όλο το Σώμα από εδώ και πέρα θα δείξει, ότι αυτό ήταν η αιτία της έντασης και όχι κάτι άλλο που προϋπήρχε και πρόκειται να εξελιχθεί στη συνέχεια.

Επί της διαδικασίας, λοιπόν, ως Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών προτείνω στο Σώμα να γίνει η τοποθέτηση των εισηγητών των κομμάτων για τρία λεπτά, όπως ορίζει ο Κανονισμός της Βουλής και έπειτα θα ακούσουμε και από την πλευρά της Κυβέρνησης τον κ. Υπουργό.

Εισηγούμαι το νομοσχέδιο να συζητηθεί επί της αρχής και επί των άρθρων σε μια ενότητα και ερωτώ την Επιτροπή εάν συμφωνεί.

Κύριοι συνάδελφοι, θέλετε με το χρόνο που ζητήθηκε ο λόγος επί της διαδικασίας ή με την ιεραρχία;

Το λόγο έχει ο κ. Μπαλαούρας.

ΓΕΡΑΣΙΜΟ ΜΠΑΛΑΟΥΡΑΣ (Εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ): Εμείς από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ συμφωνούμε να γίνει η διαδικασία όπως την είπατε.

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ (Αντιπρόεδρος της Επιτροπής): Το λόγο έχει ο κ. Δήμας.

ΧΡΙΣΤΟΣ ΔΗΜΑΣ (Εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας): Κύριε Πρόεδρε, αρχικά επί της διαδικασίας για να αποφεύγουμε τέτοιου είδους παρεξηγήσεις γι’ αυτό υπάρχει και ο Κανονισμός της Βουλής, ο οποίος περιγράφει ακριβώς ποια είναι η διαδικασία που ακολουθείται και στις Επιτροπές.

Εμείς εκφράζουμε τη διαφωνία μας με το γεγονός, ότι οι φορείς δεν είχαν τη δυνατότητα να ακουστούν, εσείς το γνωρίζετε, γιατί τους βάλατε έξω από την Αίθουσα. Είναι εδώ το Προεδρείο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας και θα μας ενδιέφερε πάρα πολύ να ακούγαμε τις απόψεις τους και είμαι σίγουρος ότι όλο το Σώμα θα ήθελε να ξέρει τι έχουν να πουν αυτοί οι οποίοι καλούνται να δώσουν τα αποθεματικά τους και να εκφράσουν την άποψή τους.

Εμείς, λοιπόν, θα σας παρακαλούσαμε να τους δεχτούμε έστω και για μικρό χρονικό διάστημα και να ακούσουμε τις απόψεις τους.

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ (Αντιπρόεδρος της Επιτροπής): Κύριε Δήμα, επειδή δημιουργήθηκε πριν πραγματικά μια ένταση λόγω μιας τυπολαγνείας του κανόνα, εσείς πρέπει να γνωρίζετε, ότι η ακρόαση των φορέων γίνεται μετά από κλήση και για να υπάρχει κλήση των φορέων υπάρχει εδώ συλλογική απόφαση της Επιτροπής Οικονομικών.

Άρα, καμία κλήση δεν έχει γίνει και καμία απαγόρευση δεν έχει υπάρξει, διότι δεν υπήρξε κλήση.

Επομένως, λαμβάνουμε υπόψη την πρόταση σας και τη διαμαρτυρία σας και από κει και πέρα συνεχίζουμε.

ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΡΑ ( εκτός μικροφώνου): Ζητώ το λόγο επί της διαδικασίας κύριε Πρόεδρε.

ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ (Προεδρεύων της Επιτροπής, Αντιπρόεδρος της Επιτροπής): Δεν μπορείτε αλά κάρτ να επικαλείστε τον κανονισμό.

ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ- ΑΔΩΝΙΣ: Επί της διαδικασίας μιλάει όποιος θέλει. Το λέει ο κανονισμός. Τι είναι αυτά που λέτε. Διαβάστε τον κανονισμό επιτέλους. Επί της διαδικασίας μπορούμε να μιλήσουμε όλοι άμα θέλουμε.

ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΡΑ: Επί της διαδικασίας μπορεί ο βουλευτής. Επί της διαδικασίας……

ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ (Προεδρεύων της Επιτροπής, Αντιπρόεδρος της Επιτροπής): Δεν είναι έτσι, δεν γίνεται έτσι. Να μου πείτε που αναφέρεται στον κανονισμό ότι……

ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ- ΑΔΩΝΙΣ: Να μου δώσεις το λόγο, να σου πω που το γράφει για να το μάθεις.

ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ (Προεδρεύων της Επιτροπής, Αντιπρόεδρος της Επιτροπής): Λοιπόν, δεν υπάρχει αυτό. Παρακαλώ τώρα τον κ. Υπουργό……….

ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΡΑ: Κύριε πρόεδρε, ζητώ τον λόγο επί της διαδικασίας.. Κύριε πρόεδρε μου αρνείστε το λόγο επί της διαδικασίας και δεν έχετε το δικαίωμα.

ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ (Προεδρεύων της Επιτροπής, Αντιπρόεδρος της Επιτροπής): Συγνώμη κυρία Μπακογιάννη, είστε σε διαφορετικό κόμμα από τον κ. Δήμα, διότι έχει εκφράσει ως εισηγητής τη θέση που έχει το κόμμα σας επί της διαδικασίας. Προφανώς δεν θα διαφοροποιηθείτε.. Ας κάνουμε οικονομία χρόνου.

ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΡΑ: Ως βουλευτής, έχω άποψη και ζητώ τον λόγο επί της διαδικασίας.

ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ (Προεδρεύων της Επιτροπής, Αντιπρόεδρος της Επιτροπής): Ως βουλευτής κυρία Μπακογιάννη, έχετε άποψη και θα εγγραφείτε στον κατάλογο να τοποθετηθείτε.

ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΡΑ: Μου τον στερείται των λόγων, κύριε Πρόεδρε, σκοπίμως. Διότι δεν θέλετε να ακούσετε την άποψή μου, κύριε πρόεδρε.

ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ (Προεδρεύων της Επιτροπής, Αντιπρόεδρος της Επιτροπής): Ωραία, λοιπόν. Καθόλου σκοπίμως. Σέβομαι τον κάθε συνάδελφο και την κάθε συναδέλφισσα.

ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΡΑ: Δεν της σέβεστε, διότι αλλιώς θα τηρούσατε τον κανονισμό.

ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ (Προεδρεύων της Επιτροπής, Αντιπρόεδρος της Επιτροπής): Ο κανονισμός της Βουλής, λέει ρητά πως δίνεται ο λόγος για τρία λεπτά. Ωραία, λοιπόν, ας κάνουμε μια συμφωνία. Λοιπόν, ο κανονισμός λέει αυτό ακριβώς που έκανα.

ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΡΑ: Ο κανονισμός λέει αυτό που σας λέω. Επί της διαδικασίας έχω το δικαίωμα να μιλήσω.

ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ (Προεδρεύων της Επιτροπής, Αντιπρόεδρος της Επιτροπής): Θα δεχτώ, τοποθέτηση από ένα βουλευτή του κάθε κόμματος………

ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΡΑ: Όχι, κύριε Πρόεδρε. Αυτό μπορεί να συνηθίζονται σε άλλες Βουλές, όχι στη δική μας. Στη δική μας Βουλή, ο βουλευτής έχει δικαίωμα να μιλήσει επί της διαδικασίας.

ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ (Προεδρεύων της Επιτροπής, Αντιπρόεδρος της Επιτροπής): Δεν υπάρχει αυτό κυρία Μπακογιάννη. Δεν υπάρχει. Το λέει ο κανονισμός. Σας δίνω ένα λεπτό. Όχι παραπάνω.

ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΡΑ: Ευχαριστώ πάρα πολύ, σας είμαι ευγνωμονούσα. Το θέμα αυτό, θα πάρει διαστάσεις και το αντιλαμβάνεστε. Η πρόταση λοιπόν, η οποία εγώ έχουν να κάνω, είναι να ξεκινήσουμε σήμερα τη συζήτηση, να καλέσουμε αύριο τους φορείς, να ακούσουμε τους φορείς και αν θέλετε, την Παρασκευή να προχωρήσουμε σε ψήφιση.

Δεν είναι δυνατόν σήμερα η Βουλή των Ελλήνων να πάρει τέτοιου είδους απόφαση και εσείς να έχετε ψηφίσει αυτή την απόφαση, εάν δεν έχετε την πλήρη εικόνα. Η πλήρης εικόνα είναι για παράδειγμα, ότι υπάρχουν δήμοι οι οποίοι έχουν επενδύσει τα χρήματά τους με 5,80%. Κύριε συνάδελφε, με 5,80%. Ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου, 7,1 εκατ. ευρώ, τα έχει επενδύσει στην Τράπεζα Πειραιώς μετά από διαγωνισμό με επιτόκιο 5,80%. Εάν σπάσει αυτά τα 5,80% σήμερα, κύριοι συνάδελφοι καλοπροαίρετα ακούστε με, και τα δώσει με 2% επιτόκιο, θα έχει κάνει ζημιά στους δημότες του και πάει για παράβαση καθήκοντος. Εγώ θα ήθελα απλώς να τον ακούσετε, να ακούσετε την Αυτοδιοίκηση και από εκεί και πέρα να ψηφίσετε.

Ομιλούν εκτός μικροφώνου.

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ (Αντιπρόεδρος της Επιτροπής): Σας ευχαριστούμε κυρία Μπακογιάννη.

ΘΕΟΔΩΡΑ (ΝΤΟΡΑ) ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Αντιλαμβάνομαι ότι αυτό που σας λέω …

Ομιλούν εκτός μικροφώνου.

ΘΕΟΔΩΡΑ (ΝΤΟΡΑ) ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Η ΚΕΔΕ έχει εκπροσώπηση.

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ (Αντιπρόεδρος της Επιτροπής): Κυρία Μπακογιάννη σας ευχαριστούμε πολύ, ήταν ξεκάθαρη η εισήγησή σας και ταυτίζεται με του Εισηγητή σας.

ΘΕΟΔΩΡΑ (ΝΤΟΡΑ) ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Την επίσημη εκπροσώπηση της ΚΕΔΕ και την επίσημη εκπροσώπηση του Περιφερειακού Συμβουλίου. Αυτό μπορεί να είναι χρήσιμο για όσους θέλουν …

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ (Αντιπρόεδρος της Επιτροπής): Κυρία Μπακογιάννη, πραγματικά, σας παρακαλώ, σας δόθηκε ο λόγος πέρασαν και δύο λεπτά. Δεν διαφοροποιείται η εισήγησή σας.

ΘΕΟΔΩΡΑ – ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Κύριε Πρόεδρε, δεν ενοχλούσα τους συναδέλφους. Εσείς ενοχλείσθε.

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ (Αντιπρόεδρος της Επιτροπής): Μα θα προχωρήσει επιτέλους η συζήτηση;

Έχει ζητήσει το λόγο ο κ. Φίλης για ένα λεπτό και ο κ. Κουτσούκος από την Χρυσή Αυγή, για να φθάσουμε στο σημείο να αποφασίσουμε την διαδικασία και να προχωρήσουμε στη συζήτηση. Όλοι κόπτονται για τη συζήτηση, αλλά δεν βλέπω …

Το λόγο έχει ο κ. Φίλης.

ΘΕΟΔΩΡΑ (ΝΤΟΡΑ) ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα

ΝΙΚΟΣ ΦΙΛΗΣ: Τα δύσκολα τα κληρονομήσαμε.

Κύριοι συνάδελφοι εάν μεταδίδεται αυτή η συνεδρίαση από την τηλεόραση δείχνει μια Βουλή η οποία είναι το λιγότερο αναντίστοιχη προς τις αγωνίες των πολιτών και της κοινωνίας και δείχνει και μια υποκριτική πολιτική εκπροσώπηση. Κάποιοι να περιφέρονται στα τηλεοπτικά κανάλια επί μια εβδομάδα και να λένε έρχεται η χρεωκοπία και μόλις η Κυβέρνηση αναλαμβάνει μια πρωτοβουλία, την οποία θα συζητήσουμε εδώ, να αντιμετωπίσει προβλήματα ταμειακής στενότητας, αρχίζει μια ολόκληρη φασαρία ως να ήθελαν να ματαιωθεί οποιαδήποτε δυνατότητα εκπλήρωσης των ταμειακών αναγκών της χώρας. Και αυτό το θέμα δεν θα το σχολίαζα εάν δεν είχα και ένα άλλο παράδειγμα, όταν κατά την ψήφιση του πρώτου νομοσχεδίου για την «Ανθρωπιστική Κρίση», όπου ο κ. Βαρουφάκης, έφερε το βράδυ τροπολογία για την μεταφορά από το ΤΧΣ, σε ένα λογαριασμό να πληρωθούν 555 εκατ. ευρώ αυθημερόν, την επομένη το πρωί, όπου το ψήφισαν όλα τα κόμματα πλην της Νέας Δημοκρατίας. Αυτό είναι για να δούμε ποιοι επιδιώκουν ή όχι, να εκθέσουν τη χώρα σε μια εικόνα χρεωκοπίας.

Δεύτερον πράγματι …

Ομιλούν εκτός μικροφώνου.

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ (Αντιπρόεδρος της Επιτροπής): Σας παρακαλώ κύριε Σταϊκούρα, αυτό τουλάχιστον δεν το περιμένω από εσάς, έχετε άλλους στην Κοινοβουλευτική Ομάδα που παίζουν αυτό το ρόλο πολύ καλά.

ΝΙΚΟΣ ΦΙΛΗΣ: Δέχομαι να μου απαντήσετε.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ: Η τροπολογία, όμως είχε και άλλα θέματα μέσα.

ΝΙΚΟΣ ΦΙΛΗΣ: Αυτό το θέμα έθιγε αυτή η τροπολογία. Μόνο. Δείτε το.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ: Είχε άλλα δύο.

ΝΙΚΟΣ ΦΙΛΗΣ: Δεύτερον, πράγματι το να ξεκινάει και η παρούσα Βουλή και η παρούσα Κυβέρνηση, μια διαδικασία έστω εξαναγκαστική από τις εξελίξεις που έχουμε μπροστά μας, προώθησης Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου δεν είναι κάτι το οποίο μπορούμε να πούμε ότι μας χαροποιεί, αλλά οι εξελίξεις που έχουμε μπροστά μας είναι εξελίξεις απροσδόκητες και δεν θέλουμε να αιφνιδιαστούμε. Θέλουμε να λάβουμε τα μέτρα μας και απαντώ στο επιχείρημα το οποίο ακούστηκε, ότι έτσι και αλλιώς η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου παράγει έννομα αποτελέσματα, άρα γιατί βιάζεστε; Γιατί θέλουμε πολιτικά να θωρακίσουμε τη χώρα σε μια κρίσιμη στιγμή της διαπραγμάτευσης, ότι είναι αποφασισμένη με την ψήφο της Βουλής και με ευρύτερη συναίνεση, όχι μόνο των κυβερνητικών Βουλευτών, να δώσει την μάχη ώστε η χώρα να βγει από αυτή την δίνη.

(Συνέχεια ομιλίας κ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΦΙΛΗ)

Θέλω να υπενθυμίσω ότι οι προηγούμενες πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, όχι μόνο ήρθαν σε μια συνεδρίαση αλλά υπάρχει και μια τουλάχιστον της ΕΡΤ που δεν πέρασε από τη Βουλή και υπάρχουν και άλλες, που πέρασαν αλλά ήταν αλλοιωμένες. Ήταν άλλο το κείμενο της πράξης και άλλη είναι η έγκριση της πράξης αυτής από τη Βουλή. Να μην δίνουν μαθήματα αυτοί οι οποίοι κατά σύστημα παραβιάζουν το Σύνταγμα επί της ουσίας.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Απαντήστε επί του προκειμένου κ. Πρόεδρε. Τι είναι αυτά τώρα; Εμείς δεν μιλήσαμε έτσι. Τη διαδικασία κοιτάξτε. Μας καταγγέλλει τώρα μιλώντας επί της διαδικασίας.

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ (Προεδρεύων της Επιτροπής): Κύριε Λοβέρδο, να μιλήσει ο κ. Φίλης, θα δώσω το λόγο σε έναν από κάθε Κοινοβουλευτική Ομάδα και τελείωσε το θέμα.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΦΙΛΗΣ: Όχι, όσοι επιλεκτικά σήμερα βρίσκονται εδώ. Με την έννοια αυτή, η πρόταση που άκουσα και νωρίτερα από την κυρία Μπακογιάννη. Αύριο ακούγονται οι φορείς, την Παρασκευή οπωσδήποτε ψηφίζει η Βουλή το θέμα της ΠΝΠ, μας βρίσκει σύμφωνους.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Όχι δεν ψηφίζει, θα πάμε σε κανονική διαδικασία.

ΧΑΡΗΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ: Η Ολομέλεια δεν αποφασίζεται από την Επιτροπή. Προγραμματίζεται από τη Διάσκεψη των Προέδρων.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΦΙΛΗΣ: Έχουμε μια πρόταση από την κυρία Μπακογιάννη. Τη δεχόμαστε και το βράδυ στη Διάσκεψη θα τεθεί το θέμα.

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ (Προεδρεύων της Επιτροπής): Δεν έχουμε Κοινοβουλευτικούς Εκπροσώπους εδώ, είμαστε στην Επιτροπή. Υπάρχουν οι Εισηγητές οι οποίοι εισηγούνται την άποψη και τη θέση του Κόμματος. Είπα για να τελειώνει αυτό επί της διαδικασίας. Την Ολομέλεια όντως την ορίζει η Διάσκεψη των Προέδρων, που θα λάβει χώρα στις 20.30 το βράδυ.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ (Αντιπρόεδρος της Επιτροπής): Ευχαριστώ πολύ. Υπάρχει Βουλευτής από κόμμα που τοποθετήθηκε μόνο ο Εισηγητής και θέλει να τοποθετηθεί επί της διαδικασίας; Δεν υπάρχει κανείς.

ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: (Εκτός μικροφώνου)

ΒΑΣΙΛΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ (Αντιπρόεδρος της Επιτροπής): Όχι τώρα, σε εσάς; Σε εσάς; Χωρίς εσάς δεν θα έχει χρώμα η Βουλή, κ. Γεωργιάδη, αλλά πρέπει να συνεχίσουμε. Κύριε Μάρδα, ο κ. Υπουργός, θέλετε να τοποθετηθείτε επί της διαδικασίας.

(Θόρυβος στην αίθουσα)

ΒΑΣΙΛΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ (Αντιπρόεδρος της Επιτροπής): Διακόπτουμε τη συνεδρίαση και επανερχόμαστε.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ: Κύριε Πρόεδρε, σημειώστε εάν θέλετε, ότι με το νόμο Ν.4092 που κυρώσαμε την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που τροποποίησε το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, συνεδριάσαμε τέσσερις μέρες και είχαμε και ακρόαση φορέων. Σημειώστε το για τα πρακτικά παρακαλώ.

(Μετά τη διακοπή)

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ (Αντιπρόεδρος της Επιτροπής): Κυρίες και κύριοι βουλευτές, συνεχίζεται η διακοπείσα συνεδρίαση. Μετά από συνεννόηση με τους εισηγητές των κομμάτων, θα υπάρξει συνεδρίαση για ακρόαση φορέων αύριο στις 18.30. Θα δώσω το λόγο στους εισηγητές των κομμάτων για να καταγραφούν ποιοι φορείς θα προσκληθούν, ούτως ώστε να παρευρεθούν στην αυριανή συνεδρίαση.

Το λόγο έχει ο κ. Μπαλαούρας.

ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΜΠΑΛΑΟΥΡΑΣ (Εισηγητής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.): Εμείς προτείνουμε να έρθει το προεδρείο της ΚΕΔΕ, η Ένωση Περιφερειών, συν την Περιφέρεια Αττικής ως τη μεγαλύτερη μακράν των περιφερειών και επίσης από τη Σύνοδο των Πρυτάνεων.

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ (Αντιπρόεδρος της Επιτροπής): Το λόγο έχει ο κ. Δήμας

ΧΡΙΣΤΟΣ ΔΗΜΑΣ (Εισηγητής της Ν.Δ.): Συμφωνούμε. Αυτό που θα θέλαμε να ξέρουμε, όμως, είναι αν μετά την ακρόαση των φορέων θα υπάρξει συζήτηση και πώς ακριβώς θα είναι η διαδικασία.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε