Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Aγ Βαλεντίνος: Πριν πάρεις δώρο στον καλό σου ένα σκυλάκι, σκέψου το!

Η γιορτή του Αγ. Βαλεντίνου πλησιάζει και ανάμεσα στα δώρα που πολλές φορές παίρνει το ένα… ταίρι στο άλλο, είναι δυστυχώς και τα ζώα!

Η γιορτή του Αγ. Βαλεντίνου πλησιάζει και ανάμεσα στα δώρα που πολλές φορές παίρνει το ένα… ταίρι στο άλλο, είναι δυστυχώς και τα ζώα! Ένα γλυκό κουτάβι από τη βιτρίνα ενός pet shop γίνεται πολλές φορές η έκφραση αγάπης ανάμεσα σε ζευγάρια, με αποτελέσματα πολλές φορές άσχημα.

Φυσικά δεν είναι λίγοι όσοι αποκτούν ένα ζωάκι, είτε από πετ σοπ είτε από καταφύγιο αδέσποτων,με το ταίρι τους και το φροντίζουν υπεύθυνα και σωστά για μια ζωή. Πολλές φορές όμως τα ζευγάρια καταλήγουν είτε να τσακώνονται για το ζώο είτε να ξεχνάνε…την αγάπη τους προς το ζώο όταν έρθει η ώρα του χωρισμού!

Σκεφτείτε λοιπόν ΠΡΙΝ αποκτήσετε ένα ζώο, καταρχήν αν είστε έτοιμοι ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ. Συζητήστε το με τον σύντροφό σας και μην αγοράζετε/παίρνετε δώρα ως ΕΚΠΛΗΞΗ! Οταν θα φύγει ο ενθουσιασμός και θα μείνουν οι υποχρεώσεις, το καθάρισμα, το κλαψούρισμα, δεν θα είναι όλα τόσο ρόδινα!

Μερικές συμβουλές προς ζευγάρια που θέλουν να αποκτήσουν ένα ζωάκι:

1)ΘΕΛΕΤΕ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΖΩΟ;

Πρέπει να συζητήσετε με τον σύντροφό σας αν επιθυμεί να έχει ένα ζώο μέσα στο σπίτι. Αν ο ένας τα αγαπά και τα θέλει

αλλά ο άλλος θεωρεί ότι δεν χρειάζεται ένα μέσα στο σπίτι, υπάρχει πρόβλημα. Θα πρέπει και οι δύο να συμφωνείτε και να κατανοήσετε ότι ένα ζώο χρειάζεται φροντίδα,για όλη του τη ζωή (και όχι μόνο για όσο είστε ζευγάρι), την οποία θα επιβαρυνθείτε και οι δύο. Τα ζώα έχουν αισθήματα και δένονται με τους ανθρώπους τους, επομένως είναι ιδιαίτερα επίπονο να τα εγκαταλείψετε σε κάποιο καταφύγιο ή να τα χαρίσετε αλλού όταν μετανιώσετε για την επιλογή σας και πείτε το ”απλό” >!

Διάβασε περισσότερα στο TLIFE

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε