Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Ανοιχτές «τρύπες» σε όλη την Αθήνα

Βασιλικών 50
Βασιλικών 50

Μια καθημερινή μάχη διεξάγεται στην Αθήνα. Να καλυφθούν τα φρεάτια, μικρά και μεγάλα, που χάσκουν ορθάνοιχτα. Πάνω από 3000 καπάκια ύδρευσης κι αποχέτευσης, προστατευτικές σχάρες έχουν κάνει «φτερά».

Κι έχουν προφανώς καταλήξει εκεί που καταλήγουν και αρκετά υλικά από τους κάδους ανακύκλωσης.

 
Αφαιρούνται σιδερένιες σχάρες ακόμα και από κεντρικούς δρόμους της Αθήνας.


Γερακίου 20 & Κρέοντος

 
Οι πολίτες σπεύδουν να ενημερώσουν το δήμο, ο οποίος ανταποκρίνεται μεν άμεσα, όμως, η συχνότητα του φαινομένου ξεπερνάει κατά πολύ τις δυνατότητες επέμβασης των συνεργείων.
 
Σε αρκετές περιπτώσεις οι καταστηματάρχες καλύπτουν πρόχειρα τις τρύπες από τα ανοιχτά φρεάτια, μέχρι να έλθει το συνεργείο του δήμου.


Ινούς 4

 
Όμως, ο κίνδυνος, για τους περαστικούς, πεζούς ή οδηγούς δίτροχων ή ακόμα και αυτοκινήτων παραμένει μεγάλος, ιδιαίτερα όσο πλησιάζει ο καιρός των βροχοπτώσεων.
 
Επικοινωνήσαμε με την αντιδήμαρχο Αθηναίων κ. Νανά Σπυροπούλου η οποία και μας επιβεβαίωσε το γεγονός:
 
«Πρόκειται για μία καθημερινή μάχη αφού εκτός από το σημαντικό κόστος που επωμίζεται ο δήμος με την αφαίρεση σε σχάρες και καπάκια ύδρευσης και αποχέτευσης τίθενται και σοβαρά ζητήματα ασφάλειας για τους πολίτες» λέει η Αντιδήμαρχος Τεχνικών έργων.


Ιοκάστης 1

 
Ο Δήμος έχει κληθεί να αντικαταστήσει περίπου 3000 τέτοια προστατευτικά καλύμματα ενώ βρίσκεται ήδη σε συνεργασία με την ΕΥΔΑΠ.
 
Την οποία κι ενημερώνει για την άμεση αντικατάσταση υλικών που βρίσκονται στην δική της ευθύνη.
 
Επειδή ο πολίτης διαμαρτύρεται αλλά είναι ανθρωπίνως αδύνατο να αντιμετωπιστεί στο σύνολο της η δράση των παράνομων συλλεκτών, σύμφωνα με πληροφορίες ο δήμος ετοιμάζεται να κινηθεί νομικά κατ αγνώστων.
 
 

Οικολογία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε