Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Αντιδράσεις για την σύλληψη των μελών της Greenpeace

Αντιδράσεις για την σύλληψη των μελών της Greenpeace

Παρά το γεγονός ότι τελικά αθωώθηκαν τα τέσσερα μέλη της Greenpeace καθώς το δικαστήριο απέρριψε τις κατηγορίες, επτά φορείς δήλωσαν την συμπαράσταση τους στον αγώνα της περιβαλλοντικής οργάνωσης.

Πρόκειται για φορείς από όλους τους χώρους των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας οι οποίοι προσυπογράφουν ανακοίνωση συμπαράστασης για τον αγώνα της οργάνωσης και ειδικότερα για τα συλληφθέντα μέλη της:

«Το υποτιθέμενο έγκλημά τους; Η υπεράσπιση μιας περιοχής που καθημερινά νεκρώνει από καταστροφικές πρακτικές αλιείας και βάζει σε κίνδυνο το μέλλον των θαλασσών μας και την επιβίωση χιλιάδων οικογενειών» υποστηρίζει η ανακοίνωση.

Τα μέλη της Greenpeace είχαν συλληφθεί μετά από ακτιβιστική πλην όμως ειρηνική δράση  κατά την διάρκεια αλιείας από μηχανότρατα στις Κυκλάδες.

Το κατηγορητήριο έκανε λόγο για παρεμπόδιση αλιείας, εκφοβισμό, κίνδυνο για τη ναυσιπλοϊα αλλά η δικαιοσύνη έκρινε αθώα τα μέλη της οργάνωσης που κρατήθηκαν επί 3 ημέρες από τις Λιμενικές Αρχές Πάρου και μεταφέρθηκαν με χειροπέδες στον εισαγγελέα στη Σύρο.

«Η Greenpeace έχοντας στο πλευρό της χιλιάδες συμπολίτες μας και εκατοντάδες παράκτιους ψαράδες της περιοχής, θα συνεχίσει δυναμικά να διεκδικεί ελληνικές θάλασσες γεμάτες ζωή» λέει σε ανακοίνωση της η περιβαλλοντική οργάνωση.
Οι επτά φορείς που εξέδωσαν ανακοίνωση συμπαράστασης στην Greenpeace είναι οι: ΕΣΗΑΠΕ, ΕΛΕΤΑΕΝ, ΣΕΦ, ΣΠΕΦ, ΕΣΜΥΕ, ΕΛΛΕΒΙΟΜ, ΕΛΒΙΟ.

Από την πλευρά της η Greenpeace μιλά για δικαίωση κι ευχαριστεί όσους την στήριξαν έμπρακτα ειδικότερα τους δύο προέδρους των παράκτιων ομοσπονδιών παράκτιων αλιέων, κ. Κατσοτούρχη και Ζάννε και το δρα. Πάνο Παναγιωτίδη από το ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε.

Οικολογία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε