Παρασκευή, 29 Μαρ.
22oC Αθήνα

Ασκήσεις ετοιμότητας με… μήνες καθυστέρησης στη Φουκουσίμα

Ασκήσεις ετοιμότητας με… μήνες καθυστέρησης στη Φουκουσίμα

Πιάστηκαν απροετοίμαστοι και το πλήρωσαν ακριβά. Έστω κι αργά, οι Ιάπωνες αποφάσισαν να κάνουν ασκήσεις ετοιμότητας, μη και τους βρει ξανά κακό…

Η Tepco, εταιρία που διαχειρίζεται στο πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα, έκανε ασκήσεις ετοιμότητας για την περίπτωση που ένας νέος ισχυρός σεισμός πλήξει το σταθμό.

Πρόκειται για το πρώτο τεστ αυτού του τύπου μετά τον καταστροφικό σεισμό της 11ης Μαρτίου.

“34 άνθρωποι συμμετείχαν στις ασκήσεις αυτές για τον τρόπο αντίδρασης στην περίπτωση διακοπής της λειτουργίας των συστημάτων ψύξης ύστερα από ένα σεισμό μεγέθους 8 βαθμών”, δήλωσε ο Μεζούμι Ιαουασίτα, εκπρόσωπος της Tepco.

Οι ασκήσεις αφορούν τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθηθούν για να συνεχίσουν οι τεχνικοί να ψύχουν τους αντιδραστήρες με θαλασσινό νερό, με βυτιοφόρα και μέσω ενός δικτύου σωληνώσεων.

Για την Tepco, οι ασκήσεις αυτές εντάσσονται στο πλαίσιο των ενεργειών για τη σταθεροποίηση της κατάστασης στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα που υπέστη εκτεταμένες ζημιές από το σεισμό των 9 βαθμών και το γιγαντιαίο τσουνάμι που ακολούθησε.

Ανάλογες ασκήσεις αναμένεται να πραγματοποιηθούν και στον πυρηνικό σταθμό Φουκουσίμα Νταϊνί, ο οποίος βρίσκεται 12 χλμ από το εργοστάσιο της Φουκουσίμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα παιδιά της Φουκουσίμα εμφανίζουν προβλήματα στον θυρεοειδή

Πλουτώνιο έξω από τον πυρνηνικό σταθμό της Φουκουσίμα

Σεισμός 5,6 Ρίχτερ αναστάτωσε την Φουκουσίμα

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε