Τρίτη, 16 Απρ.
24oC Αθήνα

Επιτέλους το Dreamliner απογειώθηκε! Δείτε βίντεο

REUTERS
Το Dreamliner της Boeing απογειώθηκε τελικά στο παρθενικό εμπορικό του ταξίδι, τρία χρόνια αργότερα από το προβλεπόμενο.
Η πτήση της All Nippon Airlines (ANA) μεταφέρει για πρώτη φορά επιβάτες από το Τόκιο στο Χονγκ Κονγκ με το αεροσκάφος αυτό.
 
Το Dreamliner είχε αρχικά προγραμματιστεί για παράδοση το 2008, αλλά η Boeing συνάντησε μια σειρά από εμπόδια. Η πτήση της Τετάρτης αποτελεί ένα ειδικό δρομολόγιο, με κανονικές υπηρεσίες, που αναμένεται να ξεκινήσει το Νοέμβριο.

  

Λόγω των υλικών που χρησιμοποιούνται στη κατασκευή του αεροσκάφους, η Boeing λέει ότι το Dreamliner έχει περίπου 20% μεγαλύτερη απόδοση καυσίμου από παρόμοιου μεγέθους μοντέλα που πετούν σήμερα. Αυτό θα αποτελέσει μια μεγάλη βοήθεια για τις αεροπορικές εταιρείες στη προσπάθεια τους να αντιμετωπίσουν τις υψηλές τιμές των καυσίμων, τα οποία συνιστούν συνήθως και το μεγαλύτερο μέρος του συνολικού κόστους λειτουργίας τους.
 

 
“Για τους αερομεταφορείς με υψηλά λειτουργικά περιθώρια, το 787 είναι αποφασιστικής σημασίας για την απόκτηση ανταγωνιστικότητας κόστους», δήλωσε Masaharu Hirokane, αναλυτής της Nomura Holding στο Τόκιο. “Για την Ana να είναι πελάτης εκκίνησης αποτελεί ένα συν».
 
Η Ιαπωνία, μια αγορά στην οποία κυριαρχεί η Boeing επί της αντίπαλου της Airbus, αποτελεί μια σημαντική αγορά για τα Dreamliner. Η ANA θα παραλάβει δεκάδες περισσότερα από τα αεροσκάφη αυτά στα επόμενα χρόνια. Η Boeing σχεδιάζει την κατασκευή 10 Dreamliner μηνιαίως από το 2013. Αλλά η μεγάλη καθυστέρηση έχει πλήξει τις δραστηριότητές της.
 
Την περασμένη εβδομάδα, η China Eastern Airlines ακύρωσε παραγγελίες για 24 Dreamliners, μην αντέχοντας να αναμένει το ξεκίνημα της παραγωγής τους.


 

 

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε