Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Επιχειρηματικό κέντρο απόλυτα φιλικό προς το περιβάλλον

Επιχειρηματικό κέντρο απόλυτα φιλικό προς το περιβάλλον

Η Νότιος Κορέα έθεσε σε λειτουργική χρήση το πρώτο απόλυτα, κατά τα λεγόμενά της, φιλικό προς το περιβάλλον επιχειρηματικό κέντρο…

μία κατασκευή με μηδενικές εκπομπές άνθρακα και η οποία χρησιμοποιεί αποκλειστικώς ανανεώσιμες μορφές ενέργειας, υλοποιώντας ένα σχέδιο που αποδεικνύει την δέσμευση της κυβέρνησης για μείωση των αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου.

Το επιφάνειας 2.500 μ2 κτίριο, το οποίο φιλοξενεί κι ένα κέντρο κλιματικών ερευνών στο Ιντσέον κοντά στην πρωτεύουσα Σεούλ, εγκαινιάσθηκε τον περασμένο μήνα από το υπουργείο Περιβάλλοντος και κόστισε περί τα 8 εκατ. δολάρια.

Το Εθνικό Ινστιτούτο Περιβαλλοντικών Ερευνών (NIER) του ιδίου υπουργείου ευελπιστεί πως το κτίριο θα μειώνει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 100 τόννους σε ετήσια βάση-που αντιστοιχεί στην ποσότητα άνθρακα που απελευθερώνει ένα αυτοκίνητο 2.000 κυβικών διανύοντας απόσταση περίπου 200.000 χλμ. Επίσης τονίζει πως αναμένεται να επιτευχθούν οικονομίες ύψους 100.000 δολαρίων.

Ο ερευνητής στο Ινστιτούτο Τζάε Μπουμ Λι δήλωσε πως τα κτήρια εν γένει φέρουν την ευθύνη για την εκπομπή περίπου του 25% των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου στη Νότιο Κορέα.

«Εάν δεν τις μειώσουμε, θα είναι δύσκολο να επιτύχουμε τον στόχο μας για το φαινόμενο του θερμοκηπίου. Ιδού γιατί η κατασκευή αυτού του τύπου κτηρίων είναι σημαντική για τη μείωση των εκπομπών», πρόσθεσε ο ίδιος μιλώντας στο πρακτορείο Ρόιτερς.

Η ‘πράσινη ανάπτυξη’ αποτελεί έναν από τους πυλώνες της πολιτικής στρατηγικής του προέδρου Λι Μιουνγκ Μπακ, στα πλαίσια της προσπάθειας της τέταρτης σε μέγεθος ασιατικής οικονομίας να επιτύχει τον στόχο της μείωσης των σχετικών εκπομπών βλαβερών αερίων έως 30% μέχρι το 2020.

Οικολογία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε