Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Βιοκλιματικό το ιστορικό Εμπορικό Κέντρο στο Μαρούσι

Βιοκλιματικό το ιστορικό Εμπορικό Κέντρο στο Μαρούσι

Το έργο, προϋπολογισμού 7,2 εκατομμύρια ευρώ εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ. Είναι μια από τις σημαντικότερες πράσινες παρεμβάσεις στην Αττική. Ποιους δρόμους περιλαμβάνει…

Η παρέμβαση αφορά το ιστορικό κέντρο του Δήμου Αμαρουσίου, τις περιμετρικές  οδούς  και τους σημαντικούς ανοικτούς δημόσιους χώρους.

Οι δρόμοι από τους οποίους θα ξεκινήσει η ανάπλαση είναι η οδός Ερμού, η οδός Δήμητρος, η οδός Πλαστήρα, η οδός Διονύσου, η οδός Μητροπόλεως και από ανοικτούς χώρους η πλατεία Αγίας Λαύρας.

Απώτερος στόχος είναι  η μετατροπή του ιστορικού κέντρου του Δήμου Αμαρουσίου σε μητροπολιτικό κέντρο όλων των βορείων προαστίων, ενώ η οδός Μητροπόλεως και η Πλατεία Αγίας Λαύρας θα λειτουργούν, ως πύλες του κέντρου αυτού.


 

Πρώτα από όλα όμως το κέντρο του Αμαρουσίου πρέπει να επαναπροσδιοριστεί ως χώρος εμπορικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων αλλά και ως χώρος συνάντησης και αναψυχής των κατοίκων και των επισκεπτών.

Η μελέτη βασίζεται σε  αρχές, τόσο βιοκλιματικές, όσο και αρχιτεκτονικές, οι οποίες  διέπουν όλο το σχεδιασμό και την οργάνωση των έργων.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, κ. Γιάννης Σγουρός, υπέγραψε σήμερα τη σχετική Σύμβαση, παρουσία του Δημάρχου Αμαρουσίου, Γιώργου Πατούλη.


 

 «Είχαμε υποσχεθεί στους δημότες του Αμαρουσίου ότι το έργο θα γίνει ανεξαρτήτως πηγών χρηματοδότησης. Τηρούμε αυτή την υπόσχεση για την κατασκευή ενός πρωτότυπου έργου, το οποίο έχει αγκαλιάσει όλος ο εμπορικός κόσμος της περιοχής. Η ανάπλαση αυτή που αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα έργα που έγιναν τα τελευταία χρόνια στο Μαρούσι, ευελπιστούμε ότι θα βοηθήσει στην τόνωση της τοπικής οικονομίας. Αποστολή μας είναι να αναβαθμίσουμε τις υποδομές και να δημιουργήσουμε ανάπτυξη άμεσα και έμμεσα» είπε ο κ. Σγουρός.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, από την πλευρά, του δήλωσε:

«Είμαστε υπερήφανοι, γιατί σήμερα ξεκινά ουσιαστικά η υλοποίηση ενός από τα πιο σημαντικά έργα που έχουν γίνει ποτέ στην πόλη αυτή. Πρόκειται για μια ολοκληρωμένη παρέμβαση που όχι μόνο θα αλλάξει την εικόνα του εμπορικού κέντρου της πόλης μας αλλά θα αναβαθμίσει και την ποιότητα ζωής των κατοίκων μιας από τις πιο πυκνοκατοικημένες γειτονιές του προαστίου. Βάζουμε τα θεμέλια, για να κάνουμε πράξη ένα έργο που θα τονώσει την τοπική ανάπτυξη, κάτι που έχει μεγάλη αξία, ιδιαίτερα την περίοδο αυτή που όλοι βιώνουμε τις συνέπειες της πιο μεγάλης οικονομικής κρίσης».
 

Οικολογία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε