Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Σύστημα φωτισμού για αυτοκίνητα με εξοικονόμηση

Σύστημα φωτισμού για αυτοκίνητα με εξοικονόμηση

Η χρήση στοιχείων LED στους προβολείς Matrix είναι ενεργειακά αποδοτική καθώς χρησιμοποιούν μόνο τη μισή ενέργεια από αυτή που καταναλώνουν τα φώτα αλογόνου.

Το επαναστατικό σύστημα φωτισμού matrix LED της Opel κάνει τη νυχτερινή οδήγηση ασφαλέστερη, πιο ξεκούραστη και άνετη για τον οδηγό.

Η αυτοκινητοβιομηχανία προς το παρόν δοκιμάζει στο δρόμο ένα πλήρως ενσωματωμένο σύστημα φωτισμού matrix σε πρωτότυπα οχήματα.

Στη νέα φιλοσοφία matrix, η μεγάλη και όχι η μεσαία σκάλα φώτων είναι η στάνταρ επιλογή.


 

Εκτός από την ενεργειακή αποδοτικότητα το ευφυές σύστημα φωτισμού ο φωτισμός matrix βοηθά έξυπνα τον οδηγό, προσφέροντας μία πιο ξεκούραστη οδηγική εμπειρία και αυξάνοντας τα επίπεδα ασφάλειας.

Σκεπτικό της νέας φιλοσοφίας είναι η μεγάλη σκάλα να μην “τυφλώνει”  τους άλλους οδηγούς και να προσαρμόζεται αυτόματα στις τρέχουσες οδηγικές συνθήκες.

Πως λειτουργεί

Η προσαρμογή των προβολέων στις τρέχουσες κυκλοφοριακές συνθήκες είναι πολύ πιο άμεση, συγκριτικά με άλλες λύσεις, οι οποίες εξαρτώνται από την αντίδραση του οδηγού ή των κινούμενων εξαρτημάτων.


 

Το σύστημα φώτων matrix λειτουργεί σε συνδυασμό με την εμπρός κάμερα Opel που τοποθετείται μεταξύ παρμπρίζ και εσωτερικού καθρέπτη. Μόλις οι αισθητήρες της εμπρός κάμερας ανιχνεύσουν πηγές φωτός από προπορευόμενα ή αντίθετα ερχόμενα αυτοκίνητα, τότε η ένταση φωτισμού στην περιοχή αυτή μειώνεται, ενώ ο υπόλοιπος δρόμος φωτίζεται κανονικά.

Πίσω από κάθε μονάδα, υπάρχουν τέσσερις ανεξάρτητες πηγές φώτων, που ανάβουν και σβήνουν ξεχωριστά, παράγοντας δεκαέξι πιθανούς συνδυασμούς AFL ανά προβολέα. Οι αλλαγές ανάμεσα στις 256 διαφορετικές ρυθμίσεις είναι ομαλές, χωρίς να γίνονται αντιληπτές από τον οδηγό.


 

Η νέα φιλοσοφία φώτων matrix θα εφαρμοστεί σταδιακά σε όλες τις σειρές μοντέλων Opel τα επόμενα χρόνια, όπως συνέβη το 2002 όταν η Opel λανσάρισε στην αγορά το σύστημα φωτισμού AFL.

Το πιο σύγχρονο σύστημα AFL (AFL+) περιλαμβάνει λαμπτήρες εκκένωσης, φωτισμό αντίξοων καιρικών συνθηκών, δυναμικό φωτισμό στροφών και φωτισμό διασταυρώσεων, υποστήριξη μεγάλης σκάλας και φώτα ημέρας LED.
 

Υβριδικό Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε