Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Πολλά τα ερωτήματα για το πρόγραμμα «ΗΛΙΟΣ»

Πολλά τα ερωτήματα για το πρόγραμμα «ΗΛΙΟΣ»

Επερώτηση κατέθεσαν στη Βουλή, 11 βουλευτές σχετικά με το πολυσυζητημένο σχέδιο πώλησης της ενέργειας από ΑΠΕ, στο εξωτερικό.

Ο Σπύρος Κουβέλης μαζί με άλλους 10 βουλευτές ρωτούν τον υπουργό Περιβάλλοντος, μεταξύ άλλων, εάν γνώριζε η ηγεσία του υπουργείου τις προθέσεις της Γερμανικής κυβέρνησης όταν έφερνε προς ψήφιση το πρόγραμμα Ήλιος.

«Αν ναι, γιατί δεν ενημέρωσε ως όφειλε τα μέλη του Ελληνικού κοινοβουλίου

Οι βουλευτές ζητούν απο τον κ. Παπακωνσταντίνου, να απαντήσει με σαφήνεια  αν αποτελεί πρόθεση και πολιτική βούληση της ηγεσίας του ΥΠΕΚΑ η μείωση των εγγυημένων τιμών των παραγωγών ενέργειας από Φωτοβολταϊκά σύμφωνα με τις παραινέσεις του Γερμανού αναπληρωτή Υπουργού Ενέργειας κ. Juergen Becker ώστε να είναι εφικτή η εξαγωγή ενέργειας στη Γερμανία.

Στη συνέχεια οι 11 βουλευτές θέτουν ακόμη τα εξής ερωτήματα:

-«Μήπως στόχος σας είναι να οδηγηθούν σε αδιέξοδο οι εγχώριοι παραγωγοί ενέργειας από Φωτοβολταϊκά, ώστε να συμφωνήσουν υποχρεωτικά στην προώθηση της παραγόμενης ενέργειας τους στον αγοραστή από το εξωτερικό, με τους όρους τους οποίους εκείνος θέτει;»

-«Με την προοπτική της μεγάλης καθυστέρησης στην υλοποίηση της εξαγωγής ενέργειας στον σημαντικότερο αγοραστή (Γερμανία), πως σκοπεύετε να αντιμετωπίσετε το μεγάλο έλλειμμα που θα προκύψει από την απώλεια προβλεπόμενων εσόδων, εφόσον στο μνημόνιο είναι ενταγμένο και το πρόγραμμα Ήλιος;»

-«Υπάρχει εναλλακτικός αγοραστής της ενέργειας του προγράμματος Ήλιος, εκτός της Γερμανικής κυβέρνησης; και αν ποιός είναι αυτός και σε τι στάδιο βρίσκονται οι συζητήσεις μαζί του;»

Οι βουλευτές που κατέθεσαν την επερώτηση:
-Σπυρίδων Κουβέλης
-Αλέξανδρος Αθανασιάδης
-Γιουματζίδης Βασίλειος
-Ιωαννίδης Ιωάννης
-Καράογλου Θεόδωρος
-Κασσάρας Γεώργιος
-Κεφαλίδου Χαρούλα (Χαρά)
-Κοντογιάννης Γεώργιος
-Μανωλάκης Άγγελος
-Μίχος Λάμπρος
-Νταλάρα Άννα
 

Πολιτικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε