Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Το αιολικό πάρκο, που άντεξε τον τυφώνα Sandy

Το αιολικό πάρκο, που άντεξε τον τυφώνα Sandy

Ένα μικρό αιολικό πάρκο άντεξε τους ισχυρούς ανέμους  και τα ακραία καιρικά φαινόμενα που έπληξαν τις ακτές του New Jersey.

Μετά το πέρασμα των ισχυρών ανέμων,90 mph, οι πέντε ανεμογεννήτριες που βρίσκονται σε εργοστάσιο επεξεργασίας λυμάτων όχι μόνο δεν καταστράφηκαν αλλά ήδη ξεκίνησαν σταδιακά την λειτουργία τους.

Οι τρείς πρώτες, 1,5 MW  η καθεμία βρίσκονται σε λειτουργία από την Παρασκευή. Πολύ σύντομα αναμένεται να λειτουργήσουν και οι άλλες δύο.
 
Ο Matthew Mc Gowan, εκρπόσωπος της εταιρείας που διαχειρίζεται τις ανεμογεννήτριες περιέγραψε την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι τουρμπίνες ως «πολύ καλή».
 
Τα υψηλά επίπεδα του νερού μπορεί να προκάλεσαν κάποιες δυσκολίες στην λειτουργία των υποσταθμών και τις ηλεκτρικές συνδέσεις, όμως οι ανεμογεννήτριες στάθηκαν «όρθιες» αφού πρώτα όμως, τέθηκαν σε «κατάσταση τυφώνα».
 
Δεν είναι η πρώτη φορά που τα αιολικά πάρκα άντεξαν σε ακραίες καιρικές συνθήκες. Το ίδιο είχε γίνει και στη Φουκουσίμα, στο αιολικό πάρκο του Kamisu, στις ανατολικές ακτές της Ιαπωνίας. Αντεξαν όχι μόνο στον σεισμό αλλά και στο τσουνάμι.
 
Καλά είναι τα νέα και από την Κούβα. Ανέπαφα και τα δύο αιολικά πάρκα που «χτυπήθηκαν» από τον τυφώνα Sandy.

Τεχνολογία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε