Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Θα κλείσουν νωρίτερα τα σχολεία;

ΦΩΤΟ  EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Το τσουνάμι κρουσμάτων, ειδικά στα σχολεία επαναφέρει το σενάριο για κλείσιμο των σχολείων ακόμα…. 

 

…και 15 ημέρες πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων.
Σε ειδική σύσκεψη που θα γίνει την Παρασκευή στο υπουργείο Παιδείας, αναμένεται να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις.
‘Ηδη πάνω από 400 σχολεία είναι κλειστά σε όλη την Ελλάδα και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών, τα κρούσματα θα αυξηθούν από την ερχόμενη εβδομάδα.

Σήμερα ανακοινώθηκε από την εθνική επιτροπή πανδημίας οτι τελικά θα εμβολιάζονται και τα παιδιά από 6 μηνών και πάνω και όχι από 4 ετών όπως είχε ανακοινωθεί. Ο εμβολιασμός θα ξεκινήσει την 01/12. Δείτε τις δηλώσεις της Προέδρου της Επιτροπής.

Τα τηλεφωνικά κέντρα στις νομαρχίες έχουν πάρει φωτιά. Γονείς αλλά και εκπαιδευτικοί προσπαθούν να μάθουν αν το σχολείο τους θα κλείσει λόγω γρίπης. 

Η γρίπη όμως κόβει και τις εκδρομές. Τα προληπτικά μέτρα αποθαρρύνουν τους γονείς να δώσουν την άδεια τους για ταξίδια κυρίως στο εξωτερικό.

Ταυτόχρονα, ο κίνδυνος “εμφράγματος” στα νοσοκομεία από την απεργία των γιατρών στις 30 Νοεμβρίου είναι ορατός.

Μάλιστα απειλούν με κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τους, την ώρα που τα κρούσματα της νέας γρίπης αυξάνονται λεπτό προς λεπτό.
 
Ήδη μετράμε 14 θανάτους ενώ άλλοι τρεις άνθρωποι μπήκαν την Πέμπτη σε μονάδες εντατικής θεραπείας μετά από σοβαρές επιπλοκές. Πρόκειται για έναν 65χρονο άνδρα με ιστορικό χρόνιας αναπνευστικής ανεπάρκειας, ένας άνδρας 42 ετών χωρίς ιστορικό υποκειμενικής νόσου, όπως και ένας άνδρας 40 ετών χωρίς ιστορικό.

 

Εμπλοκή υπάρχει στη λειτουργία του νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης. Οι γιατροί αποφάσισαν να μην κάνουν τις γενικές τους εφημερίες για το μήνα Δεκέμβριο. Προβλήματα όμως και στα εμβολιαστικά κέντρα των νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας. Οι πολίτες που πηγαίνουν σε αυτά παίρνουν την απάντηση ότι χρειάζεται ραντεβού ή ότι δεν γίνονται πλέον εμβολιασμοί.

Το NewsIt.gr μπήκε στα κρατητήρια του αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλος και σας παρουσιάζει αποκλειστικές εικόνες.
Οι αστυνομικοί φοβούνται περισσότερο την γρίπη πάρα την απόδραση αφού οι κρατούμενοι είναι στοιβαγμένοι ο ένας πάνω στον άλλο. ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Από τη νέα γρίπη το NewsIt.gr αποκλειστικά αναδεικνύει το σοβαρό πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τα εργαστήρια αναφοράς του ΚΕΕΛΠΝΟ, με τους μικροβιολόγους να καταγγέλλουν ότι στέλνονται δείγματα χωρίς επαρκή διαγνωσμένα συμπτώματα.

Δείτε τα σχετικά άρθρα:
Οδηγίες υπουργείου για το κλείσιμο των σχολείων
Σχολική εκδρομή με χαρτί γιατρού
Δεκάδες σχολεία κλείνουν στην Αθήνα

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε