Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Καιρός: Άνοιξαν οι ουρανοί στην Αττική! Καλοκαιρινό… χαλάζι στο Σύνταγμα (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Καιρός: Άνοιξαν οι ουρανοί στην Αττική! Καλοκαιρινό… χαλάζι στο Σύνταγμα (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Σφοδρή καταιγίδα ξέσπασε στην Αττική αργά το απόγευμα, όταν εκτός από βροχή, έπεσε και… χαλάζι ακόμα και στο Σύνταγμα! Η κακοκαιρία έχει πλήξει και πολλές πόλεις της επαρχίας.

Σύμφωνα με την τροχαία, υπάρχει μποτιλιάρισμα σε όλους τους κεντρικούς δρόμους, ενώ υπάρχουν και χαλασμένα φανάρια.

Παράλληλα, έγιναν 45 κλήσεις στην Πυροσβεστική για αντλήσεις υδάτων στα βόρεια προάστια και ειδικότερα στα Βριλήσσια, τα Μελίσσια και την Κηφισιά, καθώς και 15 κλήσεις για κοπές δέντρων.

Ο παράδρομος της Εθνικής οδού Αθηνών – Λαμίας, στο ύψος του 20ου χιλιομέτρου (στο ρεύμα της ανόδου), έχει πλημμυρίσει από την έντονη βροχόπτωση. Ετσι, η Τροχαία κάνει αυτή την ώρα εκτροπή της κυκλοφορίας σε εκείνο το σημείο.

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Μεγάλες είναι οι καταστροφές που προκλήθηκαν σε χιλιάδες στρέμματα σήμερα αργά το μεσημέρι από έντονη χαλαζόπτωση, σε χωριά κυρίως του πρώην Δήμου Γόμφων, στον νομό Τρικάλων.
Το χαλάζι ήταν σε σχήμα καρυδιού, και έπληξε όλες τις καλλιέργειες, όπως αμπέλια, αραβόσιτο, περιβόλια, βαμβακοκαλλιέργειες κ.α.
Σύμφωνα με δηλώσεις στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων του αντιπεριφερειάρχη Χρήστου Μιχαλάκη, οι καταστροφές είναι ολοκληρωτικές, βυθίζοντας σε απογοήτευση τους παραγωγούς.

ΦΩΤΟ: TRIKALA NEWS

Ισχυρό μπουρίνι σάρωσε τα πάντα στη Λαμία. Η ισχυρή βροχόπτωση κατά διαστήματα συνοδευόταν με χαλαζόπτωση, που έπεφτε σε μέγεθος κορόμηλου στη βόρεια πλευρά της πόλης, ενώ σε πιο μικρό μέγεθος χαλάζι έπεσε και στο κέντρο της Λαμίας.

Ακόμη δεν έχουν γίνει συγκεκριμένες αναφορές, αλλά είναι βέβαιο ότι η χαλαζόπτωση έχει προκαλέσει μεγάλες καταστροφές σε καλλιέργειες και οπωροκηπευτικά στην ευρύτερη περιοχή του νομού Φθιώτιδας.

Δείτε στους χάρτες του Poseidon πώς θα εξελιχθεί η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΑΜΟΥ

Χάρτες: Poseidon

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΣΤΟ WEATHER CENTER TOY NEWSIT

Καιρός Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε