Σάββατο, 20 Απρ.
11oC Αθήνα

Καιρός: Δέντρο… στολίσατε; Χειμωνιάτικη επέλαση στην καρδιά του καλοκαιριού! Σφοδρές καταιγίδες και χαλάζι

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

– Σε… πλήρη ισχύ το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που έχει εκδώσει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία
– Βροχές, σφοδρές καταιγίδες, χαλάζι και πτώση της θερμοκρασίας σήμερα – Απίστευτες εικόνες στα Τρίκαλα
– Υπομονή συνιστά ο μετεωρολόγος Νίκος Καντερές, λέγοντας πως από Τρίτη έρχεται επιτέλους το… καλοκαίρι
– Η θερμοκρασία θα ανεβαίνει σταδιακά και το επόμενο σαββατοκύριακο θα έχουμε μίνι καύσωνα!
– Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού για ολόκληρη τη χώρα

Η κακοκαιρία που “χτυπά” τα τελευταία εικοσιτετράωρα ολόκληρη τη χώρα, συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς! Η βροχόπτωση στην Αττική και σε πολλές περιοχές της χώρας είναι έντονη από το βράδυ του Σαββάτου, με τους κατοίκους της Αθήνας να ξυπνούν και την Κυριακή με βροχές.

Τα ακραία -για την εποχή- καιρικά φαινόμενα δεν περιορίζονται, πάντως, στο “κλεινόν άστυ” αφού βροχές, καταιγίδες, ακόμη και σφορδή χαλαζόπτωση παρατηρούνται σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, όπως στα Τρίκαλα όπου οι εικόνες κάθε άλλο παρά… Ιούνιο θυμίζουν!

Οι άνεμοι θα πνέουν σήμερα από βόρειες διευθύνσεις στα πελάγη τοπικά 6 και στο βόρειο Ιόνιο έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε πτώση, κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια.

Η πρόβλεψη του καιρού για το newsit.gr

Ο μετεωρολόγος, Νίκος Καντερές, μίλησε στο newsit.gr για τον καιρό και συνέστησε… υπομονή, λέγοντας πως από την Τρίτη ο καιρός θα μπει πια σε… τροχιά καλοκαιριού και όχι μόνο αυτό, αφού το επόμενο Σαββατοκύριακο αναμένεται μίνι καύσωνας!

Αναλυτικά τόνισε ο Νίκος Καντερές: “Φθινοπωρινή, αν όχι χειμωνιάτικη είναι η σημερινή μέρα, με την ψυχρή εισβολή, η οποία κατέβασε αισθητά την θερμοκρασία. Είναι όμως η τελευταία θα έλεγα αλλαγή του καιρού, παρόλο που θα συνεχιστεί αυτός ο καιρός με τις συννεφιές, τις βροχές, τις τοπικές καταιγίδες και με μια βελτίωση που θα αρχίσει από το απόγευμα. Στο λεκανοπέδιο της Αττικής θα φανεί αύριο, για να έχουμε αύριο Δευτέρα μόνο στα ανατολικά και νότια κάποιες βροχές.

Η θερμοκρασία θα παραμείνει και αύριο σε χαμηλά επίπεδα. Από Τρίτη όμως μπαίνουμε σιγά – σιγά οριστικά στο καλοκαίρι καθώς μέχρι το σαββατοκύριακο θα έχουμε μια βαθμιαία και αισθητή άνοδο της θερμοκρασίας μέχρι και 5 με 6 βαθμούς πάνω από τις κανονικές για την εποχή τιμές. Μπορεί δηλαδή να φτάσει και τους 35 ίσως και στους 36 βαθμούς“.

Ακούστε την πρόβλεψή του

Χαμός στα Τρίκαλα!

Όπως προαναφέραμε, η κακοκαιρία στα Τρίκαλα είναι πρωτοφανής, με τους κατοίκους να περιγράφουν αυτό που έζησαν μέχρι στιγμής το σαββατοκύριακο ως πρωτόγνωρο.

Λυσσασμένος ανεμοστρόβιλος, με πολλά… χιλιόμετρα την ώρα και συνοδευόμενος από σφοδρή χαλαζόπτωση, αλλά και βροχόπτωση, “σάρωσε” τα χωριά του τόξου από Πύλη (Άγιος Βησσαρίωνας, Φιλύρα, Πιαλεία, Πρίνος, Δίλοφος, Γοργογύρι, κ.α.) έως και την Καλαμπάκα.

Mάλιστα, τον γύρο του διαδικτύου κάνει μια εικόνα από τον Άγιο Βησσαρίωνα Πύλης, η οποία δείχνει το “αποτέλεσμα” από το πέρασμα ενός ανεμοστρόβιλου, ο οποίος ξερίζωσε πλάτανο 200 ετών!

Δείτε την εικόνα

Δείτε τα συγκλονιστικά βίντεο της κακοκαιρίας

 

 

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού για σήμερα, Κυριακή 18.06.2017

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία. Βαθμιαία βελτίωση από το βράδυ στη δυτική Μακεδονία.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και πρόσκαιρα στην κεντρική Μακεδονία έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 16 έως 25 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, τοπικά ισχυρές στην Πελοπόννησο. Σταδιακή βελτίωση από το βράδυ.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και στο βόρειο Ιόνιο έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 19 έως 26 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο τοπικά 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες τοπικά ισχυρές στη Στερεά, τις Σποράδες, την Εύβοια, την Πελοπόννησο και πιθανόν τοπικά στη Θεσσαλία. Πρόσκαιρη βελτίωση τη νύχτα.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα στα ανατολικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 17 έως 25 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη τοπικά 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: στις Κυκλάδες λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώσουν με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές. Εξασθένηση των φαινομένων τη νύχτα. Στην Κρήτη λίγες νεφώσεις οι οποίες από το μεσημέρι θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή σποραδικές καταιγίδες κυρίως το απόγευμα στα ορεινά.
Άνεμοι: στις Κυκλάδες βόρειοι 3 με 5 και σταδιακά από το απόγευμα τοπικά έως 6 μποφόρ. Στην Κρήτη δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ. Βαθμιαία από το μεσημέρι βόρειοι 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 20 έως 25 και στην Κρήτη τοπικά έως 27 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: στα βόρεια νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές. Ύφεση των φαινομένων τη νύχτα. Στα νότια λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα από το απόγευμα για τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 21 έως 27 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές. Βελτίωση τη νύχτα.
Άνεμοι: βόρειοι 3 με 4 και πρόσκαιρα στα ανατολικά έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 20 έως 25 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, ενώ μεμονωμένες καταιγίδες αναμένεται να εκδηλωθούν κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Βελτίωση από αργά το βράδυ.
Άνεμοι: βορειοδυτικοί 4 με 5 και κατά διαστήματα έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 18 έως 25 βαθμούς κελσίου.

Λέσβος
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες πιθανόν πρόσκαιρα θα είναι ισχυρές. Ύφεση των φαινομένων τη νύχτα.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Η πρόγνωση του καιρού για την Δευτέρα, 18.06.2017

Καιρός: Στην κεντρική Εύβοια και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τις Σποράδες, την Εύβοια και τα νησιά του Αιγαίου νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα βορειοανατολικά. Το βράδυ βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά με τοπικές βροχές κυρίως στα ορεινά.
Άνεμοι:  Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Σε μικρη άνοδο κυρίως στα δυτικά.

Καιρός Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε