Σάββατο, 20 Απρ.
15oC Αθήνα

Καιρός: Φόβοι για νεκρούς στις Σέρρες λόγω κακοκαιρίας – Αυτοκίνητο παγιδεύτηκε σε χείμαρρο – Δεν πρόλαβαν να βγουν οι επιβάτες!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

– Στο κόκκινο η αγωνία για τους επιβάτες του αυτοκινήτου που παγιδεύτηκε στα ορμητικά νερά
– Οι πρώτες εικόνες που είδαν οι διασώστες που έφτασαν στο σημείο του Σιδηροκάστρου στις Σέρρες
– ”Ο συνοδηγός δεν δίνει δημεία ζωής” ανέφεραν οι πρώτοι πυροσβέστες που απέκτησαν οπτική επαφή
– Ειδοποιήθηκαν άντρες της ΕΜΑΚ που θα προσπαθήσουν να απεγκλωβίσουν τα άτομα από το όχημα
– Από θαύμα δεν υπήρξαν θύματα στα Τρίκαλα όταν λόγω της κακοκαιρίας κατέρρευσε γέφυρα
ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ – ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ

 

 

 

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση της ΕΜΑΚ στο ρέμα Κρουσοβίτης Σερρών για την απεγκλωβισμό επιβατών ενός αυτοκινήτου, που έχει πέσει στα ορμητικά νερά. Σύμφωνα με πληροφορίες οι πυροσβέστες ειδοποιήθηκαν από κατοίκους που είδαν το αυτοκίνητο παγιδευμένο στον χείμαρρο. Οι πυροσβέστες βλέπουν μέσα στο όχημα ένα άτομο στη θέση του συνοδηγού, που όμως δεν δείχνει να έχει τις αισθήσεις του. Μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστο αν μέσα στο αυτοκίνητο υπάρχουν και άλλοι επιβάτες.

Το αυτοκίνητο παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά τα ξημερώματα. Αυτό κάνει απαισιόδοξους τους πυροσβέστες αφού όπως ανέφεραν στο NewsIt.gr, ”αν οι άνθρωποι ήταν καλά θα είχαν δώσει σημεία ζωής μετά από τόσες ώρες”.

Και ενώ η αγωνία στις Σέρρες κορυφώνεται, οι εικόνες από την κατάρρευση γέφυρας του Πηνειού στην Διάβα της Καλαμπάκας κάνουν το γύρο του διαδικτύου και προκαλούν αίσθηση. Στη γέφυρα είχαν δημιουργηθεί από νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου δίνες στο κεντρικό πηδάλιο. Ειδοποιήθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες αλλά ήταν αδύνατον να αποτρέψουν την κατάρρευση.

ΦΩΤΟ από trikalavoice.gr

ΦΩΤΟ από trikalavoice.gr

ΦΩΤΟ από trikalavoice.gr

Η πρόσβαση στη γέφυρα έχει διακοπεί, η κίνηση διοχετεύεται από άλλες γέφυρες του Πηνειού στην περιοχή, οι οποίες ωστόσο και αυτές βρίσκονται σε… οριακή κατάσταση. Μαζί με τη γέφυρα ο ποταμός παρέσυρε και ένα τεχνητό φράγμα που είχε κατασκευαστεί μόλις το περασμένο καλοκαίρι, ενώ αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι η γέφυρα ήταν κατασκευής του 1982.

ΦΩΤΟ από trikalavoice.gr

Εν τω μεταξύ εφιαλτικές ώρες έζησαν για μια ακόμη φορά οι κάτοικοι του παραλιακού μετώπου του δήμου Ναυπλίου από την σφοδρή κακοκαιριά που έπληξε τα χωρία Τολό, Πλάκα Δρεπάνου, Βιβάρι, Κάντια και Ίρια. Οι σφοδροί άνεμοι που φυσούσαν από χθες το απόγευμα, τις βραδυνές ώρες εντάθηκαν και σε συνδιασμο με τη δυνατή βροχή αλλά και τα ορμητικά κύματα της θάλασσας που βγήκαν έξω προκάλεσαν σοβαρές ζημιές σε δρόμους καταστήματα σπίτια και υπόγεια.

ΦΩΤΟ από argonafplia.gr

ΦΩΤΟ από argonafplia.gr

ΦΩΤΟ από argonafplia.gr

Πολλοί παραλιακοί δρόμοι έκλεισαν από χώματα και πέτρες που έβγαλε έξω η θάλασσα ενώ άλλοι κόπηκαν καθώς η ορμή του θαλασσινού νερού ηταν τέτοια που ξήλωσε ακόμη και την άσφαλτο. Στην Πλάκα Δρεπάνου ο παραλιακός δρόμος μέχρι τις πρωινές ώρες ηταν αδιάβατος από μπάζα λάσπη και χώματα ενώ σε κάποιο σημείο έχει κοπεί εντελώς.

Στα Ίρια το νερό της θάλασσας μπήκε σε καταστήματα και σπίτια προκαλώντας ζημιές ενώ και ο παραλιακός δρόμος εκλεισε από μπάζα. Στο σημείο από τις βραδυνές ώρες έσπευσαν συνεργεία του δήμου με σκαπτικά μηχανήματα και τον Αντιδήμαρχο Γιώργο Μπουζαλά που προσέφεραν στους πληγέντες κατοίκους την βοήθειά τους.

ΦΩΤΟ από argonafplia.gr

ΦΩΤΟ από argonafplia.gr

Τις πρωινές ώρες τις πληγείσες περιοχές επισκέφθηκε και ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος και συνομίλησε με τους κατοίκους για το πρόβλημα τις διάβρωσης των ακτών που ταλανίζει την περιοχή εδώ και χρόνια.

Πηγή: argonafplia.gr, argolikeseidhseis.grtrikalavoice.gr

 

 

Καιρός Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε