Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Καιρός: Όμηροι του χιονιά για δέκα ώρες στην Κορίνθου – Πατρών! Δύο εγκλωβισμένοι σε φαράγγι στην Κρήτη!

Εικόνα από το λιμάνι της Σκοπέλου / Φωτό: skopelos-news.blogspot.gr
Εικόνα από το λιμάνι της Σκοπέλου / Φωτό: skopelos-news.blogspot.gr

– Ολονύχτια μάχη για τον απεγκλωβισμό εκατοντάδων οδηγών στην Εθνική Οδό, Κορίνθου – Πατρών, λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων, με τον χιονιά να “παραλύει” τα πάντα
– Οι οδηγοί περιγράφουν τον Γολγοθά τους στην κάμερα – Δείτε το βίντεο
– Ανοιχτός πλέον ο δρόμος – Νέες προειδοποιήσεις από την Τροχαία
– Μεγάλα προβλήματα σε πολλά σημεία της χώρας από την συνεχή χιονόπτωση
– Δύο εγκλωβισμένοι σε φαράγγι στα Χανιά! Διακοπές ρεύματος και δεκάδες προβλήματα
– “Κραυγή αγωνίας” από την Σκόπελο που έχει “χαθεί” κάτω από το χιόνι – Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Λίγο ο χιονιάς, λίγο η αυξημένη κίνηση, δεν ήθελε πολύ για να δημιουργηθούν προβλήματα και μάλιστα πολύωρα. Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων και της συνεχιζόμενης χιονόπτωσης, λοιπόν, παρέμενε σε ισχύ και μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου η απόφαση της Τροχαίας για διακοπή της κυκλοφορίας σε τμήμα της Ν.Ε.Ο. Κορίνθου- Πατρών.

Ανοιχτός πλέον ο δρόμος – Πού υπάρχουν ακόμη προβλήματα

Λίγο μετά τις 3:30 τα ξημερώματα αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στην εθνική οδό Πατρών – Κορίνθου, μεταξύ των κόμβων Αιγίου και Καλαβρύτων, που είχε κλείσει από το απόγευμα του Σαββάτου λόγω χιονοπτώσεων και εκτροπής βαρέων οχημάτων, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστεί για ώρες, μεγάλος αριθμός οδηγών αυτοκινήτων και επιβατών.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά, ωστόσο σε σημεία της εθνικής οδού βρίσκονται, εκχιονιστικά μηχανήματα, περιπολικά της τροχαίας και πυροσβεστικά οχήματα, για να επέμβουν σε περίπτωση που δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα.

Αντίθετα, προβλήματα καταγράφονται στην παλαιά εθνική οδό Πατρών – Κορίνθου, αφού από το ύψος της Ακράτας έως και το Αίγιο, η κίνηση των οχημάτων διεξάγεται με δυσχέρεια και μόνο με την χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Ο απεγκλωβισμός των οχημάτων στην νέα εθνική οδό ξεκίνησε αργά το βράδυ του Σαββάτου, αρχικά στο ρεύμα προς Πάτρα και συνεχίστηκε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής στο ρεύμα προς Κόρινθο. Όμως η ακινητοποίηση βαρέων οχημάτων στην άκρη του δρόμου δημιούργησε προβλήματα και καθυστερήσεις στον αποχιονισμό της εθνικής οδού.

Κάτι στο οποίο πρέπει ακόμη να δοθεί έμφαση, είναι το ότι η Τροχαία συμβουλεύει όσους έχουν σκοπό να ταξιδέψουν προς αυτή την κατεύθυνση, να το κάνουν μόνο αν είναι απολύτως απαραίτητο, αφού τα ακραία καιρικά φαινόμενα δεν αναμένεται άμεσα να υποχωρήσουν.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο του patrastv.gr, πώς περιγράφουν την… Οδύσσειά τους, άνθρωποι που παρέμειναν εγκλωβισμένοι στο δρόμο επί ώρες

 

Πολλά προβλήματα στην Κρήτη!

Ο χιονιάς, ωστόσο, έχει προκαλέσει αμέτρητα προβλήματα και σε άλλα σημεία της χώρας. Πολά από αυτά εντοπίζονται στην Κρήτη, όπου αρχικά να ανφέρουμε πως δύο περιπατητές έχουν εγκλωβιστεί σε φαράγγι στα νότια του νησιού, με την ΕΜΑΚ να έχει στήσει επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό και την ασφαλή μεταφορά τους.

Όπως μεταδίδει το cretapost.gr, και οι δύο παραμένουν μέσα στο φαράγγι της Αγίας Ειρήνης στο Σέλινο Χανίων από το βράδυ του Σαββάτου. Είχαν πάει στην περιοχή για πεζοπορία, όταν εξαιτίας των δυσμενών καιρικών φαινομένων, που εκδηλώνονταν στην περιοχή, το ποτάμι “φούσκωσε” κι έτσι εγκλωβίστηκαν μέσα στο φαράγγι.

Σήμερα το πρωί τέσσερις άνδρες της ΕΜΑΚ έχουν ξεκινήσει, προκειμένου να φτάσουν στην περιοχή και να απεγκλωβίσουν τα δύο άτομα μέσα από το φαράγγι, τα οποία ευτυχώς στην επικοινωνία που είχαν με την πυροσβεστική, ξεκαθάρισαν πως είναι καλά στην υγεία τους.

Κλείνουν δρόμοι – Κόβεται το ρεύμα

Την ίδια ώρα, πυκνή είναι από το πρωί η χιονόπτωση σε χωριά του Ηρακλείου ενώ χιονίζει και μέσα στην πόλη, όπως αναφέρει το ekriti.gr. Στο Αλάγνι, σύμφωνα με μαρτυρία ακροατών του Ράδιο Κρήτη, υπάρχουν αρκετοί οδηγοί οι οποίοι παραμένουν αποκλεισμένοι από τα ξημερώματα.

Απαραίτητες είναι οι αντιολησθητικές αλυσίδες για τους οδηγούς που κινούνται από και προς χωριά του Ηρακλείου, αφού οι δρόμοι κλείνουν πολύ γρήγορα λόγω εξαιτίας της χιονόπτωσης, ενώ επί ποδός βρίσκονται τα συνεργεία των Δήμων και της Περιφέρειας. Ο δρόμος από τη Μονή Μαλεβιζίου προς τα Ανώγεια έχει κλείσει.

Εικόνα από Βιομηχανική Περιοχή / Φωτό: ekriti.gr

Προβλήματα ωσατόσο παρουσιάζονται και στην ηλεκτροδότηση με αρκετά σπίτια στο Hράκλειο αλλά και έξω από αυτό να παραμένουν στο σκοτάδι ενώ σε άλλα, η τάση του ρεύματος είναι μειωμένη με αποτέλεσμα οι ιδιοκτήτες να μην μπορούν να θέσουν σε λειτουργία ηλεκτρικές συσκευές για τη θέρμανσή τους. Οι Αρχές εφιστούν την προσοχή των οδηγών και τους συμβουλεύουν να μην μετακινούνται αν δεν υπάρχει σημαντικός λόγος.

Χιόνια και στα πεδινά της Κρήτης!

Όπως προαναφέραμε, οι ακρίες καιρικές συνθήκες έντυσαν “στα λευκά” το Ηράκλειο και αρκετές περιοχές γύρω από την πόλη. Η χιονόπτωση που ξεκίνησε να εκδηλώνεται κατά τη διάρκεια της νύχτας, συνεχίζεται και τώρα με την ίδια ένταση, απλώνοντας ένα λευκό πέπλο και δημιουργώντας ένα άκρως εντυπωσιακό σκηνικό.

Κάτοικοι περιοχών που για αρκετά χρόνια, είχαν να δουν χιόνι, σήμερα το πρωί ξύπνησαν και αντίκρισαν ένα λευκό σκηνικό έξω από τα σπίτια τους.

Δείτε τις εντυπωσιακές εικόνες του cretapost.gr

Μεγάλα προβλήματα στη Σκόπελο!

Δύσκολες στιγμές ζουν, παράλληλα, οι κάτοικοι της Σκοπέλου. Εκεί όπου η χιονόπτωση συνεχίζεται σταθερά από χθες, με τους ανθρώπους να τονίζουν πως έχουν κλείσει οι περιφερειακοί δρόμοι και δεν έχουν καν πρόσβαση με το Κέντρο Υγείας.

Οι εικόνες από το λιμάνι, που μεταφέρει το skopelos-news.blogspot.gr, είναι χαρακτηριστικές και θυμίζουν περισσότερο… επιστημονικό παρατηρητήριο στην Αλάσκα…

Δείτε τις

 

Στην “κατάψυξη” τα Ιωάννινα!

Την ίδια ώρα, η πιο κρύα μέρα είναι η σημερινή για το λεκανοπέδιο των Ιωαννίνων με το θερμόμετρο τις πρώτες πρωινές ώρες στους -11°C,σύμφωνα με τα δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Η χαμηλότερη θερμοκρασία, ωστόσο, καταγράφηκε και πάλι στο Μέτσοβο, εκεί όπου το θερμόμετρο έδειξε -15°C! Στην “κατάψυξη” και τα Θεοδώριανα Αρτας με -12°C ,ενώ στα Δερβίζιανα ,στη Ζίτσα ,στην Κόνιτσα και στα Πράμαντα ο υδράργυρος “βούτηξε” στους -11°C.

Ασυνήθιστοι σε αρνητικές θερμοκρασίες οι κάτοικοι της Ηγουμενίτσας ξύπνησαν σήμερα με το θερμόμετρο να δείχνει -3°C , με -2°C σηκώθηκαν απο τα κρεβάτια τους στην Πάργα και -3°C στην Πρέβεζα.

Δείτε τις εικόνες που μεταφέρει το epirus-tv-news.gr

Εικόνα από το Μέτσοβο

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΣΤΟ WEATHER CENTER TOY NEWSIT.GR

Καιρός Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε