Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Καιρός: Που και πότε θα χτυπήσει ο χιονιάς και το πολικό κρύο

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

– Αναλυτικοί χάρτες με την εξέλιξη του φαινομένου από το απόγευμα της Πέμπτης
– Χιονιά όπως το 2002, το 2004 και το 2008 προβλέπουν οι μετεωρολόγοι
– Ακραίες θερμοκρασίες πολύ κάτω από το μηδέν και χιόνια και στα πεδινά
– Κάτω από το 0 η θερμοκρασία στην Αττική και αίσθηση για -10 βαθμούς Κελσίου

Από την Ουκρανία και τη Μαύρη Θάλασσα έρχεται ο χιονιάς που θα βάλει τη χώρα στην κατάψυξη για ημέρες. Μάλιστα σύμφωνα με τους μετεωρολόγους τα καιρικά φαινόμενα των επόμενων ημερών κάνουν εκείνα της περασμένης εβδομάδας να μοιάζουν… ζέσταμα.
Το θερμόμετρο όχι απλά θα πέσει κατακόρυφα, αλλά θα δείξει σε πολλές περιοχές πολύ κάτω από το μηδέν. Σε περιοχές με μεγάλο υψόμετρο θα υπάρξουν θερμοκρασίες ως και -25 ενώ και στα πεδινά το θερμόμετρο θα δείξει πολύ κάτω από το μηδέν. Στην Αττική, όπως και σε πολλές άλλες περιοχές, μπορεί το θερμόμετρο να πέσει λίγο κάτω από το μηδέν όμως η διάρκεια του ψύχους, για τουλάχιστον τρία 24ωρα σε συνδυασμό με την υγρασία θα κάνουν την αίσθηση του κρύου πολύ μεγαλύτερη και ουσιαστικά οι κάτοικοι θα ζουν σε συνθήκες -10 βαθμών Κελσίου.
Οι ψυχρές μάζες από το Βορρά έρχονται να εγκατασταθούν από το βράδυ της Πέμπτης. Μια ματιά στους χάρτες που ακολουθούν όπου με το μπλε χρώμα σημειώνονται οι θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν και ο ολικός παγετός δείχνει πως το φαινόμενο κατεβαίνει νότια και καλύπτει ολόκληρο τον κορμό της χώρας.

Οι θερμοκρασίες απόγευμα Πέμπτης 05/01/2017

Οι θερμοκρασίες απόγευμα Παρασκευής 06/01/2017

Οι θερμοκρασίες απόγευμα Σαββάτου 07/01/2017

Μαζί με το πολικό ψύχος κατεβαίνουν όμως και τα χιόνια. Το φαινόμενο από το απόγευμα της Πέμπτης αρχίζει να καλύπτει την κεντρική και τη Δυτική Μακεδονία και σιγά, σιγά, ως και το μεσημέρι της Κυριακής έρχεται για να εγκατασταθεί σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα από τον Έβρο και την Ήπειρο μέχρι και τα ορεινά και ημιορεινά της Κρήτης.
Δείτε την εξέλιξη του χιονιά από την Πέμπτη ως το μεσημέρι της Κυριακής στους επόμενους τέσσερις χάρτες.

Τα χιόνια απόγευμα Πέμπτης 05/01/2017

Τα χιόνια απόγευμα Παρασκευής 06/01/2017

Τα χιόνια απόγευμα Σαββάτου 07/01/2017

Η πρόγνωση του καιρού από τον Τάσο Αρνιακό

 

Καιρός Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε