Πέμπτη, 18 Απρ.
21oC Αθήνα

Καιρός: Πυκνή χιονόπτωση στα βόρεια προάστια

Καιρός: Πυκνή χιονόπτωση στα βόρεια προάστια

– Χιονίζει στα βόρεια προάστια
– 50 κλήσεις για κοπές δέντρων το βράδυ στην Αττική λόγω των ισχυρών ανέμων
– Παραμένει σε ισχύ το απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια Πειραιά, Ραφήνας και Λαυρίου
– Που θα χιονίσει τις επόμενες ώρες – Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ

Μπορεί το βράδυ να μην το… έστρωσε αλλά από νωρίς το πρωί ξεκίνησε να χιονίζει στα βόρεια προάστια της Αθήνας! Λίγο πριν από τις 08:00 το πρωί της Παρασκευής (30.12.2016) άρχισαν να πέφτουν οι πρώτες νιφάδες, που δεν άργησαν να… πολλαπλασιαστούν.

Λίγο νωρίτερα στην Κηφισιά

Η ΕΜΥ άλλωστε είχε προβλέπει πως και σήμερα θα χιονίσει στην Αττική, κυρίως στα βόρεια και ανατολικά του νομού.

Χιόνια θα πέσουν σε αρκετές περιοχές από τη Θεσσαλία και κάτω, αλλά και στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη. Ωστόσο η Εθνική Μετερεωλογική Υπηρεσία προβλέπει εξασθένηση των καιρικών φαινομένων αργότερα. Δείτε εδώ την αναλυτική πρόγνωση του σημερινού καιρού.

Απαγορευτικό απόπλου

Σε ισχύ παραμένει το απαγορευτικό απόπλου σε πολλές θαλάσσιες περιοχές, λόγω των βορειανατολικών ισχυρών ανέμων που συνεχίζουν να πνέουν και φθάνουν κατά τόπους τα 8 με 9 μποφόρ στο Αιγαίο. Από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων για βορειοανατολικό Αιγαίο, Κυκλάδες,Κρήτη και Δωδεκάνησα.

Για τον Αργοσαρωνικό και τη Σαλαμίνα τα δρομολόγια γίνονται κανονικά. Επίσης κλειστές είναι οι γραμμές Αγ.Μαρίνα-Νέα Στύρα, Αρκίτσα-Αιδηψός, Βόλος-Σποράδες,Αλεξανδρούπολη Σαμοθράκη.

Στη γραμμή Καβάλα-Πρίνου τα δρομολόγια γίνονται με ειδικό δελτίο και μόνο κατ’έγκριση του πλοιάρχου. Πάντως, οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν σήμερα καλό είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους τουριστικά πρακτορεία και λιμεναρχεία.

Καιρός Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε