Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Καιρός: Τα πρώτα “χτυπήματα” της κακοκαιρίας! Σαρωτικό μπουρίνι στα Τρίκαλα – Δυνατή καταιγίδα στην Ήπειρο – Τι περιμένουμε τις επόμενες ώρες

Αποτέλεσμα της κακοκαιρίας στα Τρίκαλα - ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Αποτέλεσμα της κακοκαιρίας στα Τρίκαλα - ΦΩΤΟ EUROKINISSI

– Στα Τρίκαλα ο αέρας έριξε υπεραιωνόβιο δέντρο
– Ζημιές και τροχαία ατυχήματα έγιναν στα Ιωάννινα
– Φωτιά ξέσπασε από κεραυνό στο Άργος
– Δείτε χάρτες για το πού θα χτυπήσει τις επόμενες ώρες η κακοκαιρία
– Φωτογραφίες και βίντεο από τις περιοχές που πέρασε το μπουρίνι

Τα Τρίκαλα δέχθηκαν το πιο ισχυρό χτύπημα της κακοκαιρίας, όπου έπεσε ακόμα και χαλάζι!  Η περιοχή της Λεπτοκαρυάς και της Περδικοράχης έχουν πάθει την μεγαλύτερη ζημιά με σπίτια να έχουν πληγεί και καλλιέργειες μέχρι την Ράξα να έχουν βρεθεί στο επίκεντρο της χαλαζόπτωσης.

Δείτε βίντεο από τον μανιασμένο αέρα στα Τρίκαλα:

Συνεργεία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Τρικάλων και του Δήμου Τρικκαίων, με αλυσοπρίονα μετατρέπουν σε …καυσόξυλα όσα δέντρα δεν άντεξαν την μανία της φύσης, όπως ο πλάτανος στην κεντρική πλατεία των Τρικάλων.

ΦΩΤΟ από το trikalanews

Στον κόμβο του Πύργου, οι μπάρες του ΟΣΕ έχουν πέσει δημιουργώντας πρόβλημα στην κίνηση των οχημάτων, ενώ πολλά δέντρα κατά μήκος της οδού Καλαμπάκας, έχουν λυγίσει. Η ένταση του ανέμου που συνοδεύονταν με χαλαζόπτωση, ήταν πολύ ισχυρή και μέσα σε 45 περίπου λεπτά “ισοπέδωσε” για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μέρες, καλλιέργειες σε Δημοτικά Διαμερίσματα του Δήμου Πύλης.

Τμήματα της πόλης των Τρικάλων είναι χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα αλλά και με πτώση στην πίεση του νερού, ενώ μεγάλες και πολλές κατολισθήσεις υπάρχουν στο οδικό δίκτυο στα ορεινά του Νομού όπου επιχειρούν 7 οχήματα της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων.

Προβλήματα έχει δημιουργήσει η κακοκαιρία και στην Κοζάνη. Δείτε το βίντεο:

Δυνατή καταιγίδα “σάρωσε” τα Ιωάννινα

Εντονα καιρικά φαινόμενα “χτύπησαν” το λεκανοπέδιο των Ιωαννίνων με δυνατή βροχή και μανιασμένο αέρα.
Σε αρκετά σημεία της πόλης δεν λειτουργούν τα φανάρια όπως στην Περιφερειακή Οδό στο ύψος του Νεοχωρόπουλου και στον κόμβο της Εγνατία στην Πεδινή όπου και βρίσκονται άνδρες της Τροχαίας Ιωαννίνων για την αποφυγή τροχαίου ατυχήματος καθώς η κίνηση των οχημάτων στο συγκκεριμένο σημείο είναι πάντα αυξημένη.

Η βροχόπτωση ήταν ιδιαίτερα έντονη και στην Εγνατία Οδό με τους οδηγούς να συναντούν τα έντονα καιρικά φαινόμενα κυρίως μετά τη σήραγγα Δρίσκου με κατεύθυνση προς Ιωάννινα και την Τροχαία να μεταβαίνει στο σημείο για τη διευκόλυνσή τους. Κλαδιά παρασύρθηκαν στο δρόμο σε διάφορα σημεία της πόλης όπως έξω απο το Πανηπειρωτικό Στάδιο με την ΠΥ Ιωαννίνων να φροντίζει για την απομάκρυνσή τους, ενώ δεν έλειψαν τα τροχαία ατυχήματα την ώρα της νεροποντής ευτυχώς χωρίς τραυματισμούς .

Προβλήματα και στην Αργολίδα

Στην Αργολίδα η κακοκαιρία προκάλεσε… φωτιές. Πυρκαγιά προκλήθηκε από κεραυνό ενώ φωτιά προκλήθηκε και σε κολώνα της ΔΕΗ στην παλαιά Εθνική Άργους – Τριπόλεως, μετά από βραχυκύκλωμα από την βροχή. Διαβάστε περισσότερα εδώ

Δείτε πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία

Την Τετάρτη περιμένουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, που κατά τόπους θα είναι ισχυρές, στα νησιά του Ιονίου, τη Στερεά, την Πελοπόννησο και πιθανώς πρόσκαιρα στην Ήπειρο και τη Θεσσαλία. Βόρειοι άνεμοι 6 με 7 μποφόρ στο Αιγαίο. Διαβάστε εδώ την αναλυτική πρόγνωση του καιρού.

 

Πηγές: kozani media,trikalanews,epirus-tv-news, trikalazoom,

Πηγή χαρτών: Poseidon

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΣΤΟ WEATHER CENTER TOY NEWSIT

Καιρός Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε