Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Καιρός: Βροχή και χαλάζι! Μεγάλες καταστροφές σε Φθιώτιδα και Χίο

Καιρός: Βροχή και χαλάζι! Μεγάλες καταστροφές σε Φθιώτιδα και Χίο

– Μεγάλες ζημιές και πτώσεις δέντρων στις Ράχες και στο Αχλάδι της ανατολικής Φθιώτιδας
– Οι περιοχές επλήγησαν από σφοδρή χαλαζόπτωση και θυελλώδεις ανέμους
– Μετρούν τις πληγές τους οι μαστιχοπαραγωγοί της Χίου
– Φωτογραφίες και βίντεο
 

Μεγάλες ζημιές έχουν προκληθεί στην ανατολική Φθιώτιδα από το απογευματινό μπουρίνι. Σφοδρή χαλαζόπτωση και θυελλώδεις άνεμοι έπληξαν τις Ράχες και το Αχλάδι, όπου έπεσαν δέντρα, ταμπέλες και τέντες, καταπλακώνοντας σταθμευμένα αυτοκίνητα.

«Από τη μία στιγμή στην άλλη είδαμε δέντρα να πέφτουν, σιδηροκατασκευές να γκρεμίζονται, την ίδια ώρα που έριχνε και χαλάζι», δήλωσε στο LamiaReport.gr κάτοικος των Ραχών.

Ήδη οι κάτοικοι μετρούν τις πληγές τους, ενώ φόβοι υπάρχουν και για τις ζημιές που θα φανούν στις καλλιέργειες και στα δέντρα που είχαν καρποφορήσει.

Δείτε σχετικό βίντεο

 

Μεγάλη καταστροφή στις μαστιχοκαλλιέργειες της Χίου

 

Πριν ακόμα ολοκληρωθούν οι αιτήσεις αποζημιώσεων στον ΕΛΓΑ των πληγέντων Μαστιχοπαραγωγών από την καταιγίδα της 18ης Ιουλίου, το καλοκαιρινό μπουρίνι που σάρωσε την κεντρική και νότια Χίο, ήρθε να αποτελειώσει τη φετινή σοδειά του μαστιχιού.

«Τα μαστιχοχώρια πλήττονται από την ισχυρή βροχή. Η ζημιά είναι μεγάλη κι απομένει να σταματήσει η βροχή για να δούμε το μέγεθος της καταστροφής. Όμως η κατάσταση δεν είναι καθόλου καλή. Η ουσία είναι ότι ο κόσμος έχει κεντήσει τα δέντρα του και έχει τοποθετήσει το ασπρόχωμα κάτω από τους σχίνους. Για κατανοήσουμε το μέγεθος της καταστροφής, στην καταιγίδα της προηγούμενης εβδομάδας, μόνο σε ένα από τα Μαστιχοχώρια, στο Βουνό, είχαμε 38.000 δέντρα πληγέντα από τη βροχή. Καταλαβαίνετε τι σημαίνει αυτό σε μία μεγαλύτερης έντασης καταιγίδα όπως η σημερινή», ανέφερε ο πρόεδρος της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου Γιώργος Τούμπος.

Το πρωί της Παρασκευής κλιμάκια της Ένωσης θα βρεθούν σε όλα τα χωριά της νότιας Χίου προκειμένου να εκτιμήσουν τις ζημιές, αν και υπάρχουν φόβοι για ολοκληρωτική καταστροφή σε όσα δέντρα έχουν κεντηθεί μέχρι σήμερα.

 

Πηγές: Lamia Report, Politischios

Καιρός Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε