Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Καιρός: Χαλάει ξανά! Έρχονται βροχές από Δευτέρα

Φωτογραφία Eurokinissi (Αρχείου)
Φωτογραφία Eurokinissi (Αρχείου)

– Μετά το… μπουρίνι που έφερε προβλήματα και πτώσεις δέντρων θα περάσουμε ηλιόλουστο Σαββατοκύριακο
– Από την αρχή της νέας εβδομάδας όμως, ο καιρός να χαλάσει ξανά
– Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν από τις βροχές και τις καταιγίδες
– Περισσότερες από 300 κλήσεις στην Πυροσβεστική έγιναν την Παρασκευή
– Αναλυτική πρόγνωση του καιρού από τον μετεωρολόγο Νίκο Καντερέ

Ούτε μία ούτε δυο αλλά 328 κλήσεις για παροχή βοήθειας και κοπές δέντρων δέχτηκε η Πυροσβεστική σε Αττική, Δυτική Ελλάδα, Επτάνησα και Πελοπόννησο την Παρασκευή (07.10.2016) εξαιτίας της κακοκαιρίας που έπληξε όλη τη χώρα.

Συγκεκριμένα, από την περιφέρεια Αττικής, η Πυροσβεστική δέχθηκε 170 κλήσεις για κοπές δέντρων με αποτέλεσμα 30 συνεργεία με 70 πυροσβεστικούς υπαλλήλους να πραγματοποιήσουν 130 κοπές δέντρων. Από την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, η Πυροσβεστική δέχτηκε 50 κλήσεις για παροχές βοήθειας. Συγκροτήθηκαν 15 συνεργεία με 30 πυροσβεστικούς υπαλλήλους, οι οποίοι πραγματοποίησαν 35 κοπές δέντρων, 7 αντλήσεις και 5 αφαιρέσεις αντικειμένων.

Από την περιφέρεια Ιονίων Νήσων έγιναν 55 κλήσεις για παροχές βοήθειας. Συγκροτήθηκαν 17 συνεργεία με 34 πυροσβεστικούς υπαλλήλους, οι οποίοι πραγματοποίησαν 33 κοπές δέντρων, 6 αντλήσεις, 3 αφαιρέσεις αντικειμένων και 4 απεγκλωβισμούς ατόμων από σπίτια και αυτοκίνητα και τέλος από την περιφέρεια Πελοποννήσου 53 κλήσεις για κοπές δέντρων, όπου συγκροτήθηκαν 15 συνεργεία με 30 πυροσβεστικούς υπαλλήλους, οι οποίοι πραγματοποίησαν 42 κοπές δέντρων.

Όλα αυτά ενώ στην Αττική δρόμοι πλημμύρισαν και δέντρα έπεσαν αργά το βράδυ, ενώ στη Ζάκυνθο, ο τρίτος ανεμοστρόβιλος που «χτύπησε» μέσα σε λίγες εβδομάδες προκάλεσε ζημιές. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην περιοχή Λυκούδι «ξήλωσε» τη σκεπή από σπίτι όπου μένει πολυμελής οικογένεια, χωρίς ευτυχώς τραυματιστεί κανένας.

Παρασκευή, Χαλάνδρι

Όλα αυτά φαντάζουν… μακρινά, αφού ο καιρός σήμερα θυμίζει… καλοκαίρι. Και έτσι θα είναι όλο το Σαββατοκύριακο όπως είπε στο newsit.gr ο μετεωρολόγος Νίκος Καντερές. «Αύριο (Κυριακή 09.10.2016) ο καιρός θα είναι καλύτερος και θα υπάρχει ηλιοφάνεια και λιακάδα σε όλη τη χώρα. Γενικά θα είναι μία καλή ημέρα», λέει.

Αλλά μετά το Σαββατοκύριακο έρχεται πάλι… κακοκαιρία. Φθινόπωρο γαρ… Από τις αρχές της νέας εβδομάδας, λοιπόν, ο καιρός θα χαλάσει ξανά και κατά τόπους καταιγίδες θα εκδηλωθούν, οι οποίες θα συνεχιστούν μέχρι το τέλος της αλλά χωρίς να πέσει η θερμοκρασία, η οποία θα παραμείνει σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.

«Η προοπτική για τη νέα βδομάδα είναι ότι θα έχουμε Δευτέρα προς Τρίτη πάλι βροχές στη δυτική, την κεντρική και τη βόρεια Ελλάδα, ενώ Τετάρτη προς Πέμπτη και Παρασκευή προς Σάββατο θα έχουμε φαινόμενα, καθώς ατμοσφαιρικές διαταραχές θα μας επηρεάσουν από τα δυτικά προς τα ανατολικά».

«Θα έχουμε μια σχεδόν μόνιμη κατάσταση με άστατο καιρό με βροχές και καταιγίδες αλλά η θερμοκρασία θα είναι σε κανονικά επίπεδα μετά την πτώση που σημείωσε μεσοβδόμαδα και την αύξηση της θερμοκρασίας που είχαμε σος αρχές της εβδομάδας», πρόσθεσε ο γνωστός μετεωρολόγος.

Ακούστε την πρόγνωση για το Σαββατοκύριακο και την επόμενη εβδομάδα

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ

Καιρός Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε