Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Καιρός: Χιόνια και καταιγίδες την Πέμπτη – Αναλυτική πρόγνωση

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Η πρόγνωση του καιρού για την Πέμπτη από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Χιονοπτώσεις -κατά τόπους πυκνές στα βόρεια – με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα, περιμένουμε την Πέμπτη. Σποραδικές καταιγίδες στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα, πρόσκαιρα ισχυρές στα ανατολικά. Άνεμοι στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 με 8 μποφόρ, με εξασθένηση. Στα υπόλοιπα νότιοι, νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, στρεφόμενοι από το απόγευμα σε βορειοδυτικούς με τάση ενίσχυσης. Παγετός, κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά, τις πρωινές και βραδινές ώρες.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ 
Καιρός: Νεφώσεις με χιονοπτώσεις στα ορεινά – ημιορεινά καθώς και σε πεδινές περιοχές. Αρχικά της Μακεδονίας και βαθμιαία και της Θράκης. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στις παραθαλάσσιες περιοχές. Τα φαινόμενα που θα είναι κατά τόπους έντονα, το απόγευμα και από τα δυτικά σταδιακά θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -2 έως 4 βαθμούς χαμηλότερη. Στη δυτική Μακεδονία κατά τόπους 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ 
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και στο Ιόνιο και τις παραθαλάσσιες περιοχές σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις στα ορεινά και πρόσκαιρα και σε περιοχές της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς με χαμηλότερο υψόμετρο.
Άνεμοι: Στα βόρεια ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 5 και στα νότια μεταβλητοί 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 4 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ 
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και στη θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές τις πρωινές ώρες. Χιονοπτώσεις στα ορεινά και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο της κεντρικής Στερεάς τις πρωινές ώρες και -μέχρι το απόγευμα- της Θεσσαλίας, όπου θα είναι κατά τόπους πυκνές.
Άνεμοι: Στα βόρεια βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα θαλάσσια τμήματα πρόσκαιρα βορειοανατολικοί 7 με 8 μποφόρ με εξασθένηση. Στα νότια νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6, που βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς και θα ενισχυθούν τοπικά στα 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 1 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλία έως 5 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ 
Καιρός: Τοπικές νεφώσεις με παροδικές βροχές. Τις πρωινές ώρες, σποραδικές καταιγίδες πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές στα βόρεια.
Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, που βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς με τάση ενίσχυσης.
Θερμοκρασία: Από 7 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ 
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα βόρεια, όπου πιθανώς να είναι πρόσκαιρα ισχυρές.
Άνεμοι: Στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ, που βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς. Στα νότια νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ, που σταδιακά θα γίνουν δυτικοί βορειοδυτικοί.
Θερμοκρασία: Από 9 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΤΤΙΚΗ 
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές τις πρωινές ώρες. Τα φαινόμενα γρήγορα θα εξασθενήσουν και βαθμιαία θα σταματήσουν.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 που βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς τοπικά μέχρι 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 5 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές χιονοπτώσεις και τα παραθαλάσσια χιονόνερο και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα – που θα είναι κατά τόπους ισχυρά – βαθμιαία θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα στα ανατολικά βορειοανατολικοί μέχρι 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -1 έως 4 βαθμούς Κελσίου.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΣΤΟ WEATHER CENTER TOY NEWSIT.GR

Καιρός Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε