Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

Καιρός: Χιονιάς από σήμερα – Που θα χτυπήσει η κακοκαιρία

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

– Έρχεται κρύο από… Ουκρανία, βροχές και χιόνια σχεδόν παντού
– Πέφτει το θερμόμετρο, στην κατάψυξη για δύο ημέρες με θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν
– Που θα χτυπήσει ο χιονιάς, που θα ο πέσουν χιόνια και σε χαμηλότερο υψόμετρο

Δεν λέει να φύγει ο Χειμώνας σήμερα και αύριο ο καιρός δείχνει τα δόντια του με το θερμόμετρο να … κολλάει κοντά στο μηδέν και τα χιόνια να φτάνουν μέχρι και σε χαμηλά υψόμετρα.
Ο χιονιάς δεν θα είναι έντονος. Δεν θα πέσει πολύ χιόνι όμως το κρύο θα είναι αισθητό παντού και σήμερα και αύριο.
Ακόμη και στις περιοχές όπου δεν θα χιονίσει οι χαμηλές θερμοκρασίες θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό.
Τα φαινόμενα αναμένεται να πλήξουν κυρίως ανατολικά ηπειρωτικά, τις Κυκλάδες και την Κρήτη, όπου θα σημειωθούν και τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά – ημιορεινά.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα χιονόνερου η ασθενών χιονοπτώσεων στη δυτική και κεντρική Μακεδονία.Ανεμοι: ανατολικών διευθύνσεων 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά μέχρι 6 μποφόρ.Θερμοκρασια: από -02 (μείον δυο) έως 07 βαθμούς κελσίου, στη δυτική Μακεδονία έως 04 βαθμούς κελσίου.

 

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες με πιθανότητα ασθενών χιονοπτώσεων στα ηπειρωτικά ορεινά.Ανεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στο Ιόνιο 6 μποφόρ .Θερμοκρασια: από 03 έως 14 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο από -03 (μείον 03) έως 08 βαθμούς κελσίου.

 

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές η χιονόνερο και στα ορεινά – ημιορεινά ασθενείς χιονοπτώσεις.Ανεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα ανατολικά και τα νότια 7 τοπικά 8 μποφόρ.Θερμοκρασια: από 02 έως 08 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια και τα ανατολικά κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

 

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές η χιονόνερο. Τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά, κυρίως της Κρήτης.Ανεμοι: βόρειοι 7 με 8 μποφόρ.Θερμοκρασια: από 06 έως 10 βαθμούς κελσίου.

 

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: γενικά αίθριος και μόνο στα βόρεια θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις.Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση στα βόρεια.Θερμοκρασια: από 06 έως 13 και στα βόρεια από 02 έως 08 βαθμούς κελσίου.

 

Αττική

Καιρός: νεφώσεις με ασθενείς βροχές η χιονόνερο κυρίως στα ανατολικά και βόρεια. Στα ορεινά ασθενείς χιονοπτώσεις, από το βράδυ πιθανόν και στα ημιορεινά.Ανεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα ανατολικά 7 και πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ.Θερμοκρασια: από 04 έως 07 βαθμούς κελσίου. Στα ανατολικά και τα βόρεια η μεγίστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

 

Θεσσαλονίκη

Καιρός: νεφώσεις με πιθανότητα για χιονόνερο και στα ορεινά για ασθενείς χιονοπτώσεις.Ανεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά έως 6 μποφόρ.Θερμοκρασια: από 03 έως 07 βαθμούς κελσίου.

 

 

Πρόγνωση για αύριο Τρίτη 14-02-2017

Καιρός: στη δυτική και στη βόρεια Ελλάδα τοπικές νεφώσεις και γρήγορα γενικά αίθριος. Στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Κυκλάδες και την Κρήτη νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες βροχές η χιονόνερο. Λίγα χιόνια στα ηπειρωτικά ορεινά, στα βόρεια και κεντρικά ημιορεινά και στα ορεινά της Κρήτης. Από το απόγευμα βαθμιαία βελτίωση.Ανεμοι: στα δυτικά ανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώραΒόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 και πρόσκαιρα 8 μποφόρ με μικρή εξασθένηση το βράδυ.Θερμοκρασια: σε χαμηλά επίπεδα. Παγετός κατά τόπους τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά.

 

Καιρός Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε