Τρίτη, 23 Απρ.
22oC Αθήνα

Καιρός: Χιονιάς προ των πυλών! Στα “λευκά” το Σάββατο η Αττική [χάρτες]

Καιρός: Χιονιάς προ των πυλών! Στα “λευκά” το Σάββατο η Αττική [χάρτες]

Με ισχυρές βροχές και καταιγίδες από τα νησιά του Ιονίου και τις παραθαλάσσιες περιοχές της δυτικής χώρας ξεκίνησε το κύμα κακοκαιρίας που έρχεται να βάλει τη χώρα ξανά στην… κατάψυξη. Μέχρι το βράδυ, κατά τόπους, τα φαινόμενα θα επεκταθούν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα, τις Κυκλάδες και την Κρήτη.

Χιόνια θα πέσουν ακόμη και στα πεδινά και οι χιονοπτώσεις αναμένεται να είναι πυκνές κατά τόπους μέχρι το απόγευμα στα βόρεια και από το βράδυ στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια. Κατά τη διάρκεια της νύχτας πιθανόν να χιονίσει και στα βόρεια προάστια της Αττικής!

Αν και το πρωί της Παρασκευής, ανήμερα των Θεοφανίων, επετράπη ξανά ο απόπλους των πλοίων από τα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας, οι άνεμοι παραμένουν θυελλώδεις και στο Αιγαίο η έντασή τους θα φτάσει μέχρι και τα 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα ξεκινήσει τη… “βουτιά” της από τα βόρεια, όπου ο υδράργυρος θα πέσει αρκετά κάτω από το μηδέν.

ΔΕΙΤΕ ΣΤΟΥΣ ΧΑΡΤΕΣ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΧΙΟΝΙΑ ΣΗΜΕΡΑ

Το Σάββατο (07.01.2017) οι χιονοπτώσεις θα είναι κατά τόπους έντονες στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την Πελοπόννησο, την ανατολική νησιωτική χώρα και την Κρήτη ενώ τοπικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα νότια παραθαλάσσια τμήματα. Το κρύο παραμένει και κατά τόπους στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός! Το… κρύο θα μας “συντροφεύσει” μέχρι και τη Δευτέρα (09.01.2016).

ΔΕΙΤΕ ΣΤΟΥΣ ΧΑΡΤΕΣ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΧΙΟΝΙΑ

Ο καιρός σήμερα – Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ

Μακεδονία, Θράκη – Καιρός: στη Μακεδονία νεφώσεις με χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές μέχρι το απόγευμα. Στη Θράκη αρχικά νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο και μεμονωμένες καταιγίδες στα παραθαλάσσια και γρήγορα χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία τοπικά 7 με 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: από -08 έως 06 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία κατά τόπους 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος – Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές τις πρωινές ώρες στα νησιά του Ιονίου και στις παραθαλάσσιες περιοχές. Χιονοπτώσεις αρχικά στα ορεινά και σε περιοχές της Ηπείρου με χαμηλότερο υψόμετρο και βαθμιαία και στα υπόλοιπα, οι οποίες κυρίως στα βόρεια θα είναι κατά τόπους πυκνές μέχρι το απόγευμα. Άνεμοι: βορειοδυτικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο 7 τοπικά 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 03 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος – Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα νότια σποραδικές καταιγίδες μέχρι το απόγευμα. Χιονοπτώσεις στα ορεινά και σε πεδινές περιοχές της βόρειας Θεσσαλίας και βαθμιαία και στα υπόλοιπα, οι οποίες από το βράδυ θα πυκνώσουν στην ανατολική Θεσσαλία, την Εύβοια και την ανατολική Στερεά. Άνεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ και βαθμιαία βόρειοι με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: από 00 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη – Καιρός: νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές μέχρι το βράδυ. Χιονοπτώσεις στα ορεινά της Κρήτης από το απόγευμα. Άνεμοι: νοτιοδυτικοί 7 με 8 και βαθμιαία από τα βόρεια βόρειοι βορειοδυτικοί 6 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 09 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα – Καιρός: νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές αρχικά στα νησιά ανατολικού Αιγαίου και βαθμιαία και στα Δωδεκάνησα. Από το απόγευμα στα βόρεια χιονόνερο ή χιόνι. Άνεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 7 με 8 και το πρωί τοπικά 9 μποφόρ και βαθμιαία στα βόρεια βορειοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 6 με 8 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική – Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές. Από το απόγευμα χιονοπτώσεις στα ορεινά και κατά τη διάρκεια της νύχτας και στα ημιορεινά και πιθανόν στα βόρεια προάστεια. Άνεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ και βαθμιαία βόρειοι με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: από 01 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη – Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες χιονοπτώσεις. Άνεμοι: βορειοδυτικοί 5 με 6 και βαθμιαία στο Θερμαϊκό έως 7 με 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: από -04 έως 04 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο Σάββατο 07-01-2017: νεφώσεις με παροδικές χιονοπτώσεις, οι οποίες θα είναι κατά τόπους πυκνές στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την Πελοπόννησο, την ανατολική νησιωτική χώρα και την Κρήτη ενώ τοπικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα νότια παραθαλάσσια τμήματα. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στα πελάγη τοπικά 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: σε σημαντική πτώση. Παγετός κατά τόπους ισχυρός στα ηπειρωτικά.

Πηγή χαρτών: meteociel.fr

Καιρός Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε