Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Η “Μέδουσα” θα “ηλεκτρίσει” όλη την χώρα! Εκατοντάδες κεραυνοί, βροχές και θερμοκρασίες χειμώνα

Η “Μέδουσα” θα “ηλεκτρίσει” όλη την χώρα! Εκατοντάδες κεραυνοί, βροχές και θερμοκρασίες χειμώνα

Καλοκαίρι; Winter is coming. Όχι μόνο γιατί αρχίζει το Game of Thrones αλλά γιατί έτσι… αποφάσισε η «Μέδουσα», όπως ονομάζεται – σύμφωνα με το northmeteo.gr- το φαινόμενο που θα πλήξει τις επόμενες ώρες τη χώρα και θα μετατρέψει τον Ιούνιο σε… χειμώνα!

Από την Παρασκευή η ΕΜΥ έχει προειδοποιήσει ότι ο καιρός θα αρχίσει να “χαλάει” από το βράδυ του Σαββάτου προς την Κυριακή, με κύρια χαρακτηριστικά του τις ισχυρές βροχές και τις καταιγίδες. Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Σάκη Αρναούτογλου τα φαινόμενα θα φέρουν… πολύ νερό.

Η «Μέδουσα» αναμένεται να πλήξει μεγάλο μέρος της κεντρικής και βόρειας χώρας. Η επιδείνωση, αναφέρει το northmeteo.gr, θα ξεκινήσει από το μεσημέρι της Κυριακής και από τα βόρεια, όπου οι συννεφιές θα ακολουθηθούν από ισχυρές βροχές με μεγάλη διάρκεια και ένταση, καταιγίδες και ίσως χαλαζοπτώσεις.

Μέχρι τη Δευτέρα (17.07.2017) το βράδυ, η Θεσσαλία, η Μακεδονία, οι Σποράδες και η Εύβοια θα δέχονται έντονες βροχές ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει θεαματική πτώση και θα φτάσει σε επίπεδα Οκτωβρίου!

Η βελτίωση του καιρού αναμένεται από την Τρίτη και προς το τέλος της εβδομάδας η θερμοκρασία θα επανέλθει σε… καλοκαιρινά επίπεδα.

Ο χάρτης

Στον παρακάτω χάρτη φαίνεται το που θα χτυπήσει η κακοκαιρία και ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

Περιοχές με κόκκινο: Σε αυτά τα τμήματα (ανατολική Θεσσαλία, Σποράδες, ανατολική Εύβοια, ακτές Θερμαϊκού και νότια Χαλκιδική) οι βροχές που θα ξεκινήσουν από Κυριακή μεσημέρι μέχρι Δευτέρα βράδυ, θα έχουν ιδιαίτερα μεγάλη ένταση και διάρκεια.
Περιοχές με κίτρινο: Σε αυτά τα τμήματα, οι βροχές θα έχουν διάρκεια και ένταση.
Περιοχές με πράσινο: Εδώ, οι βροχές ή και οι καταιγίδες, θα είναι πολύ πιο τοπικές.

Το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ αναφέρει

Σημαντική μεταβολή του καιρού προβλέπεται από τις βραδινές ώρες του Σαββάτου (15-07-2017) και από τα βόρεια με κύρια χαρακτηριστικά:

Α. Τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες που δεν αποκλείεται να συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις και

Β. Τους θυελλώδεις ανέμους

Πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν:

1. Την Κυριακή (16/07/2017): Η Μακεδονία, η Ήπειρος, η δυτική Στερεά, κατά περιόδους τα νησιά του Ιονίου και βαθμιαία η Θεσσαλίας, οι Σποράδες, η δυτική Πελοπόννησος και από το βράδυ η ανατολική Στερεά, η Εύβοια και η βορειοανατολική Πελοπόννησος.

2. Τη Δευτέρα (17/07/2017): Τις πρωινές ώρες η δυτική Μακεδονίας, η δυτική Στερεά, τα νοτιότερα νησιά του Ιονίου, η δυτική και νότια Πελοπόννησος. Καθ’ όλη τη διάρκεια η κεντρική Μακεδονία, η Θεσσαλία, οι Σποράδες, η ανατολική Στερεά (περιλαμβανομένης πρόσκαιρα και της Αττικής), η Εύβοια, η βορειοανατολική Πελοπόννησος και πρόσκαιρα η ανατολική Μακεδονία, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και πιθανόν τα βορειότερα νησιά των Κυκλάδων και η Θράκη.

3. Επισημαίνεται ότι τα φαινόμενα κατά τόπους στην κεντρική Μακεδονία (κυρίως στην Πιερία, Χαλκιδική και Θερμαϊκό), τη Θεσσαλία, τις Σποράδες και την Εύβοια θα είναι ιδιαιτέρως ισχυρά.

Η πρόγνωση του καιρού για την Κυριακή

Στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρειά νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και τις Σποράδες θα είναι κατά τόπους ισχυρές και δεν αποκλείεται να συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις. Βόρειοι άνεμοι τοπικά στο Αιγαίο 6 μποφόρ με τάση ενίσχυσης από το βράδυ στα βόρεια. Η θερμοκρασία σε πτώση.

Μακεδονία, Θράκη – Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες στη Μακεδονία και πιθανόν από τη νύχτα στη Θράκη θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ με ενίσχυση από τη νύχτα στα ανατολικά. Θερμοκρασία: από 14 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος – Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες αρχικά στα βόρεια και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές στην Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, πρόσκαιρα στα νησιά του Ιονίου και από τη νύχτα στη δυτική Πελοπόννησο. Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία στο Ιόνιο βόρειοι βορειοδυτικοί τοπικά 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 19 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος – Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες αρχικά στα βόρεια και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές στη Θεσσαλία, τις Σποράδες και από το βράδυ στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια και τη βορειοανατολική Πελοπόννησο. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και τοπικά στα ανατολικά 6 μποφόρ με ενίσχυση από τη νύχτα στα βόρεια. Θερμοκρασία: από 18 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη – Καιρός: γενικά αίθριος. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα – Καιρός: γενικά αίθριος. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 22 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Αττική – Καιρός: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες από τη νύχτα τα φαινόμενα ενταθούν. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και τοπικά στα ανατολικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 23 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη – Καιρός: νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες θα είναι κατά περιόδους ισχυρές. Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και από το απόγευμα τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε