Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Καιρός: “Ποδαρικό” στο 2018 με νέο κύμα κακοκαιρίας!

καιρός
Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

– Αίθριος θα είναι ο καιρός την Πρωτοχρονιά
– Αλλαγή του σκηνικού από την ερχόμενη Τρίτη (02.01.2018), σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιάννη Καλλιάνο
– Έρχονται βροχές και χιόνια
– Αναλυτικά πού θα “χτυπήσει” το νέο κύμα κακοκαιρίας

Αίθριος θα είναι ο καιρός την παραμονή και ανήμερα της Πρωτοχρονιάς. Στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, αναμένεται να υποδεχθούν το 2018 με ηλιοφάνεια και χαμηλές θερμοκρασίας (νωρίς το πρωί και αργά το βράδυ), σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο.

καιρός

Ωστόσο, σύμφωνα με τον γνωστό μετεωρολόγο του Epsilon, ο καιρός θα παρουσιάσει ραγδαία επιδείνωση από την δεύτερη κιόλας ημέρα του νέου έτους. Το νέο κύμα κακοκαιρίας οφείλεται στα συνεχόμενα βαρομετρικά χαμηλά που θα προσεγγίσουν την χώρα μας από την ερχόμενη Τρίτη.

Βροχές και πιθανές καταιγίδες

Σύμφωνα με τον κ. Καλλιάνο, από τα δυτικά της χώρας θα ξεκινήσουν κατά τη διάρκεια της Τρίτης οι βροχοπτώσεις και οι πιθανές καταιγίδες. Όμως πολύ γρήγορα τα φαινόμενα θα επεκταθούν στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Έτσι, από το αργά βράδυ της Τρίτης (αν διατηρηθούν τα υπάρχοντα δεδομένα) αναμένονται βροχές και στην Αττική.

Κατά τη διάρκεια του δεύτερου μισού της ερχόμενης εβδομάδας, όχι μόνο θα εκδηλώνονται βροχές. Φαίνεται ότι και ψυχρές αέριες μάζες θα κατηφορίσουν προς τη χώρα μας, με αποτέλεσμα, να εκδηλωθούν και χιονοπτώσεις που ενδεχομένως στη βόρεια Ελλάδα να απασχολήσουν και αρκετά χαμηλότερα υψόμετρα και όχι μόνο τα ορεινά.

Από νοτιάδες σε… βοριάδες

Αρχικά, από την Τρίτη, οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις. Γι’αυτό και θα εκδηλωθούν αρκετές βροχοπτώσεις αλλά και τοπικές καταιγίδες. Όμως, στο δεύτερο μισό της νέας εβδομάδας θα στραφούν σε βοριάδες με αποτέλεσμα την πτώση της θερμοκρασίας (όχι όμως σε ακραίες τιμές) και τις τοπικές χιονοπτώσεις, όχι μόνο στα ορεινά.

Καιρός Τελευταίες ειδήσεις