Τρίτη, 19 Μαρ.
18oC Αθήνα

Καιρός: Έρχονται βροχές και καταιγίδες από Δευτέρα

Καιρός: Έρχονται βροχές και καταιγίδες από Δευτέρα
Φωτογραφία Αρχείου Eurokinissi

Ο καιρός κάνει ξανά τα δικά του! Ένα Σαββατοκύριακο με τον υδράργυρο στους 38 βαθμούς. Μια Δευτέρα με… βροχές. Και μετά, επιστροφή στα φυσιολογικά!

Αυτή τουλάχιστον είναι η πρόγνωση για τον καιρό των επόμενων ημερών από τον μετεωρολόγο Γιάννη Καλλιάνο. Όπως συνηθίζει, την ανέβασε στη σελίδα του στο Facebook και μας προειδοποιεί ότι τη Δευτέρα θα χρειαστούμε ομπρέλα!

Σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο, ο καιρός αλλάζει από τη Δευτέρα και έρχονται βροχές και καταιγίδες σε μεγάλο μέρος της χώρας. Μέχρι τότε, όμως, θα ζήσουμε ένα Σαββατοκύριακο με ζέστη.

Μέσα στο Σαββατοκύριακο, αναφέρει ο Γιάννης Καλλιάνος, θα εξασθενήσει ελαφρώς το μελτέμι, με αποτέλεσμα να ανέβει λίγο ακόμη η θερμοκρασία. Αλλά καύσωνας δεν θα μας… βρεί. Αλλά η μέση τιμή της θερμοκρασίας στα πεδινά ηπειρωτικά τμήματα θα αγγίξει τους 36-37°C και πιθανώς στις ευπαθείς στη ζέστη περιοχές ακόμη και στους 38°C.

Ο καιρός, όμως, αλλάζει από τη Δευτέρα. Σταδιακά θα υποχωρήσει η θερμοκρασία και ειδικά την Τρίτη θα βρεθεί και αρκετά κάτω από την μέση τιμή για την εποχή, μιας και στις περισσότερες περιοχές της χώρας δεν θα ξεπεράσει τους 31-32°C.

Επίσης, οι συνθήκες θα ευνοούν ακόμη περισσότερο τις κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες. Οι περιοχές που θα επηρεαστούν περισσότερο θα είναι αρχικά τα ηπειρωτικά τμήματα και αργότερα (την Τρίτη) και περιοχές του βορείου Αιγαίου. Τοπικές βροχές θα εκδηλωθούν μέχρι και στην Κρήτη.

Δείτε τον χάρτη

Βροχή και την Αττική

Δεν αποκλείεται, αν διατηρηθούν τα προγνωστικά στοιχεία, η Δευτέρα (21.08.2017) να είναι ιδιαίτερα βροχερή και στην Αττική, με τοπικές βροχές και πιθανές τοπικές καταιγίδες. Οι περιοχές που θα επηρεαστούν περισσότερο θα είναι τα δυτικά, κεντρικά και βόρεια τμήματα του νόμου.

Δεν αποκλείεται (αν και δεν είναι πολύ πιθανό) να εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή μπόρες και στα νοτιότερα τμήματα. Το χρονικό διάστημα που θα εκδηλωθούν αυτά τα φαινόμενα θα είναι κυρίως από το μεσημέρι της Δευτέρας μέχρι και το απόγευμα.

Υποχώρηση από την Τρίτη

Θα είναι μια μίνι κακοκαιρία… εξπρές. Από την Τρίτη τα φαινόμενα εξασθενήσουν. Κατά το πέρασμά τους, θα απασχολήσουν κυρίως τις βορειοανατολικές περιοχές και κατά τόπους τμήματα της κεντρικής και νότιας ηπειρωτικής Ελλάδας.

Στη συνέχεια ο καιρός θα βελτιωθεί και η θερμοκρασία σταδιακά θα επανέλθει στα φυσιολογικά για την εποχή.

Δείτε τον χάρτη

Όλο το post του Γιάννη Καλλιάνου

Καιρός Τελευταίες ειδήσεις