Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 30 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Μπράουν: Ο πόλεμος στο Ιράκ ήταν σωστός

Μπράουν: Ο πόλεμος στο Ιράκ ήταν σωστός
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 05.03.2010 | 21:02
Πρώτη δημοσίευση: 05.03.2010 | 21:02

Ο πόλεμος στο Ιράκ ήταν σωστός” δήλωσε ο βρετανός πρωθυπουργός Γκόρντον Μπράουν ενώπιον της Επιτροπής που διερευνά τη βρετανική ανάμειξη στον πόλεμο του Ιράκ.

Ο Μπράουν υποστήριξε ότι οι πληροφορίες που είχε ως υπουργός Οικονομίας στην κυβέρνηση του Τόνι Μπλερ, τον κάνουν να θεωρεί ότι “η απειλή του Ιράκ έπρεπε να αντιμετωπιστεί. Συμπλήρωσε ότι το Ιράκ παραβίαζε συστηματικά τα ψηφίσματα του ΟΗΕ, πράγμα που είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο όταν συμβαίνει από κυβερνήσεις με αμφίβολη νομιμότητα (σ.σ. αναφερόμενος στο καθεστώς Σαντάμ).

Αν η διεθνής κοινότητα δεν αντιδρούσε συσπειρωμένη για το Ιράκ, θα βρισκόταν σε κίνδυνο όλη η νέα διεθνής τάξη πραγμάτων που προσπαθούμε να εγκαθιδρύσουμε” τόνισε ο Μπράουν. 

Σημειώνεται ότι η κρίσιμη για την εικόνα του, παρουσία του βρετανού πρωθυπουργού ενώπιον της Επιτροπής, λαμβάνει χώρα μόλις λίγες εβδομάδες από τις εθνικές εκλογές, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν αρχές Μαΐου. 

ΙΤΝ - Ο Μπράουν εξηγεί γιατί ο πόλεμος του Ιράκ ήταν σωστόςΠατέρας βρετανού στρατιώτη που σκοτώθηκε στο Ιράκ   Διαδώστε αυτό το άρθρο