Τρίτη, 19 Μαρ.
18oC Αθήνα

1.100 οι νεκροί στην Ινδονησία

1.100 οι νεκροί στην Ινδονησία
,

Φόβους οτι θα αυξηθεί πολύ ο αριθμός των θυμάτων εκφράζει ο ΟΗΕ.

         “Υπάρχουν ακόμη πολλές εκατοντάδες τραυματίες και φοβάμαι ότι ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί” , ο είπε ο επικεφαλής του ΟΗΕ για ανθρωπιστικές υποθέσεις Τζον Χολμς, ο οποίος συντονίζει την παροχή έκτακτης ανάγκης.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό επιζώντων είναι πολύ δύσκολες λόγω της βροχής, αλλά και της έλλειψης μηχανημάτων.

Πολλοί κάτοικοι της Πανταάγκ ψάχνουν απεγνωσμένοι τους συγγενείς τους, όπως η 49χρονη Αντριάνα που περιμένει μπροστά στα ερείπια του σχολείου της κόρης της. “Είμαι εδώ από χθες και προσεύχομαι να είναι ζωντανή”, δήλωσε.

 Μέχρι τώρα έχουν ανασυρθεί 17 παιδιά από τα ερείπια: εννιά ζωντανά και οκτώ νεκρά.

Τα ήδη πρώτης ανάγκης μπορούν να φτάσουν στην περιοχή μέσω αέρος ή θαλάσσης, αφού οι περισσότεροι δρόμοι έχουν αποκλειστεί από τις κατολισθήσεις. Σε ορισμένα χωριά γύρω από την Παντανγκ μόνο το 5% των σπιτιών έχουν παραμείνει όρθια.

Αρκετοί κάτοικοι της Παντάνγκ, σημαντικό λιμάνι στον Ινδικό με περίπου ένα εκατομμύριο κατοίκους, αποφάσισαν να εγκαταλείψουν την πόλη φοβούμενοι ότι από τους μετασεισμούς μπορεί να προκληθεί τσουνάμι.

Μέχρι τώρα δεν έχει γίνει γνωστό αν υπάρχουν θύματα ή ζημιές από το νέο σεισμό.

   Η Ευρωπαϊκή Ένωση ανακοίνωσε ότι αποστέλλει βοήθεια 3 εκατομμυρίων ευρώ, στα οποία η Γερμανία προσέθεσε μεμονωμένα ως χώρα, 1 εκατομμύριο ευρώ, σε είδη πρώτης ανάγκης.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε