Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

1,3 εκατομμύρια θέσεις εργασίας θα χαθούν μέχρι το 2015

Ο βρετανός υπουργός Οικονομικών Τζορτζ Οσμπορν. ΦΩΤΟ REUTERS
Ο βρετανός υπουργός Οικονομικών Τζορτζ Οσμπορν. ΦΩΤΟ REUTERS
Ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας μίλησε για τα πιο σκληρά σενάρια που περιμένουν την βρετανική οικονομία μετά τον έκτακτο προϋπολογισμό….

 

Περίπου 1,3 εκατομμύρια θέσεις εργασίας θα χαθούν μέχρι το 2015 λόγω των σκληρών περικοπών που θα γίνουν στην βρετανική οικονομία κάτι που ίσως γίνει και στην χώρα μας αφού τα μέτρα που έχει πάρει η ελληνική κυβέρνηση μετά από εντολές της Τρόικας είναι εξίσου σκληρά.
 
Ο βρετανός υπουργός Οικονομικών Τζορτζ Όσμπορν δήλωσε πως οι εκτιμήσεις της κυβέρνησης είναι πως μέχρι το 2015 θα χαθούν 600,000 θέσεις στον δημόσιο τομέα και 700,000 θέσεις στον ιδιωτικό τομέα.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Guardian οι θέσεις αυτές θα χαθούν λόγω του έκτακτου προϋπολογισμού που ανακοίνωσε η βρετανική κυβέρνηση σε μια προσπάθεια της να μειώσει το τεράστιο έλλειμμα της χώρας.
 
Όπως αναφέρει η εφημερίδα υπολογίζεται πως περίπου 120,000 θέσεις στο δημόσιο και περίπου 140,000 θέσεις στον ιδιωτικό τομέα θα χάνονται κάθε χρόνο για τα επόμενα χρόνια κάτι που αναμένεται να εκτοξεύσει και την ανεργία στην Βρετανία.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε