Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

1.400 θύματα μόνο τον Απρίλιο!

REUTERS
REUTERS
Ρεκόρ δολοφονιών μέσα στον Απρίλιο από την δράση συμμοριών του οργανωμένου εγκλήματος στο Μεξικό. 1.400 νεκροί και ο αριθμός σοκάρει.
Ο απολογισμός των θυμάτων από ενέργειες που αποδίδονται στη δράση συμμοριών του οργανωμένου εγκλήματος στο Μεξικό ανήλθε τον Απρίλιο στους 1.400 νεκρούς, τον βαρύτερο μέσα σ’ ένα μήνα αφότου η κυβέρνηση της χώρας κήρυξε το λεγόμενο “πόλεμο κατά των ναρκωτικών” στα τέλη του 2006.
 
Ο προηγούμενος υψηλότερος απολογισμός ήταν οι 1.322 δολοφονίες που είχαν καταγραφεί τον Αύγουστο του 2010, ανέφερε η καθημερινή εφημερίδα Milenio την Κυριακή.
 
Οι περισσότεροι φόνοι του Απριλίου σημειώθηκαν στο βόρειο Μεξικό, κατά την τάση των τελευταίων μηνών, όπου τα καρτέλ συνεχίζουν να μάχονται για τον έλεγχο επί των οδών διαμετακομιδής ναρκωτικών και εμπορίας ανθρώπων.
 
Περίπου 450 από τα θύματα βρέθηκαν σε μαζικούς τάφους, όπου τα καρτέλ προσπαθούν να κρύψουν τις μακάβριες σοδειές τους. Πολλά από τα θύματα ήταν μετανάστες από χώρες νοτίως του Μεξικού που προσπαθούσαν να φθάσουν στο έδαφος των ΗΠΑ.
 
Το 2010 στο Μεξικό δολοφονήθηκαν πάνω από 15.000 άνθρωποι.
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε