Τρίτη, 16 Απρ.
23oC Αθήνα

1.800 θέσεις εργασίες καταργεί η Nokia

ΦΩΤΟ REUTERS

Μπορεί τα αποτελέσματα του τριμήνου για τη Nokia να είναι θετικότερα από ό,τι ανέμενε, αλλά δε στάθηκαν αρκετά για να αποτραπεί η περικοπή 1.800 θέσεων διεθνώς.

Σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα που δημοσιοποίησε αφότου ανέλαβε τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της ο Στίβεν Έλοπ, η Νokia εμφάνισε καθαρά έσοδα 529 εκ. ευρώ ή 14 σεντς ανά μετοχή έναντι ζημίας 559 εκ. ευρώ ή 15 σεντς ανά μετοχή την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Τα θετικά αποτελέσματα του τριμήνου οφείλονται κυρίως στις πωλήσεις των «έξυπνων» συσκευών τελευταίας γενιάς, προχωρά στην μείωση του προσωπικού της κατά 1.800 άτομα διεθνώς. Η τιμή της μετοχής της σημείωσε άνοδο.

Οικονομικοί αναλυτές εκτιμούσαν τη διαμόρφωση της κερδοφορίας στα 182,5 εκ. ευρώ. Η αξία των πωλήσεων της εταιρίας αυξήθηκε κατά 5% στο επίπεδο των 10,3 δισ. ευρώ.

Η Nokia πώλησε 26,5 εκ.«έξυπνες» συσκευές στη διάρκεια του τρίτου τριμήνου, ήτοι 61% περισσότερες έναντι της αντίστοιχης περυσινής περιόδου και σαφώς περισσότερες των εκτιμήσεων των αναλυτών. Η Espoo, το τμήμα της Nokia που δραστηριοποιείται μόνο στη Φινλανδία προσπαθεί να ανακτήσει το μερίδιό της στην αγορά των ευφυών συσκευών, το οποίο σμικρύνθηκε στη διάρκεια της προηγουμένης τριετίας καθώς το καταναλωτικό κοινό εμφανίστηκαν να προτιμούν συσκευές όπως το iPhone της Apple και όσες χρησιμοποιούν την πλατφόρμα Android της διαδικτυακής μηχανής αναζήτησης Google.

Η Nokia ανακοίνωσε εκτιμήσεις της ότι κατά το τελευταίο τρίμηνο του έτους η αξία των πωλήσεων της θα ανέλθει σε ποσό μεταξύ 8,2 δισ. ευρώ και 8,7 δισ. ευρώ. Οι μετοχές της εταιρίας σημείωναν άνοδο τιμής 9,1% στα 8,42 ευρώ περί το μέσο της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου του Ελσίνκι.

Ωστόσο, όλα τα παραπάνω δεν ήταν ικανά για να «γλιτώσουν» 1.800 θέσεις εργασίας παγκοσμίως. «Η Nokia ανακοίνωσε προς τους υπαλλήλους της τα σχέδια της επιχείρησης για την επιτάχυνση της αναδιοργάνωσής της και τη βελτίωση της αποτελεσματικότητάς της», ανακοίνωσε η εταιρία.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε