Τρίτη, 23 Απρ.
19oC Αθήνα

1 εκατ. δολάρια αμοιβή για έναν πράκτορα του FBI

Ο Μίλερ έκανε την ανακοίνωση αυτή παρουσία της συζύγου του αγνοούμενου και περίπου σαράντα νυν και πρώην πρακτόρων του FBI που είχαν συγκεντρωθεί για να της εκφράσουν την υποστήριξή τους.

Ο διευθυντής του FBI Ρόμπερτ Μίλερ ανακοίνωσε σήμερα ότι θα δοθεί αμοιβή ύψους ενός εκατομμυρίου δολαρίων σε όποιον παράσχει πληροφορίες που θα οδηγήσουν στον εντοπισμό και την ασφαλή επιστροφή στις ΗΠΑ του πρώην πράκτορα της ομοσπονδιακής αστυνομίας Ρόμπερτ Λέβινσον ο οποίος εξαφανίστηκε μυστηριωδώς πριν από πέντε χρόνια στο Ιράν.

“Ελπίζουμε ότι η αμοιβή αυτή θα ενθαρρύνει όποιον διαθέτει πληροφορίες για τον Μπομπ και τους απαγωγείς του, να επικοινωνήσει με το FBI”, είπε ο Τζέιμς Μακτζάνκιν, ο υποδιευθυντής της υπηρεσίας στην Ουάσινγκτον. Διευκρίνισε ότι η αστυνομία ενδιαφέρεται για κάθε πληροφορία που υπάρχει από την ημέρα της εξαφάνισης του Λέβινσον στο νησί Κις του Ιράν “μέχρι και σήμερα”.

Ο Λέβινσον, που στις 10 Μαρτίου θα κλείσει τα 64 χρόνια του, είχε αποχωρήσει από το FBI πριν από μια δεκαετία. Εργαζόταν έκτοτε ως ιδιωτικός ντετέκτιβ και εξαφανίστηκε στις 9 Μαρτίου 2007 στο νησί Κις ενώ ερευνούσε μια υπόθεση λαθρεμπορίας τσιγάρων. Έκτοτε, δεν υπάρχει καμία πληροφορία για το πού βρίσκεται ή ποιοι ευθύνονται για την εξαφάνισή του.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ είχε ανακοινώσει πέρυσι ότι υπάρχουν ενδείξεις πως ο Λέβινσον είναι ζωντανός και κρατείται κάπου στη νοτιοδυτική Ασία. Η περιοχή αυτή περιλαμβάνει το Αφγανιστάν, το Ιράν και το Πακιστάν.

Ο Λέβινσον πάσχει από διαβήτη και υπέρταση, γεγονός που εντείνει την ανησυχία της οικογένειάς του και των αρχών για την κατάστασή του. “Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψω τον εφιάλτη που ζούμε εγώ και η οικογένειά μου εδώ και πέντε χρόνια”, είπε στους δημοσιογράφους η σύζυγός του, Κριστίν.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε