Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

1 στους 4 μαθητές λυκείου μεθά υπερβολικά κι απότομα

1 στους 4 μαθητές λυκείου μεθά υπερβολικά κι απότομα

Τώρα στους άρρενες, 4 στους 10 καταναλώνουν, στο λύκειο, αλκοόλ και περισσότεροι από 24% μεθούν υπερβολικά και πολύ απότομα.

Στις ΗΠΑ, ένας μαθητής λυκείου και μια νεαρή έφηβη στους τέσσερις, μεθά υπερβολικά, και πολύ απότομα, προκύπτει από την έρευνα των υγειονομικών αρχών, που ολοκληρώθηκε στις αρχές του 2010 με τη συμμετοχή 412 χιλιάδων ενηλίκων και 16 χιλιάδων μαθητών λυκείου. Οι πλέον επιρρεπείς σε αυτήν την πρακτική–πάρα πολύ αλκοόλ σε πολύ λίγο χρόνο (binge drinking)–είναι οι νεαροί μαύροι των μεσαίων εισοδημάτων, προκύπτει από την έρευνα.

Σύμφωνα με το ‘Κέντρο Ελέγχου-πρόληψης αμερικανικών ασθενειών’, ποσοστό 15,2% των πολιτών μεθούν κατ’αυτόν τον τρόπο, από αυτούς το 20,7% είναι άνδρες και το 10% γυναίκες.

Τώρα στους άρρενες, 4 στους 10 καταναλώνουν, στο λύκειο, αλκοόλ και περισσότεροι από 24% μεθούν υπερβολικά και πολύ απότομα, ένα ποσοστό παραπλήσιο με αυτό των συνομήλικων γυναικών (23,4%).

Η ανωτέρω πρακτική υιοθετείται πολύ από τους λευκούς μη-ισπανόφωνους (16% λευκοί, έναντι 10,3% μαύροι). Προκύπτουν, πρακτικά, αμετάβλητα ποσοστά σε βάθος χρόνου 15 ετών, μόνον που το ποσοστό των μαθητών λυκείου και των δύο φύλων μειώθηκε από το 30%, πριν 15 έτη, στο περίπου 24% τώρα.

Επίσης, οι κερδίζοντες 75 χιλιάδες δολάρια και άνω, ετησίως, εθίζονται στο αλκοόλ σε ποσοστό πολύ κοντά στο 20%, ενώ οι φτωχοί από την πλευρά τους μεθούν υπερβολικά απότομα με ποσοστό μόλις 12%.

Γενικώς, ένας Αμερικανός στους τρεις κάνει συχνά χρήση αλκοόλ, και δύο μαθητές λυκείου στους τρεις.

Έτσι, 79 χιλιάδες άνθρωποι νεαρής ηλικίας χάνουν από τον αλκοολισμό τη ζωή τους, τελευταία, στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε