Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΒΑΣΕΙΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ 26 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

10 Ρώσοι κατάσκοποι στα χέρια του FBI!

10 Ρώσοι κατάσκοποι στα χέρια του FBI!
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 29.06.2010 | 11:30
Πρώτη δημοσίευση: 28.06.2010 | 23:44

Αίσθηση προκαλεί η είδηση πως 10 άτομα, που φέρονται να είναι Ρώσοι κατάσκοποι, συνελήφθησαν στις ΗΠΑ ύστερα από συντονισμένη επιχείρηση του FBI.

Σύμφωνα με το FBI οι συλλήψεις προέκυψαν ύστερα από μια μακρόχρονη έρευνα σε τέσσερις Πολιτείες, στη Νέα Υόρκη, το Νιού Τζέρσεϊ, τη Βοστώνη και τη Βόρεια Βιρτζίνια. Οι 8 από τους 10 συλληφθέντες φέρονται να βρίσκονταν σε μακροχρόνιες αποστολές και μάλιστα με ισχυρή κάλυψη, ενώ οι άλλοι δύο είχαν μικρότερο ρόλο στο ρωσικό πρόγραμμα κατασκοπείας.

Όλοι οι συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν στο δικαστήριο. Ήδη τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για συνομωσία και ενέργεια κατά ξένου κράτους, χωρίς κοινοποίηση του γενικού Εισαγγελέα των ΗΠΑ, το οποίο επιφέρει ποινή φυλάκισης έως πέντε χρόνια. Δυο από τους συλληφθέντες για συνωμοσία με στόχο το ξέπλυμα χρήματος, που επιφέρει ποινή φυλάκισης έως και 20 χρόνια.

Το περιστατικό αναμένεται να προκαλέσει ένταση στις καλές σχέσεις ΗΠΑ - Ρωσίας. Ήδη ο υπουργός εξωτερικών Σεργκέι Λαβροφ ζήτησε από τις ΗΠΑ να δώσουν εξηγήσεις και λεπτομέρειες για τα άτομα αυτά και το πως κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι 10 αυτοί άνθρωποι είναι κατάσκοποι.    Διαδώστε αυτό το άρθρο