Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

10 εκατομμύρια υπογραφές για παραίτηση Μπερλουσκόνι

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ, REUTERS

Την παραίτηση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι απαιτεί το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα και για αυτό μάζεψε 10 εκατομμύρια υπογραφές!

Η πρόεδρος του κόμματος, Ρόζι Μπίντι, παρέδωσε στον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ, Τζάνι Λέτα, έκκληση με δέκα εκατομμύρια υπογραφές που οι δημοκρατικοί συνέλεξαν τον τελευταίο ενάμιση μήνα.

«Κύριε πρωθυπουργέ, ντροπιάσατε την Ιταλία στα μάτια όλου του κόσμου. Δεν διαθέτετε πλέον την αξιοπιστία για να ζητήσετε από τους πολίτες να συμβάλουν σε μια πραγματική αλλαγή και με την ανικανότητά σας να κυβερνήσετε η χώρα οπισθοδρομεί διαρκώς. Πρέπει, λοιπόν, να φύγετε», αναφέρεται στην έκκληση του μεγαλύτερου κόμματος της ιταλικής αντιπολίτευσης.

Καθώς η Ρόζι Μπίντι διάβαινε την πύλη του κυβερνητικού μεγάρου Παλάτσο Κίτζι, υποστηρικτές του Δημοκρατικού Κόμματος διαδήλωναν στην διπλανή στοά Κολόνα, με συνθήματα όπως «παραίτηση αμέσως» και «το κυβερνητικό μέγαρο δεν είναι η βίλα του Άρκορε».

Εκπρόσωποι του μπερλουσκονικού “Λαού της Ελευθερίας”, κατήγγειλαν ότι η συλλογή υπογραφών της κεντροαριστεράς δεν είναι αξιόπιστη, διότι στον ιστότοπο των Δημοκρατικών μπορεί κανείς να εντοπίσει άκυρες υπογραφές, όπως “Χίτλερ”, “Μίκυ Μάους” και “Σκρούτζ”.

“Δεν αποκλείεται να έγιναν και λάθη, αλλά εμείς, δεν χρησιμοποιούμε τις υπογραφές για να επικυρώσουμε υποψηφιότητες όπως εκείνη της Νικόλ Μινέτι, της περιφερειακής συμβούλου της κεντροδεξιάς, η οποία τώρα κατηγορείται για προαγωγή της πορνείας”, απάντησε η Μπίντι.

Το ερχόμενο Σάββατο, όπως έγινε γνωστό, τα κόμματα της κεντροαριστεράς και σειρά οργανώσεων και συνδέσμων πρόκειται να διαδηλώσουν σε 80 πόλεις της χώρας προς υπεράσπιση του ιταλικού συντάγματος και της δημόσιας παιδείας.

Η κινητοποίηση αποτελεί έμμεση απάντηση στις πρόσφατες δηλώσεις του “καβαλιέρε”, ο οποίος είχε τονίσει ότι “ο πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν υπογράφει και στέλνει πίσω στο κοινοβούλιο τους νόμους που δεν αρέσουν στους συμβούλους του”.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε