Ειδήσεις SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ· ΤΖΟΚΕΡ ΚΛΗΡΩΣΗ 17 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

10 μονάδες μπροστά ο Ολάντ

10 μονάδες μπροστά ο Ολάντ
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 26.04.2012 | 19:52
Πρώτη δημοσίευση: 26.04.2012 | 19:47

Ο Ολαντ φέρεται ως νικητής με 55% των ψήφων έναντι 45% του Σαρκοζί, σύμφωνα με σφυγμομέτρηση

Ο υποψήφιος των Σοσιαλιστών Φρανσουά Ολάντ πιστώνεται με το 55% των προθέσεων ψήφου στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία στις 6 Μαΐου, δέκα μονάδες μπροστά από τον απερχόμενο Πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί (45%), σύμφωνα με σφυγμομέτρηση που δόθηκε σήμερα στην δημοσιότητα.

Τα στοιχεία από το TNS Sofres/Sopra Group είναι σταθερά σε σχέση με την τελευταία δημοσκόπηση του ινστιτούτου αυτού.

Το 27% των ερωτηθέντων δεν εξέφρασε πρόθεση ψήφου, έναντι του 25% πριν από μία εβδομάδα.

Το 81% των ερωτηθέντων, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που αποφάσισαν να απέχουν, δηλώνουν σίγουροι για την επιλογή τους, 14% λένε ότι μπορεί ακόμη να αλλάξουν άποψη, και 5% δεν έχει άποψη.

Μεταξύ των ψηφοφόρων του Φρανσουά Ολάντ (ήρθε επικεφαλής στον πρώτο γύρο στις 22 Απριλίου με 28,6% των ψήφων), 94% δηλώνουν ότι είναι σίγουροι για την επιλογή τους και μόνο 6% θα μπορούσαν να αλλάξουν γνώμη.

Για εκείνους του Νικολά Σαρκοζί (27,18% των ψήφων στον πρώτο γύρο), 88% δηλώνουν σίγουροι για την επιλογή τους, ενώ 12% δηλώνουν ότι μπορεί να αλλάξουν άποψη.

Σύμφωνα με την έρευνα αυτή, το 51% των ψηφοφόρων της υποψήφιας της ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν (ήρθε τρίτη στον πρώτο γύρο με 17,9% των ψήφων) θα ψήφιζαν για τον Νικολά Σαρκοζί, αν η ψηφοφορία γινόταν την επόμενη Κυριακή, το 16% θα ψήφιζε τον Φρανσουά Ολάντ και 33% δήλωσαν ότι θα απόσχουν ή θα ψηφίσουν άκυρο ή λευκό.

Το 82% των ψηφοφόρων του υποψηφίου της ριζοσπαστικής αριστεράς Ζαν Λικ Μελανσόν (11,1%) θα ψήφιζε τον Ολάντ, 6% τον Νικολά Σαρκοζί, ενώ 12% δήλωσαν ότι θα απόσχουν ή θα ψηφίσουν άκυρο ή λευκό.

Το 39% των ψηφοφόρων του κεντρώου Φρανσουά Μπαϊρού (9,1% στον πρώτο γύρο) θα ψηφίσει τον Σαρκοζί, το 32% τον Ολαντ, ενώ το 29% δήλωσε ότι θα απόσχει ή θα ψηφίσει άκυρο ή κενό

Διαβάστε

Ζισκάρ Ντ' Εστεν: Δαγκωτό Σαρκοζί

Όλαντ: Αν εκλεγώ, θα ανακουφίσω τους Έλληνες – Προανήγγειλε μνημόνιο κατά της λιτότητας - Κόσμος

    Διαδώστε αυτό το άρθρο