Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

10 νεκροί από επιθέσεις αυτοκτονίας στο Ιράκ

10 νεκροί από επιθέσεις αυτοκτονίας στο Ιράκ
Παράλληλα σήμερα το πρωί μια αυτοκινητοπομπή που μετέφερε και τον υφυπουργό Επιστημών και Τεχνολογίας έπεσε θύμα επίθεσης.
 

Δέκα άνθρωποι έχασαν σήμερα τη ζωή τους σε διαφορετικά επεισόδια βίας στο Ιράκ, μεταξύ των οποίων ένας κάμεραμαν τηλεόρασης αμερικανικών κεφαλαίων σε επίθεση που έγινε στα δυτικά της Βαγδάτης, έγινε γνωστό από νοσοκομειακούς αξιωματούχους και ιατρικές πηγές.

Ο κάμεραμαν Ταχίρ Καζίμ Ζαουάντ που εργαζόταν για το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ-Χούρα έχασε τη ζωή του από την έκρηξη μαγνητικής βόμβας (νάρκης) καθώς περνούσε το αυτοκίνητό του στην περιοχή Γκάρμα, λίγα χιλιόμετρα από τη Βαγδάτη, όπως έγινε γνωστό από αξιωματούχους της γειτονικής πόλης Φαλούτζα.

Η οργάνωση υπεράσπισης των εργαζομένων στον Τύπο “Δημοσιογράφοι χωρίς σύνορα” καταδίκασε την απώλεια ενός ακόμα εκπροσώπου του Τύπου και ζήτησε την άμεση λήψη μέτρων προστασίας των δημοσιογράφων εν ώρα εργασίας.

Παράλληλα σήμερα το πρωί μια αυτοκινητοπομπή που μετέφερε και τον υφυπουργό Επιστημών και Τεχνολογίας έπεσε θύμα επίθεσης στην περιοχή Ζαντρίγια της Βαγδάτης με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας φρουρός του υφυπουργού και τέσσερις πολίτες να τραυματιστούν.

Η πιο αιματηρή επίθεση έγινε στα βόρεια της Βαγδάτης στην επαρχία Ντιγιάλα με νεκρούς δύο αστυνομικούς και έναν πολίτη ενώ 18 άτομα τραυματίστηκαν εκ των οποίων 11 αστυνομικοί.

Στο Κιρκούκ βόμβα που εξερράγη κατά της έδρας του Εθνικού Κόμματος των Τουρκομάνων προκάλεσε το θάνατο ενός ατόμου και τον τραυματισμό ενός άλλου.

Στο κέντρο της Βαγδάτης δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν σε επίθεση που έγινε σε κοσμηματοπωλείο ενώ άλλη βόμβα στο προάστιο Καράντα προκάλεσε δύο ακόμα θανάτους.

Τέλος ένας πολιτοφύλακας της ομάδα Σάουα που μάχεται την Αλ Κάιντα στοω πλευρό των ιρακινών δυνάμεων ασφαλείας σκοτώθηκε σε περιοχή ΄νοτιοδυτικά της ιρακινής πρωτεύουσας.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε