Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

10 νεκροί από τον τυφώνα Καρλ στο Μεξικό – Λεηλασίες μετά την καταστροφή!

Τουλάχιστον 10 νεκροί στο Μεξικό από την επέλαση του τυφώνα Καρλ. 11 συλλήψεις για λεληλασίες καταστημάτων στις πληγείσες περιοχές.

Τουλάχιστον 10 άνθρωποι βρήκαν τον θάνατο από το πέρασμα του τυφώνα Καρλ από το ανατολικό Μεξικό, σύμφωνα με τις αρχές από τις τρεις δεινότερα πληγείσες Πολιτείες, οι οποίες ανακοίνωσαν επίσης τη σύλληψη 11 ατόμων για λεηλασίες σε καταστήματα στην περιοχή της Βερακρούς.
 
Μόνον στην Πολιτεία της Βερακρούς, η οποία επλήγη άμεσα από το μάτι του κυκλώνα την Παρασκευή, καταγράφηκαν επτά νεκροί, μεταξύ τους δύο παιδιά και δέκα αγνοούμενοι, σύμφωνα με την πολιτική προστασία.
 
Οι εδαφικές κατολισθήσεις κόστισαν επίσης τη ζωή σε μία γυναίκα στην Πολιτεία της Οαχάκα και δύο άλλες σε αυτήν της Πουέβλα.
 
Χθες, ο πρόεδρος της χώρας Φελίπε Καλδερόν μετέβη σε πολλές πληγείσες κοινότητες στην πλημμυρισμένη Βερακρούς. Το πέρασμα του Καρλ επέτεινε την απελπιστική κατάσταση στην Πολιτεία αυτή, η οποία παραμένει κάτω από το νερό για δύο εβδομάδες.
 
Σύμφωνα με τον κυβερνήτη της Φιδέλ Ερέρα, 112 από τις 274 δημοτικές περιφέρειες της Πολιτείας παραμένουν πλημμυρισμένες και μισό εκατ. κάτοικοι έχουν πληγεί κατά τον έναν, ή τον άλλον τρόπο από την επέλαση του Καρλ. Από αυτούς, 40.000 μεταφέρθηκαν σε έκτακτους καταυλισμούς.
 
Επιπλέον, λεηλασίες έχουν καταγραφεί σε μικρά καταστήματα σε κοινότητες κοντά στον λιμένα της Βερακρούς. Στις εικόνες που μεταδίδουν τα τηλεοπτικά δίκτυα εμφανίζονται ομάδες ανθρώπων να βγαίνουν από τις παραβιασμένες πόρτες καταστημάτων με καρότσια γεμάτα τρόφιμα, ή κούτες με μπύρες. Ένδεκα άτομα συνελήφθησαν για τις λεηλασίες, σύμφωνα με τις αρχές.
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε